Hogyan lehet nevelőotthonba adni egy gyereket?
Hová kell fordulni, mi az első lépés?
Kérem, csak az írjon, aki konkrétan a kérdésre tud válaszolni. Magánvéleményekre nem vagyok kíváncsi, hisz úgysem ismeri senki a konkrét esetet, tehát mindenki tartózkodjon az ítélkezéstől.
Köszönöm.
Az anyja, nagyon jó anya, ha hiszed ha nem. Van 2 kisebb tesója, egy 4.-es, tiszta kitűnő tanuló, a kisebb ovis, aranyos értelmes gyerek, rengeteg mesét, mondókát, verset tud kívülről amiket anya tanított neki.
Ez a nagy gyerek egyszerűen egy kezelhetetlen paraszt...
Ha én az anyja helyében lennék, már agyonütöttem volna.
Azért mondtam, nem kell ítélkezni, mert nem kell minden gyereket automatikusan megsajnálni, csak mert gyerek. Évek óta nézem, mit küzdenek vele a szülei...
És a kisebb gyerekeket ki sajnálja? Akik félnek a nagytesótól, mert képtelen úgy elmenni mellette, hogy ne lökjön rajta egyet?
15 éves már büntethető, be kell fenyíteni azzal, hogy a kisebb testvér bántalmazáséért, illetve a rongálásért (garázdaság) rendőrségi feljelentés lesz a dolog vége. Illetve meg is kell tenni a feljelentést.
És a rendőrség majd nem BV intézménybe, hanem nevelőintézetbe teszi be.
Hát ez nagyon durva! Ha itt tart egy 15 éves, akkor annak sajnos igen komoly okai lehetnek, valamit igencsak elmulasztottak vele kapcsolatban! Az első lépés szerintem pszichológus, esetleg pszichiáter, családterápia. Lehet, hogy a problémák már kisgyermekkorban kezdődtek, talán az okok is ott keresendők. Én is ismeretlenül a gyermek védelmében szólnék: ha probléma van egy gyerekkel, annak oka nemcsak a gyermek személyiségében keresendő, a környezetben is.
A nevelőotthon egyáltalán nem jó megoldás!!! Én pedagógus vagyok, sokféle gyereket tanítottam már. Voltak olyanok, akik nevelőotthonba kerültek, mert nem jártak iskolába, a szülő nem gondoskodott róluk megfelelően, így ki lettek emelve a családból. Hiába kerültek jobb körülmények közé, gyakran megszöktek, majd bűnöző életmódra tértek, szó szerint elindultak a lejtőn. A gyereknek a legfontosabb, hogy családban nőjön fel, és a problémákat ott kell megoldani.
Ne haragudj, hogy a magánvéleményemet írtam le, és te nem erre vagy kíváncsi, de muszáj volt ezt leírnom, úgy érzem, minden gyerek védelmében.
Ja és még azt hozzátenném, hogy 3 gyerekes anyuka vagyok, és tényleg igaz, hogy minden gyerek más, középső fiam problémás eset, a másik kettő mintagyerek, de a problémásra ha lehet, még jobban odafigyelünk, megtanultuk kezelni a személyiségét, ő kicsit érzékenyebb, agresszívebb, és egy ilyen gyereket nagyon könnyű félreismerni, félrenevelni...
És nem ítélkezem. De arra kíváncsi lennék, ha nem te vagy az anyuka, akkor kije vagy ennek a gyereknek, és miért a te problémád mindez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!