Büdös a keze, mit kéne tenni?
Vigyázok egy kislányra (6éves) akinek a keze igen sokat időt tölt a bugyijában. Volt olyan, hogy egyedül kellett hagyonm a nappaliban, mert főztem a vacsiját. Időnként ránéztem. Egyszer belépek a nappaliba és látom, hogy a hasán fekszik , keze a hasa alatt és nyögdécsel. Nem volt nehéz kitalálni, hogy mit csinál. Anyukának finoman szóltam. Tudja.
Az igazi probléma az, hogy a keze igen büdös. Két három aponta van fürdetve. Kedves kislány szeretem ő is szeret, jön átkarol, arcomat simogatja, de már nem bírom, szabályosan hányingerem van.
Anyukának szóltam, hogy szaglik a gyerek keze. Nem érzi, meg vannak sértődve.
Mit lehet tenni?
Te jó isten!
6 éves és nyögdicsél, szerintem olyasmit lát amit nem kellene.
Kérdezd meg tőle hogy miért csinálja ezt, és persze hogy büdi a keze, hiszen fogdossa a nuniját ami persze pisi szagú is, és a kakiról nem is beszélve.
Ha veled van mosd meg a kezét bakteriális szappannal, legalább akkor nem büdi.
Érthetetlen számomra hogy az anyuka miért nem magyarázza el neki hogy nem szabad ilyet csinálni.
Akkor azért büdös a keze, mert 3 nap alatt az egészséges nuninak is komoly bukéja lesz!
Min. kétnaponta kellene fürdeti, a köztes napokon pedig popsitörlővel az intim részeket áttörölni.
És igen, antibakteriális szappan.
6 éves kislánynál teljesen normális és egészséges, ha maszturbál (a normális pszichoszexuális fejlődés része, ha tiltják, vagy bűntudatot keltenek benne, azzal csak azt lehet elérni, hogy felnőttkorban tele lesz szexuális gátlásokkal és frusztrációkkal), csak azt kell neki elmagyarázni, hogy ne mások előtt csinálja, ne állandóan, és persze fontos a gyakori kézmosás is.
Aki szerint meg "látott valamit", ami felkeltette a szexuális érdeklődését: ez nem így van! A gyerekek önmaguktól elkezdik felfedezni a testüket, gyakran már 3-4 éves kortól kezdve, rájönnek, hogy a nem szervek izgatása az kellemes élményt nyújt, és onnantól keresni kezdik ezt a kellemes élményt. Ebben az égvilágon semmi rossz, "bűnös" dolog nincs. Ha a prűd szülők, nevelők elkezdik tiltani, azzal csak annyit lehet elérni, hogy 20 év múlva majd jön siránkozni a lány, hogy nincs orgazmusom, mert tele vagyok gátlásokkal. A nők nagy része életében nem él át orgazmust, pont az ilyen prűd társadalmi normák miatt. Tessék a helyén kezelni a szexualitást, ami az életünk része!
Mondogatom neki, hogy mosson kezet, de szekálásnak veszi mivel "anyu mondta, hogy tiszta a kezem és nincs szaga"
Köszönöm a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!