Mennyit eszik a 2 éves gyereketek egy nap?
Én már nagyon aggódok szinte alig eszik.
Reggel felkel iszik tejet semmilyen felvágottat nem eszik meg kifilit csak csak megeszik,de kb. egy felet ha teszek bele sajtot kiszedi és azt eszi meg....csak az almát eszi meg mint gyümölcs....Ebéd hát az rettenet főzelék max 2 kanál nagy könyörgés árán leves jobban megy,de nem lehet cs azt enni húst semmilyen formába nem eszi meg max. ezt az előre panírozott (trugyit) zöldségből is egy-két fajta amit megeszik,vacsora is hasonlóan zajlik.
Mit tegyek vigyem orvoshoz sokszor van szorulás vitamint kap.
A legfőbb szabály: azt add neki, amit szívesen eszik. Ha a levest szereti, akkor azt kapjon, akár minden nap. Ne erőltess olyat, amit nem szeret vagy nem szívesen eszik, mert igyekezeteddel azt éred el, hogy megutálja az evést.
Orvoshoz felesleges elvinni, nem tud vele mit csinálni. Megtömni meg nem tudod a gyerkőcöt.
Hidd el, tudom miről beszélek. A Lányom 2 éves, nem jó evő. Reggelire kakaót kap egy kis tejpéppel sűrítve. Tízórai max pár szem szőlő vagy alma, ebéd néhány kanál leves, főzelék vagy egyéb, uzsi: 1 yoghurt, vacsi: 3 falat kenyér, 1 fél szelet párizsi és sajt. Mégis jó húsban van, nincs átszakadva, boldog, kiegyensúlyozott, jó kedvű!
Nekem a fiammal volt ilyen gondom, a lányom szerencsére már jő evő, pedig mindkét gyereket egyformán nevelem, de úgy látszik, nem egyformák a gyerekek. A fiam 2 évesen ennyit evett: kifli, keksz, alma, májkrém, virsli, főtt ételnél cirkusz, szinte meg se akarta kóstolni! Én elvittem a gyerekorvoshoz is, aki írt fel étvágyjavító szirupot, de az sem használt semmit. Azt tapasztaltam nála legalábbis, hogy erőltetni nem szabad az evést, mert még jobban ellenáll.Egyszer anyósom erőszakkal megetette húslevessel, utána három napig nem evett semmit!
A következőt csináltam: minden étkezéskor eléraktam az ételt, ha evett evett, ha nem nem, nem kínáltam neki mást. Volt olyan, hogy nem ebédelt semmit, utána délután már mindent megevett. Kis adagokat raktam elé, amit biztosan megtudott enni, és nem erőltettem, hogy egyen még. Édességet, nasit nem adtam, ne vegye el ez is az étvágyát. Mindig leültem vele én is enni, hogy lássa, mit eszem.
Ez a folyamat hosszú volt, még az oviba is ott tartottunk, hogy a tízórai meg az uzsi oké, de az ebédet sokszor nem ette meg.
Mivel ő is a száraz dolgokat ette meg, plusz az alma volt a gyümölcs neki, hajlamos volt a székrekedésre. Hát vettem neki a gyümölcsleveket, gondoltam, ha nem eszi meg a gyümölcsöt, akkor igya meg. A narancson kívül a többit elfogadta, így minden nap kapott rostoslevet, őszibarack, vegyes, pl. Kubu. A húst sem ette, amíg az apja egyszer elvitte a Mc Donaldsba, hát csak néztünk, hogy bevágta az egész hamburger-sültkrupli menüt! Ezután otthon is játszottunk McDonaldsosat, és csináltam mini hamburgert, amibe rendes húst tettem, megette. Meg csináltam mini hotdogot, mini falatkákat,és ezekkel már kedvet kapott az evéshez. A szendvicseket közösen kezdtük el csinálni, játékosan feldíszítettük, és nemcsakhogy megette, de büszkén kínálgatta, hogy ezt ő csinálta.
Hát remélem tudtam néhány ötlettel segíteni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!