Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ez milyen fogyatékosság?

Ez milyen fogyatékosság?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm,aki fogyatékos.17éves speciàlis suliba jár.Idegen nyelvből fel van mentve.Szakàcsnak tanul.Nagyon érzelmes ,ha megbàntjàk sìr,vagy verekszik.A szeme olyan fura.Semmibe tekintő.Olyan merev.Helytelenül ìr.Az olvasása elég jò.Külsőre,nehezen észrevehető a betegsége.A fejét műtötték,6 éve.Már az általànost us beteg gyerekek közt végezte.Van hogy nem ért dolgokat.Pl:.Miért szürke a körmöm,beteg-e.Ilyeneket mond.Amùgy ezüstre volt lakkozva a körmöm.Òrán elalszik sokszor,pedig rendesen lefekszik aludni.Néha elesik,és ügyetlen.Pedig ducisàga ellenére elég sportos.Milyen fogyatékossàga lehet? Az anyukája szerint,sokat kell még tanulnia.Fejlesztőre is jàr,és nagyon jàtèkos cuki fiù. :)
2012. okt. 29. 13:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
52%
Esetleg Down szindrómás
2012. okt. 29. 14:02
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
Down-kóros szerintem.
2012. okt. 29. 14:02
 3/12 A kérdező kommentje:
Miből gondoljàtok?
2012. okt. 29. 14:52
 4/12 Golan Trevize ***** válasza:
0%

"Helytelenül ìr."

Te is...

2012. okt. 29. 15:04
 5/12 anonim ***** válasza:
lehet hogy oxigénhiánnyal született, és ahogy mondják előttem, lehet down szindrómás, mert annak is megvannak a fokozatai, ő valószínű enyhe vagy közepes fogyatékos lehet.
2012. okt. 29. 15:10
 6/12 A kérdező kommentje:
Persze hogy helytelenül írok,erről a francos okostelefonròl kell ìrnom,rossz a gépem. :(
2012. okt. 29. 15:36
 7/12 Golan Trevize ***** válasza:
9%
Jé, én is telefonról írok, nekem mégsem szórja tele nyelvtani és szemantikai hibákkal...
2012. okt. 29. 15:46
 8/12 anonim ***** válasza:
57%

Hát a leírás alapján kb. bármi lehet...

A semmibe tekintés autizmusra utal, a helytelen írás és az idegennyelv alóli felmentés diszlexiára-diszlexiára, a fejműtét az sokminden lehet (pl. söntje van?!), hogy nem ért dolgokat, az lehet értelmi fogyatékosság.

Szóval ilyen fogyatékosság, mint szindróma nincsen, valószínűleg összetett dologról van szó - talán annak lehet igaza, aki koraszülöttségre ill. oxigénhiányos állapotra vezeti vissza, az okozhat ennyire összetett tüneteket. De egy ilyen leírásból borzasztóan nehéz még tippelni is.

2012. okt. 29. 18:32
 9/12 anonim ***** válasza:
szerintem autista
2012. okt. 29. 19:46
 10/12 anonim ***** válasza:
bármi lehet ezek alapján tényleg amiket leirtál,de azt irtad hogy külsőre nem látni hogy lenne baja,akkor szerintem biztos nem downos,mert őket rögtön megismerni a (mongoloid)szemükről(főleg)!
2012. okt. 29. 23:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!