Van baj a kisfiammal?

Figyelt kérdés
2 éves volt a kisfiam júliusban, de még nem beszél, azaz mond szavakat, de a maga nyelvén....pl traktor taktn...cukor gugo stb.....a beszédet lehet fejleszteni valami játékkal? Mert ha valamit még nem mond akkor mondom neki hogy anya ezt nem érti nem vagy kis fóka mit szeretnél? akkor inkább nem kell neki....miért csinálja ezt?ráadásul az lett a szokása hogy nem akar vetkőzni öltözni ma is átázott a pelus és nagy ordítás árán vetem le a nadrágot....próbálom elterelni a figyelmét elmagyarázni neki de akkor semmi nem érdekli.....Valamikor rájön az hogy eldurvul a játékban és elkezd ütögetni csikarni, bár szerencsére el magyarázzuk neki hogy olyat csak a csúnya kisfiúk csinálnak és abba hagyja....Vagy csak ilyen korszak? Vagy ennyire akaratos??
2012. nov. 12. 12:06
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha mond szavakat, az már jó. Mesélj neki sokat, halljon minél több összefüggő beszédet.

Az meg teljesen normális, hogy ebben a korban akaratosak a gyerekek, hiszen ekkor jönnek rá, hogy saját énjük van, saját akarattal rendelkeznek és ezt próbálgatják. Nem könnyű ez a korszak, de ha tisztázzátok a szabályokat, akkor azok egy idő után beépülnek a személyiségébe.

2012. nov. 12. 12:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Az akaratosság egy korszak (az én lányom is ilyen). A beszédről meg ennyi: sokat kell beszélni hozzá; megmutatni, hogy pl.: ez a szék; verseket tanítani, mondogatni; egész mondatokban beszélni vele és ha hallja akkor is; ismerősökkel találkozzon a gyerek; vidd más babákhoz játszani; közösségbe vinni stb.

Ha nagyon aggódsz kérd ki az orvos véleményét. És vegyél neki sok beszélős, éneklős játékot. Legyél vele, de ne engedj meg neki mindent, mert hiába édes ha egy kicsit sír és rögtön felveszed hisztis lesz. És beszélgess el olyan anyukákkal, akiknek a gyerekei szintén abba a korban járnak mint a babád és nem beszélnek.

Sok sikert: egy anyu :)

2012. nov. 12. 18:48
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.....sokat beszélünk hozzá egész mondatokban mindíg is így volt......a másik problémám az hogy nem játszik más gyerekekkel...köszösségbe nem jár, de van 1-2 ismerős és ha megyünk hozzájuk vagy fordítva inkább húzódik előlük.olyan mintha félne tőlük....pedig nincs rossz emlék vagy hasonló
2012. nov. 12. 21:59
 4/6 anonim ***** válasza:

előző vagyok

Akkor szerintem kérdezd ki az orvost.

2012. nov. 12. 22:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Várj még, figyelgesd, jegyezz fel mindent. Korai még messzemenő következtetéseket levonni. Ha nem javul a helyzet (esetleg romlik), akkor később minden "tünet" fontos lesz majd... tapasztalat.

Én már nem emlékeztem a 2 éves kori dolgokra, amikor 5 évesen diagnózist kapott a gyermekem... de tudom, hogy 2 évesen még nem tudták volna diagnosztizálni, 4 évesen sem tudták, pedig voltunk vele szakembernél.

2012. nov. 14. 00:19
 6/6 anonim ***** válasza:
Az oviban középső csoporttól mennek logopédushoz. Majd ővele(meg otthon veled ) megtanulja szépen kiejteni a szavakat. 3 gyerekem van, 10, 8, 3 évesek. A nagyok 4 éves korukra tanultak meg tisztán beszélni, addig csak mi értettük őket. Oviba kerülve sokat fejlődtek. A kicsi most kezdte az ovit, még mi is alig értjük, amit mond, remélem, egy év alatt javul majd a helyzet. A többi, amit írtál a fiadról, életkori sajátosság. Legtöbb gyerek ilyen. Legalábbis két fiam ilyen (volt), lányom egy mintagyerek.:) csak nehogy kamaszkorában "üssön" vissza ez a jógyerekség:)
2012. nov. 18. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!