Hogyan lehet nevelőotthonba adni egy gyereket?
Hová kell fordulni, mi az első lépés?
Kérem, csak az írjon, aki konkrétan a kérdésre tud válaszolni. Magánvéleményekre nem vagyok kíváncsi, hisz úgysem ismeri senki a konkrét esetet, tehát mindenki tartózkodjon az ítélkezéstől.
Köszönöm.
A családsegítő nem vált be, a családban pedig senki nem akarja vállalni. Nem tudom, máshol milyen a családsegítő, de itt nem sokat segítenek. Átmeneti otthonba került 3 hónapra, mert összegyűlt az 50 óra igazolatlan órája. Senki nem ment ki környezettanulmányra, nem beszéltek a családdal, a gyerekkel se beszélt se pszichológus se senki.
Tartogatták 3 hónapig, majd vége lett a sulinak megszűnt az ok, hazaadták. Otthon rombol, kisebb testvérét bántalmazza, lopásból szerez pénzt.
"Otthon rombol, kisebb testvérét bántalmazza, lopásból szerez pénzt."
Hány éves, ha szabad megkérdezni?
"ismeretlenül védelmébe vesz"
Valakinek meg kell védenie. Ha már az anyja nem képes rá. De előtte talán nevelnie kellett volna. Könnyű lepasszolni, eldobni. Megunom, nem kell, mehet a zaciba...
Gratulálok! Anyák gyöngyszeme!
Szegény gyerek....
Sajnos a nevelőotthon nem a legjobb megoldás számára, ott általában még jobban elzüllnek a gyerekek.
Ha nincs más megoldás a gyámhatósághoz kell fordulni.
Inkább egy rehabillitációs központ lenne a megfelelőbb neki, de sajnos tudom hogy nagyon sok pénzbe kerül és nem teheti meg mindenki, nagyon sajnálom.:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!