Mi a véleményetek az ilyen szülőkről?
Az ilyen szülő nem szokott máshoz fordulni segítségért, inkább megoldja ilyen módon mert gondolja az használ
Ezért nem kell más gyerekét örökbe fogadni mert csak a gond van velük, és ha felnőnek még rosszabb lesz, kevés %-uk javul meg kamasz illetve felnőtt korra, volt a környékünkön egy család nekik sem lehetett gyerekük ezért fogadtak örökbe egyet, szinte láttam felnőni meg hogy miket csinált, az anyjáékra kiabálta hogy ne szabjanak meg neki semmit mert semmi közük nincs egymáshoz :)
Nem minden esetben a szülő a rossz ilyen örökbefogadós témánál
2éves gyerek meg már javában igényelte volna a komoly figyelmet, amit a pedagógusoktól nem kapott meg, és elvolt eresztve biztos
25/F
Nem értem miért fogadták akkor örökbe, ha ennyire nem tudják kezelni a helyzetet... Tudniuk kellene (elvégezték a tanfolyamot, biztosan elmondták) hogy ezek a gyerekek lelkileg sérültek. Az erőszak minden esetben erőszakot szül, ilyenkor meg pláne...
Nagyon elítélem... Bár én "csak" nevelőszülőként nevelek egy kislányt szintén 2 éves kora óta, mert nem lehetett saját és így volt "gyorsabb gyerekhez jutni"... most 14 éves lesz, persze vannak gondok a magatartásával is, de valahogy másképp oldom meg a nevelését, nem erőszakkal...
Gyanítom nekik kellene elmenni pszichológushoz először...
Nem tisztem,hogy elítéljek bárkit is.
Az írásodból én is felajánlanám,hogy egy szakembert keressenek fel.A kislánynak amúgy is káoszos a lelki világa,az örökbefogadó szülők meg,nem tudom...lehet idősek és már türelmük nincs hozzá vagy lehet h az elfojtott ellenszenv a kislány iránt(nem saját) ilyen módon jön ki.
Szia!
Egyszer beszélgettem vkivel, akinek a közeli rokona ilyen gyereknevelő vagy mi. 5-6 gyereket vett ki, mert van egy nagy vidéki háza, de állandóan panaszkodik, h ez is rossz, az is rossz...verni úgy tudom nem veri őket, de állandóan kifakad rájuk állítólag, h milyen rosszak, mennyi a baj velük stb. Kérdezem, akkor mire ez a nagy "nevelősdi?" ÉS akkor homályosított fel az ismerősöm , h Állambácsi ad utánuk még x kg mosószert, lisztet, cukrot...stb. és van akinek ez üzlet így .....:((
Nagyon szomorú tudok lenni iylenkor. Az meg hogy vernek egy 4 évest, az meg vérlázító!! Ha rossz,engedetlen akkor neveljék meg, de ne így !!!!!!
Kétgyermekes örökbefogadó szülő vagyok,8 lombik után döntöttünk így és a mindeneink a gyermekeink.
A nagyobbik 6 éves figyelemzavaros ,kicsit elevenebb ,mozgékonyabb az átlagnál,nem sajnáljuk a ráfordítást a fejlesztésére,sosem verjük,elfogadjuk ilyen huncutnak,imádnivaló a humora,segítőkész,jószívű .
"Állambácsi" az örökbefogadóknak semmiféle plusz juttatást nem ad,hanem azok a jutatásoka járnak mint amik vér szerinti gyermekek esetén is.
"elfojtott ellenszenv a kislány iránt(nem saját) ilyen módon jön ki."
Hogy itt micsoda butaságokat írtok,ne haragudj ,de fogalmad nincsen az örökbefogadó szülők miként szerethetik a gyermeküket,de igenis SAJÁT csak nem vérszerinti,erre mi allergiásak vagyunk örökbefogadók !
:-)
Legalább ugyanúgy szeretem mindkét örökbefogadott gyermekemet mint más a vér szerinti gyermekét,életem legjobb döntése volt az ő örökbefogadásuk.
"Halkan megkérdezném, miért nem vették már vissza a gyereket"
Örökbefogadásnál Magyarországon nincsen utánkövetés,az a nevelőszülőknél van csak,ha örökbefogadsz a nevedre veszed a gyermeket és jogilag olyan,mintha vér szerinti lenne,nem ellenőrizget senki pluszban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!