Mit tennétek? Fiam elsős, mesélte, hogy 4-en megverték. Egyszerre.
Az enyém is elsős fiú,tegnap ő is verésről számolt be.De közéágyazott 2 feketepontot amit kapott,úgyhogy csak a hatás kedvéért túlozta el a verést.
Sajnos durvák a gyerekek,és nem csak a kicsik,hanem a nagyok is.
Én a multkor úgy rendeztem el,hogy nem fenyegetőztem,hanem rávezettem 2 gyereket arra,hogy anyád nem lenne büszke rád,ha látná,hogy így viselkedsz,kérj bocsánatot.Megtették.
Máskor meg a fiam kezdte a kötekedést,mondtam a 3 gyereknek,hogy ha gond van a fiammal nekem szóljanak,lerendezem vele.Jövök minden nap úgyhogy megtalálnak.Nem fenyegettem őket,mert az az igazság,hogy bukottak,buták,nagytestűek,úgy gondoltam inkább velem rendezzék a nézeteltéréseket,mint a gyereket nyomják orrba.Érdekes módon azóta nem volt köztük gond.
Szerintem,ha lehet próbáld meg a leugatás helyett inkább szépen rávezetni a többit.Csak úgy mintha a saját gyerekeddel beszélnél.Egy gyerek sem angyal,a sajátunk sem,tudod.
Lehet ez a válasz nem fog tetszeni,de én csak úgy tudok más gyerekével beszélni,mint a sajátommal.Ismerem a szüleiket,jó emberek,nem büszkék rá,ha a gyerekük agresszív.Ők is csak ugyan azokkal a problémákkal küzdenek mint én.
Szerintem a tanárnak szólj, hogy tartsa rajtuk a szemét. Vagy a gyerekek szüleinek. De ne támadóan, csak kérd meg a szülőket, hogy beszéljenek erről a gyerekekkel.
Amúgy meg az ekkoráknál az ilyen még könnyen jön, könnyen megy. Egyszer megharagszanak egymásra, másnap már semmi nincs.
Köszönöm a hozzászólásokat.
Igen, tudom, hogy képesek egyik percben ütni egymást, utána meg a legjobb haverok:)Csak kiverte nálam a biztosítékot, hogy egyszerre négyen, olyan megtervezett dolognak tűnik. Azért szóltam előbb a gyereknek, mert neki is kellemetlen az ilyen a szülei vagy a tanár előtt,talán visszafogja magát, így legközelebb, ami remélem nem lesz, tudok a szülőkhöz fordulni...Később már bántam, hogy ilyen arrogánsan szóltam, sőt, szégyellem magam, de már mindegy, legközelebb jobban uralkodok magamon. Ja, nem is akartam vele beszélni, csak reggel elkezdte mondogatni, hogy így a fiam, úgy a fiam, nahát erre kiakadtam, és megkérdeztem, hogy amikor ti meg négyen támadtatok rá? -arra nem emlékszem-nahát, mondom, ha téged rugdostak volna emlékeznél rá, ugye?Mondtam, ha mégegyszer ilyet hallok, az osztályfőnöknek fogok szólni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!