Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Megverték a gyermekemet az...

Megverték a gyermekemet az iskolában! Tényleg nem tehetek semmit?

Figyelt kérdés

Tegnap azzal jött haza a 10 éves fiam (aki egyébbként a légynek sem ártana), hogy megverte egy évfolyamtársa az iskola folyosóján. OK:a fiam volt a kapus az udvari focimeccsen, és kivédte a gól, amit a másik gyerek berúgott (volna)!!

Ma mentem az ofő-höz,majd az igazgatóhoz, ahol azt a válasz kaptam, hogy ismerik a problémát, "más szülő is panaszkodott már".Érdemben nem tudnak tenni semmit, mert az iskolából való eltanácsolásához is szülői engedély kellene!!!! Mondanom sem kell, hogy nem túl együttműködő az anyuka :(.

Elkeserít a dolog! Tényleg csak tűrni lehet az ilyet??

2012. nov. 27. 13:36
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
79%

(10. vagyok)

Komoly, hogy az iskola nem tanácsolhat el egy gyereket, ha magatartásproblémái vannak? Akkor mi az, amiért ki lehet valakit rúgni?

2012. nov. 29. 11:20
 12/18 anonim válasza:
80%

Az hogy pont azok a verekedősek akik küzdősportra járnak egyedül az edzőjük szégyene!

Én Kung Fu zom már öt éve, gyerekeket is oktatunk és egyszer sem hallottuk vissza a szülőktől hogy agresszívabbak lettek volna mióta hozzánk járnak.

Persze végső soron a gyermek dönt, hogy szeretne-e ilyen edzésekre járni!

2012. nov. 29. 11:29
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
A thai boxos válasz írója vagyok. Ha egy gyerek a küzdősporttól agresszívabb, ott valami komoly gond van. Ugyanis pont arra tanítjuk a kölyköket, hogy termen kívül NINCS BUNYÓ! csak és kizárólag önvédelemből. Amúgy a thai-boxról ez tévhit, hogy agressziót követel. Agymunka, csak ezt sokan nem tudják. Ugyanúgy, mint a küzdősportok zöme. De ez teljesen rajtatok áll, mit választotok, csak...nekem a fenntartásom az aikido és hasonlókkal, hogy tényleg több év (4-5-6) mire egyáltalán alkalmas önvédelemre...De szerintem nem ez a lényeg. Kedves kérdező! történt már valami az ügyben? tényleg nem lehet megoldani a gyerek másik iskolába küldését?
2012. dec. 6. 01:06
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Sok helyen van egy ilyen idióta,antiszoc bunkó agresszív gyerek,ezek általában otthonról hozzák a példát,és a szülőkkel sem lehet beszélni

Annak idején nálunk is volt egy ilyen nemkívánatos egyén,mindenkit terrorizált,kötözködött,a tanárok meg sokszor az ő pártját fogták

Egyszer aztán betelt vele a pohár,amikor az egyik csajt cseszegette,...az egyik hosszú szünetben odamentünk mi 10en fiúk az osztályból amikor nem volt a közelben tanár és elvertük...de rohadtul!!

Fél óráig nem bírt a gyerek felállni

Utána a hatás hihetetlen volt,mint ha kicserélték volna:D

Otthon aztán addig zokogott amíg elvitték egy másik suliba,ahova ugyan ilyen problémás srácok járnak mint ő

Ezekkel nem lehet máshogy bánni

2012. dec. 6. 17:51
 15/18 anonim ***** válasza:
94%
Egyébiránt az utolsó válaszíró mond valamit! Ha a gyerekek összefognának, megbeszélnék, hogy mindenből kihagyják, amíg nem tanul meg viselkedni, vagy ténylegesen elkezdik ugyanazt csinálni vele, amit ő (bár ez eléggé kockázatos, hogy tanul-e belőle, illetve hogy ez a többi gyerek viselkedését hogyan befolyásolja) ez megoldás lehet. De ezt meg kell beszélni, és igenis meg kell mondani kerek perec a gyereknek, hogy addig nem játszunk veled (pl) amíg nem viselkedsz normálisan. Hátha használ. Bár a kiközösítés is elég durva dolgokat válthat ki. Itt szerintem a családdal lehetne valamit kezdeni. Elmagyarázni anyukának, hogy a gyerekét bünteti, ha nem tesz valamit, mert ezt később nem fogják elviselni tőle.
2012. dec. 7. 01:27
 16/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Küldtem levelet az iskolába (tértivevénnyel, ajánlva, hogy nyoma legyen), az igazgatónő "hozzárakta a problémás gyerek papírjaihoz", de más nem történt. Azóta nem bántották a fiam!

Jaj és beirattam a gyermekemet (a 8 éves lányommal együtt) kung-fuzni!

2012. dec. 20. 12:26
 17/18 anonim válasza:
89%

Mint ahogyan arra a kérdező is rávilágított, a szülőkkel sajnos vagy nehezen, vagy nem lehet megegyezni, mivel ők bizonyára ismerve a saját gyereküket, tudván a dolgait, mégsem tesznek önakaratukból semmit, ergo ha te odamész, az sem fogja megindítani. Tisztelet a kiv.

Az meg hogy a szülők nem számolnak be arról, hogy a saját gyerekük edzőtermen kívül mit csinál, úgy gondolom nyilvánvaló. Senki nem akarja kicsapatni a saját gyerekét. Én azt látom az egyik legnagyobb bajnak, hogy nincs igazából összetartozás a jó ügy mentén. Tehát, ha valaki erős és agresszív, amellett kiállnak és az ő pártját fogják.

2015. dec. 15. 22:09
 18/18 anonim válasza:

Ha valakit összevernek, akkor hová kell menni? Először a kórházba látleletért, aztán a a rendőrségre. Esetleg útba lehet ejteni az iskolát is, de a tanárok és az igazgató magasról tesz erre, holott egy testi sértés és garázdaság, tehát bűncselekmény.

Sokan kérdezik hogy mit lehet tenni, de a válasz egyértelmű.

Ha meg esetleg a rendőrség sem tesz semmit, van elég sajtóorgánum amivel meg lehet szorongatni az iskolát. Eleve úgy bemenni az iskolába hogy vagy csinálnak valamit, vagy országos botrány lesz. Ha valami érdekli ezeket, a saját kis hatalmuk, azt féltik. A sajtótól rettegnek...

máj. 15. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!