Mit tehetek ha átszoktatták a jobb kezére?
Figyelt kérdés
A kislányom 5 éves.3 évesen mikor oviba került tökéletesen bal kezes volt.Mindent bal kézzel csinált.Én soha nem piszkáltam őt emiatt.Elfogadtuk így.Erre bekerült az oviba óvónéni közölte velem hogy nincs kialakulva a domináns keze.(de igen)Lassacskán átszoktatták a jobb kezére.Erre szeptember elején szólt az óvónéni hogy nevelési tanácsadóba küldik a lányomat mivel az új törvény miatt lehet hogy iskolás lesz jövőre.El is vittük és kiderült a tesztekből hogy koordinációs zavarai vannak amit fejleszteni kell.Ami vszínű hogy az átszoktatás következménye.Hogy tehetett ilyet egy óvónő.jövőre szinte biztos nem mehet iskolába a nevelési tanácsadó javaslatára.Így csináltak a kislányomból problémás gyereket.A férjem is ki van akadva,és én ezt nem fogom szó nélkül hagyni az oviba az már biztos.Mit tehet ilyen esetben egy szülő?Ez a tanévünk a koordinációs problémák miatt fejlesztéssel telik.2012. szept. 15. 15:53
11/12 anonim válasza:
Hat sajnos velem igy ugyanaz tortent mint a kislanyoddal, az oviba atszoktattak bal kezrol jobb kezre, kanaltol kezdve, egesz a szinesceruzakig mindent. Ezek utan persze irni is jobb kezzel tanultam meg. Ez nalam is koordinacios zavart okozott. Jelenleg 15 eves vagyok megszoktam h irni meg enni meg minden hasonlot jobb kezzel csinalok, ennek az a kovetkezmenye h rajz tehetsegem es kezugyessegem = a 0-val, pedig kiskoromban szuleim allitasa szerint szepen rajzoltam, de mint kesobb kiderult szerencsere nem vagyok 1 muveszlelek, szoval nem veszitettem semmit. Ennek ellenere mar 3 eve roplabdazok, sportban, meg egyeb dolgokban amiben nem koteleztek h melyik kezemet hasznaljam bal kezes vagyok, a bal karom erosebb es a reflexeim is gyorsabbak a bal kezemnel. Remelem a te kislanyodat meg sikerul atnevelni, mert ugy neki is konnyebb lesz, de ha nem sikerult akkor se keseredj el, ha csak nem az az alma, hogy festomuvesz legyen nem sok mindent veszit, a koordinacios zavaron pedig remelem minnel hamarabb segit majd egy orvos.
12/12 anonim válasza:
Vissza kell szoktatni,szép fokozatosan! Sajnos én is csak a saját személyes példámmal tudok szolgálni (bár ez jó régen történt,nem tudom 2012ben milyen begyepesedett óvónő csinál ilyet) ,engem is átszoktattak,szintén koordinációs problémák,0 irányérzék, össze vissza keresztdominancia (szem-fül-láb-kéz) . Írni nem tudok a ballal,de pl a kanalat mai napig a balban fogom,egyszerűen képtelenek voltak mindent átnevelni a jobb oldalra.
Írás nagyon nehezen ment,még második-harmadik osztályban is. Jó lenne,hogyha az óvó/tanitó nők végre nem piszkálnának bele a természet rendjébe,és nem járna úgy sneki mint például én akinek mindneféle életreszoló probklémákat okoztak ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!