Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kötelezhet a szakorvos -...

Kötelezhet a szakorvos - konkrétan neurológus - hogy a gyermekemet vigyük bentlakásos fejlesztő intézetbe, amennyiben nem tudjuk megoldani helyileg a mindennapos bejárást hozzá?

Figyelt kérdés
Bp-en lakunk, az intézet Budán van, van egy 3 hós pici babánk is, párom gyakran dolgozik külföldön, de itthon is gyakran hetel vidéken - szóval 1 hétig nem jön haza - ezért nem tudom megoldani a picivel együtt + konrétan a beteg 16 hósommal a bejárást az intézetbe tömegközlekedéssel - bocs, a saját biztonságunk érdekében.Ilyen esetben a neurológus kezdeményezheti a bentlakásra a felvételt, ha életbevágóan fontos a gyermek gyógyulása, fejlesztése, ellenkező esetben ugyanis súlyosan mozgássérült maradhat a gyerek?
2012. jún. 29. 20:17
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:

# 9/10-nek

Sajna autónk nincs, de ha lenne, se tudok vezetni, busszal + villamossal lehetne csak megoldani a szállítást, ami a gyakorlatban úgy nézne ki, mivel a babakocsi nem fér fel normálisan egyik eszközre se + régifajta lépcsős buszokat képzelj el, nem akadálymentesítetteket - hogy a nagy lenne a hátamon kenguru-hátizsákban, a pici elől hordozókendőben...Bocs, de non-sense, más megoldást kell kitalálni.De akinek van esetleg, az nyugodtan OFF-olhat, ha tud vmit.Köszi.:))

2012. jún. 30. 13:30
 12/23 A kérdező kommentje:

Ja, bocsi, testvérbabakocsi kilőve ( anyagiak, de gondolom, nem szorulok magyarázatra ), ha csak nem tud vki ingyen odaajándékozni egyet. :D

Csak vicceltem.

2012. jún. 30. 13:31
 13/23 A kérdező kommentje:
Most nézem, mekkora hülyeséget írtam - csak közben agyalok a megoldáson :) - tekintsétek semmisnek, mert a tesókocsit pláne nem lehet feltolni a BKV buszra + villamosra
2012. jún. 30. 13:38
 14/23 anonim ***** válasza:

és ha valahogy sikerülne eléri,h a fejlesztő közelébe költözetek? esetleg nincs az intézetek busza? reggel menne a nagy vele,este haza jönne. Ahol lakom a beteg gyermekeket reggel busszal viszik,délután hozzák. A város külöböző pontjain felszállnak és mennek az intézetbe.

Megkérdezhetem mi a baja a nagynak? Hátha többet és jobban tudnák segíteni.

2012. júl. 1. 19:21
 15/23 anonim ***** válasza:
Ha súlyosan mozgássérült maradhat,te meg otthon nem tudod tornáztatni,akkor ez miért kérdés?Bocsi de nem értem. Fogalmam sincs,jogilag kötelezhet-e . De kit érdekel ez? Én nem tudnék a tükröbe nézni,ha emiatt lenne mozgássrült a gyerekem egész életében.Inkább menjen a bentlakásosba,aztán hétvégén meg csak megoldjátok valahogyan . Akárhogy,vonattal,kocsival,szekérrel,teljesen mindegy. Meg fogja köszönni nektek,lelki beteg sem lesz tőle. Ha viszont mankóznia vagy kerekesszékeznie kell egész életében annak "nem fog örülni".
2012. júl. 1. 23:16
 16/23 A kérdező kommentje:

Bocsi, akinek nem válaszoltam, a problémája ez: nem tud még stramm ülni, csak ha kitámasztja magát, se felhúzni nem tudja magát állásba, menni meg végképp nem.

Beszélni egyáltalán nem beszél szavakat, csak babanyelven összesen két szótagot:ba-ba-ba-ba és ma-ma-ma-ma, pedig folyamatosan tanítom neki a szavakat.

2012. júl. 2. 08:53
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

konduktor-gyógypedagógus vagyok:

Értem is a dilemmát, meg nem is.10 évig bentlakó intézetben dolgoztam (Pető Intézet) Bp-en. Szinte sajátjaimként szerettem a bentlakó gyerekeket, sosem maradt el az esti puszi,a személyes gondoskodás. Hospitalizálódás? Kizárt!

Persze, a gyereknek a legjobb a családban, de ha plusz ellátás kell, akkor nincs kérdés!

Anyaként viszont értem, én sem adnám ki a kezemből a gyermekem. Bp. viszont elég nagy, többféle intézmény is létezik. Keressetek mást. Ha ez nem megy,karitatív szervezetet kell keresni, amely vállal ingyenes szállítást is.

2012. júl. 3. 11:52
 18/23 eszta41 válasza:

Azt hiszem a kérdező nincs tisztában azzal, hogy szakemberek mennyire sokat tudnak javítani a betegek állapotán. Mivel neurológust említ- a picinek valószínű, hogy valamilyen agyi problémája van. Az idejében megkezdett és folyamatosan végzett fejlesztés(felnőtteknél ez rehabilitáció) csodákra lehet képes!

A picinek mindenképpen szakemberhez kell kerülni, ennél fontosabb semmi nem lehet.

Én személy szerint azt mondom anyukának, hogy engedje önszántából akár a bentlakásost is, ettől nem lesz rossz anya!!! Mindenki megérti, és a további életükben mindenkinek könnyebb lesz a kezelések (fejlesztések) után!

2012. júl. 3. 16:39
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező hívd fel a gyámügyet, vörös keresztet, mozgássérültek szervezetét....

az ilyen esetekre léteznek buszjáratok amik háztól házig viszik a sérült gyerekeket

Budapesten belül csak van 1 járat ahova felfértek mégse 1 kis faluból kell oda vissza 3 órát utazni.

2012. júl. 4. 00:15
 20/23 anonim ***** válasza:
100%

Van egy ismerős család, ahol a kisebbik gyerek szorul folyamatos kezelésre. Mozgássérül és szellemileg is elmaradott, pontos diagnózist nem ismerem, de fejleszthető-javítható.

Anyuka egyedül neveli a 2 gyereket, nincs autójuk, nagyon nehéz körülmények között élnek. A kislányért minden nap jön a mikrobusz, azzal viszik-hozzák a kezelésre, szintén Budapest.

2012. júl. 4. 08:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!