Megvertek gyerekkorodban?

Figyelt kérdés
Anyukád vagy apukád volt a szigorúbb aki megvert?
2011. febr. 25. 11:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Anyu sosem vert meg, Ő ésszel nevelt.

Apámtól kaptam nem egyszer és nem is kicsiket.

Már felnőttem, van saját családom, de apámat tiszta szívemből gyűlölöm /a verés miatt is és egyéb okok miatt is.

2011. febr. 25. 11:11
 2/12 anonim ***** válasza:

Anyu volt szigorúbb, de ő valahogy ésszel tudott verni. Szóval amikor ő emelt rám kezet akkor az tényleg nevelési célzattal volt és teljesen jogos volt még akkori ésszel is.

Apu csak szimplán agresszív. Ő dühből ütött bármi baja is volt.

Anyura nem haragszom a verésekért mert tényleg hasznomra vált. Apunak viszont sosem bocsátom meg.

21/L

2011. febr. 25. 11:12
 3/12 anonim ***** válasza:
Engem nem vertek meg soha. És az én gyeremekem sem tapasztalta meg, hogy mi az, hogy "megverik" a szülei. Pedig már 14 éves elmult.
2011. febr. 25. 11:13
 4/12 anonim ***** válasza:
95%
Én egy kezemen meg tudom számolni, hányszor kaptam ki, de mindig indokkal volt, mikor már a szép szó sem használt, és én is azt mondom, jogos volt. Persze nem szabad verni a gyereket, én igazából meg sem éreztem, hogy kikaptam, inkább úgy kaptam ki, hogy nem fájt, inkább a hangnemen meg az arckifejezésükön volt a hangsúly, és tanultam belőle.
2011. febr. 25. 11:14
 5/12 anonim ***** válasza:
92%

Megvertek, mindketten nagyon szigorúak voltak. Felnőtt fejjel beláttam (huszonévesen) hogy eszméletlen rossz gyerek voltam, és bizony sok olyant csináltam, amire majdnem rámentem. Nem biztos, hogy most itt ülnék és írnék, ha hagytak volna "ésszel nevelni". Mert az rólam lepergett.

Sajnos a lányom az én természetem örökölte. Hiába magyarázom neki el huszonötezredszer csakazértis csinálja. S bizony ha forró a sütő, vagy épp a kábelt (220)akarja rágcsálni odacsapok. Nem agyonverni kell...de ha másképp nem megy...

Köszönettel nem kérem az okosításokat

-próbáltam figyelmen kívül hagyni, de agyonégetni nem

-próbáltam ezerszer magyarázni, mintha a harmadik szomszédnak beszélnék aki ugye meg sem hallja

-próbáltam elterelni a figyelmét amint egy pillanatra félrenéztem megint ott volt

Végső eset tasli a kezére vagy a fenekére. Kész puff paff és már nem is csinálja többet. Érdekes módon nála is csak ez az egy válik be. Most már, ha bepróbálkozik tilos dolgokkal akkor elég, ha felemelem az ujjam szó nélkül. Máris eloldalog és később sem próbálkozik, max pár héttel később. :)

Ugyanakkor imádjuk egymást, mindig jön, bújik stb. De a korlátokat nem lépheti át!

2011. febr. 25. 13:03
 6/12 anonim ***** válasza:
Én is kaptam ki szüleimtől. Anyukám 1x vert meg de akkor fakanállal, mert nagyon nagy rosszat csináltam. Apumtól is kaptam 1-2 pofont. Mindkettőjüket szeretem, és nem haragszom rájuk:-)
2011. febr. 25. 13:59
 7/12 anonim ***** válasza:

Mi az öcsémmel folyton egymást piszkáltuk, amiből verekedés lett. Olyankor jött anyukám, ránk szólt, de nem érdekelt, verekedtünk tovább. De ha azt mondta, hogy szól apunak, egyből megjavultunk.

Apám nem volt nagy ember, de rohadt erőseket tudott ütni.

Az öcsém nem tanult, megbukott, amikor kiderült, kapott apámtól két pofont, de azért csak kettőt, mert a másodiktól elájult.

Engem utoljára 18 évesen ütött meg, akkor a pofonjától beszakadt a dobhártyám.

2011. febr. 26. 06:38
 8/12 anonim válasza:
Engem kiskoromban nem vertek meg, de most az apukám ha hisztizek és sírok állandóan megver. Anyukám csak jól leszid de nekem ennyi is elég...
2011. febr. 26. 13:21
 9/12 anonim ***** válasza:
Én főzőkanállal kaptam a fenekemre egy - két szépet, vittek a hidegzuhany alá, és szintén anyukám hozzám is vágott egy papucsot... Apu meg egy papucs, semmire kellő...
2011. márc. 2. 22:07
 10/12 anonim ***** válasza:

nálunk anyu volt a szigorúbb,

kaptam ki párszor, néha indok nélkül is,

többen vagyunk testvérek, több gyerek több gond, ha nem derült ki ki a főkolompos kapott mindenki...

szeretem anyámat, de ezt nem felejtem el, ezért haragszom a mai napig

2011. márc. 7. 21:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!