Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ha autista egy kisgyerek,...

Ha autista egy kisgyerek, később párválasztásban & barátkozásban is lesznek nehézségei igaz?

Figyelt kérdés

Nincs gyerekem, de ahogy olvasom, nem tartanak szemkontaktust, ha roham jön rájuk, nem törödnek a körülöttük folyó világról.

Nekik nehezebb sokkal a dolguk nem?

Ismertek olyan autistát, akinek családja lett, vagy párkapcsolata?

2012. nov. 16. 14:40
1 2
 1/18 Nemzetiturul válasza:
Az autisták legfőbb tulajdonsága, hogy bezárkózik a saját kis világába, nem kommunikál, nem szereti a közösséget, nem szeret beszélgetni, tehát igen, az autisták többségének pont ez a problémája, persze van kivétel!
2012. nov. 16. 15:01
 2/18 A kérdező kommentje:
Szóval, ha valakinek autista gyermeke van 95%ban biztos, hogy soha nem lesz párkapcsolata?
2012. nov. 16. 15:06
 3/18 anonim ***** válasza:
Mindenkinek vannak nehézségei.
2012. nov. 16. 15:37
 4/18 anonim válasza:
Velemenyem szerint ebbe a kor is beleszamit. Ha nem sulyos annyira az eset, akkor kezelheto + lehet esely a csaladalapitasra a tobbivel. Azzal tisztaban vagyok, hogy a 90-95%-a sulyos sajnos, de amely nem annyira, azt fiatalkorban lehet orvosi kezelessel segiteni valamennyire. Tehat az utobbiba az is beleszol, hogy milyen anyagi ellatast kap, es hogy a szulei hogy bannak vele. Minden szempontbol nezve turelmesnek kell lenni az ilyen gyerekekkel & megfelelo ellatast, odafigyelesben reszesiteni oket.
2012. nov. 16. 16:05
 5/18 A kérdező kommentje:

Egy egészséges nagylány, nagyfiú rátalál egymásra. Ezekből vannak tiniszermek, vannak ovis szerelmek, később párkapcsolat, gyermekek, és unokák. Egy ilyen picigyerek aki ebben a betegségben szenved, nehezen fog párkapcsolatot találni.

-Kerüli a szemkontaktust-->alapból hogyan fog közeledni a lányhoz/fiúhoz

2012. nov. 16. 16:06
 6/18 anonim ***** válasza:

Az autistáknak nincsenek rohamaik, ez nem olyan, mint az epilepszia, hogy amúgy ép emberek néha görcsölnek. Az autizmus egy állapot, állandó és nem múló. De ez egy spektrumbetegség, van enyhe, szinte alig észrevehető és nagyon súlyos fokozata is. Elképzelhetőnek tartom, hogy egy-egy autistának lehet kapcsolata, de nem jellemző. Ők nem nem törődnek a kûlfilággal, hanem magukba zárkóznak, és egészen màshogy élik meg az őket körülvevő dolgokat. Hogy pontosan hogy, azt senki nem tudja. Felzaklathatja őket az általuk megszokott eseményektől eltérő dolgok, az idegenek, a szokatlan történések. Nagyon ragaszkodnak az egyformasàghoz, a maguk kis rituàléjához. Ha ebbe valami "hiba" csúszik, akkor sem rohamot kanak, hanem feszültek és idegesek lesznek, de nem tudják kontrollálni az érzelmeiket, így csapkodnsk, kiabálnak.

Olvasgass a témáról, mert ez egy nagyon összetett állapot, nem csupán "nehezebb dolguk van".

2012. nov. 16. 16:09
 7/18 anonim ***** válasza:
Az a baj, hogy te az ép emberek gondolkodásmódja felől próbálod megközelíteni a kérdést, de így nem fog menni. Nem úgy gondokkodnak, mint te vagy én, hogy ha nem tart szemkontaktust, akkor hogy fog közeledni a másikhoz? Ennél sokkal több minden van, ami megnehezíti számukra a kapcsolatfelvételt. De a sérült értelmű emberek egymás között ezt megoldják. Az autista az megint más kérdés, mert ők bezárkóznak saját magukba, és csak pár embert szoknak meg, engednek közel. És szerintem nem aggódnak azon, hogy hogyan fognak párkapcsolatot kialakítani.
2012. nov. 16. 16:15
 8/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm! Olvastam róla, sőőt filmet is néztem róla, ott nem volt túl durva helyzet, inkább hinném azt azokról, hogy elevenek, mint betegek. A durvább fokozatról még nem tájékozottam. Utána nézek.

Annyit értettem meg amit a videóba mondtak,hogy egy norma ember, ha pl: kérdezik, hogy 'van egy tollad?" egyből adja és mondja, hogy igen:ezt követően egy autista, annyit mond, hogy 'van' és ezt nem követi fizikai cselekedet.

Érdekes, mert engem az ilyen érdekes dolgok nagyon érdekelnek. Nem tudom miből kifolyólag, de egészen 10 éves koromtól mindig foglalkoztatott az ami más, és érdekesebb az átlagnál.

Most tudtam meg, hogy van ilyen betegség.

15 vagyok egyébként

2012. nov. 16. 16:31
 9/18 anonim ***** válasza:
Auti és auti között is óriási különbség van. Nézd meg a "Mozart és a bálna", illetve az "Adam" c. filmeket, Aspikról szólnak, és sokkal okosabb leszel utána.
2012. nov. 16. 18:29
 10/18 anonim ***** válasza:
51%

Vannak magasan funkcionáló autisták, Asperger-szindrómások, akiknek abszolút jó esélyük van párkapcsolatra.

Néha egymással - tudok ilyenről. :)

Nyilván nagyon sok türelem kell a partner részéről, de ha megérti ezt az állapotot és megtanulja kezelni, akkor még akár működhet is. :)

2012. nov. 16. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!