Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Kötelezhet a szakorvos -...

Kötelezhet a szakorvos - konkrétan neurológus - hogy a gyermekemet vigyük bentlakásos fejlesztő intézetbe, amennyiben nem tudjuk megoldani helyileg a mindennapos bejárást hozzá?

Figyelt kérdés
Bp-en lakunk, az intézet Budán van, van egy 3 hós pici babánk is, párom gyakran dolgozik külföldön, de itthon is gyakran hetel vidéken - szóval 1 hétig nem jön haza - ezért nem tudom megoldani a picivel együtt + konrétan a beteg 16 hósommal a bejárást az intézetbe tömegközlekedéssel - bocs, a saját biztonságunk érdekében.Ilyen esetben a neurológus kezdeményezheti a bentlakásra a felvételt, ha életbevágóan fontos a gyermek gyógyulása, fejlesztése, ellenkező esetben ugyanis súlyosan mozgássérült maradhat a gyerek?
2012. jún. 29. 20:17
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:

Szerintem itt sokan félreértik a kérdést: nem arról van szó, hogy a kérdező nem akarja a bentlakásos fejlesztőbe adni a beteg gyereket, hanem éppen hogy ilyen lehetőséget keres.

Kedves kérdező, szerintem 16 hósnak nem nagyon fogsz tudni ilyet találni. Ötletek, hogy merre keress megoldást: kijáró fejlesztőpedagógus, gyerek másra bízása. Talán a közlekedés sem megoldhatatlan, ha a kisebbik gyerek a hasadon/hátadon van hordozóban, a nagyot meg ilyen könnyű sportkocsiban viszed:

[link]

Én az öcsémet vittem ilyenben, simán fel tudtam rakni a magas, lépcsős buszra is a hátsó ajtónál. A többi utas is mindig szívesen segített.

2012. júl. 4. 12:12
 22/23 anonim ***** válasza:

Újra végigolvasva, lehet, hogy igaza van az utolsónak és nem attól fél a kérdező, hogy elveszik a gyereket a bentlakásos intézet miatt, hanem attól, hogy rajta marad és neki kell megoldania a fejlesztését.

Én sem tudok olyan intézményt ahol egy 16 hónapos gyereket bentlakó módszerrel fejlesztenek, de javítsatok ki ha tévednék.

Amit ismerek (és ezt már írtam is korábban) az a Pető óvoda, de az óvodás korúaknak van. Korábbi időszakra rengeteg fejlesztés van, de azok oda és hazamenős helyek.

Ezen kívül, lehet kérni kórházakba rehabilitációs beutalót, be lehet feküdni több hétre a gyerekkel és ott fejlesztenek. Tulajdonképpen ez olyan mint egy panzió, csak az ágyat, ellátást biztosítják, de a kezelésekre Te hordod a gyereket épületen belül.

2012. júl. 4. 13:48
 23/23 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket, ezt a kórházba való befekvéses dolgot körül fogom járni, úgyis a jövő héten fekszik be a neurológiai osztályra pár napos megfigyelésre, én ettől a kezeléstől várok vmi nagyobb áttörést, hogy ott az intézményen belül kapjon intenzívebb fejlesztést.Amúgy spasztikus idegi bénulása van, teljesen neurotikus eredetű, ezt kell kezelni nála a különféle terápiával.
2012. júl. 4. 14:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!