Kötelezhet a szakorvos - konkrétan neurológus - hogy a gyermekemet vigyük bentlakásos fejlesztő intézetbe, amennyiben nem tudjuk megoldani helyileg a mindennapos bejárást hozzá?
# 9/10-nek
Sajna autónk nincs, de ha lenne, se tudok vezetni, busszal + villamossal lehetne csak megoldani a szállítást, ami a gyakorlatban úgy nézne ki, mivel a babakocsi nem fér fel normálisan egyik eszközre se + régifajta lépcsős buszokat képzelj el, nem akadálymentesítetteket - hogy a nagy lenne a hátamon kenguru-hátizsákban, a pici elől hordozókendőben...Bocs, de non-sense, más megoldást kell kitalálni.De akinek van esetleg, az nyugodtan OFF-olhat, ha tud vmit.Köszi.:))
Ja, bocsi, testvérbabakocsi kilőve ( anyagiak, de gondolom, nem szorulok magyarázatra ), ha csak nem tud vki ingyen odaajándékozni egyet. :D
Csak vicceltem.
és ha valahogy sikerülne eléri,h a fejlesztő közelébe költözetek? esetleg nincs az intézetek busza? reggel menne a nagy vele,este haza jönne. Ahol lakom a beteg gyermekeket reggel busszal viszik,délután hozzák. A város külöböző pontjain felszállnak és mennek az intézetbe.
Megkérdezhetem mi a baja a nagynak? Hátha többet és jobban tudnák segíteni.
Bocsi, akinek nem válaszoltam, a problémája ez: nem tud még stramm ülni, csak ha kitámasztja magát, se felhúzni nem tudja magát állásba, menni meg végképp nem.
Beszélni egyáltalán nem beszél szavakat, csak babanyelven összesen két szótagot:ba-ba-ba-ba és ma-ma-ma-ma, pedig folyamatosan tanítom neki a szavakat.
konduktor-gyógypedagógus vagyok:
Értem is a dilemmát, meg nem is.10 évig bentlakó intézetben dolgoztam (Pető Intézet) Bp-en. Szinte sajátjaimként szerettem a bentlakó gyerekeket, sosem maradt el az esti puszi,a személyes gondoskodás. Hospitalizálódás? Kizárt!
Persze, a gyereknek a legjobb a családban, de ha plusz ellátás kell, akkor nincs kérdés!
Anyaként viszont értem, én sem adnám ki a kezemből a gyermekem. Bp. viszont elég nagy, többféle intézmény is létezik. Keressetek mást. Ha ez nem megy,karitatív szervezetet kell keresni, amely vállal ingyenes szállítást is.
Azt hiszem a kérdező nincs tisztában azzal, hogy szakemberek mennyire sokat tudnak javítani a betegek állapotán. Mivel neurológust említ- a picinek valószínű, hogy valamilyen agyi problémája van. Az idejében megkezdett és folyamatosan végzett fejlesztés(felnőtteknél ez rehabilitáció) csodákra lehet képes!
A picinek mindenképpen szakemberhez kell kerülni, ennél fontosabb semmi nem lehet.
Én személy szerint azt mondom anyukának, hogy engedje önszántából akár a bentlakásost is, ettől nem lesz rossz anya!!! Mindenki megérti, és a további életükben mindenkinek könnyebb lesz a kezelések (fejlesztések) után!
Kérdező hívd fel a gyámügyet, vörös keresztet, mozgássérültek szervezetét....
az ilyen esetekre léteznek buszjáratok amik háztól házig viszik a sérült gyerekeket
Budapesten belül csak van 1 járat ahova felfértek mégse 1 kis faluból kell oda vissza 3 órát utazni.
Van egy ismerős család, ahol a kisebbik gyerek szorul folyamatos kezelésre. Mozgássérül és szellemileg is elmaradott, pontos diagnózist nem ismerem, de fejleszthető-javítható.
Anyuka egyedül neveli a 2 gyereket, nincs autójuk, nagyon nehéz körülmények között élnek. A kislányért minden nap jön a mikrobusz, azzal viszik-hozzák a kezelésre, szintén Budapest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!