Kötelezhet a szakorvos - konkrétan neurológus - hogy a gyermekemet vigyük bentlakásos fejlesztő intézetbe, amennyiben nem tudjuk megoldani helyileg a mindennapos bejárást hozzá?
Szerintem menjetek elébe annak, hogy elvegyék a szülői jogokat. Van lehetőség visszaszerezni, de nagyon nehéz és időigényes.
Miért ellenzi ezt a férjed? Mennyi időről lenne szó előreláthatóan?
Kedves Kérdező!
Tátott szájjal olvasom amit írsz, és bevallom őszintén egy szót sem értek az egészből. Vagy én vagyok nagyon lemaradva, vagy egész más a helyzetetek, mint nálunk.
Nekem 3 lányom van, ketten ikerek, 15 évesek. Egyikük mozgássérült, kerekesszékes és értelmi fogyatékos. Majd a következő házasságomból született a legkisebb lányom, ő mindjárt 2,5 éves lesz.
Valóban nehéz megoldani a kicsi mellett a beteg gyermek foglalkoztatását, valóban az egyik mindig hátrányba kerül a másikkal szemben, de megoldható. Tudom, én is megoldottam. Egyedül csináltam az ikrekkel végig mindent, a férjem dolgozott. Igaz, nekem volt saját autóm, vittem mindkettőt a fejlesztésekre, amíg az egyikkel nem volt dolog, ő várt. Nem volt egyszerű, csontsoványra fogytam, de másfél évig keményen vittem őket a hét 5 napján, 8 különböző helyre.
Ekkor az egészséges lányt beadtam bölcsibe, majd a sérülttel folytattam tovább 5 éves koráig a napi menetet.
Akkor ment a Pető intézet ovijába, de bentlakó csak 9-10 éves kora korül lett, mert akkor már egyedül neveltem a lányokat és nem tudtam 2 felé rohanni.
Én biztos, hogy egy másfél évest nem adnék bentlakásos intézetbe, még a 10 éves lányom is megsínylette, de nem volt választásunk.
Most 15 évesen is cirkusz van hétvégék után, mikor vissza kell menni hétfőtől péntekig, pedig nagyon szereti a sulit.
Gondold végig, hogy milyen lehetőségeid vannak, ez egy életre szól, nem csak pár hónapot kell átvészelni sajnos.
Ha van kérdésed, írj privit, szívesen segítek, ha tudok.
szia! egyszer volt itt egy kérdés, hogy talán még nem jár a gyerek, vagy nem is ül, nem emlékszem pontosan és anyuka az újszülött miatt nem tudja hordani kezelésre, magán dévényest hívna házhoz, de a párja nem engedi mert szerinte semmi baja a gyereknek.
nem te tetted fel ezt a kérdést pár hete?
biztos, hogy nagyon nehéz helyzetben vagytok mert a nagynak ahogy írod kell a napi fejlesztés és a napi torna, a kicsi mellett meg nehéz. de meg kell oldani valahogy, ha van rá esély, hogy egészséges legyen akkor nincs olyan, hogy ne tudd megoldani!
én is hordom fejlesztésre a fiamat és itthon is tornáztatom, túl lehet élni, feltételezem a kicsi aludni is szokott, akkor tornáztatni kell a nagyot! házimunka ráér, meg minden egyéb, tudom sok mindent fel kell áldozni, de olyan nincs, hogy nem megoldható!
ha pedig nem marad más, akkor marad a bentlakásos, hétfőn reggel viszed és pénteken délután hozod. ez valóban nagyon rossz lehet egy 1,5 évesnek de ha ezen múlik az egészsége akkor meg kell hozni ezt a döntést, olyan nincs, hogy nem kapja meg a fejlesztést mert a szülők nem érnek rá!
ha ezen múlik, én szívesen vigyázok a kicsire hetente 1x-2x míg a naggyal fejlesztésre mész, én is pesti vagyok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!