Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » 9 éves gyerek, élvezi a...

9 éves gyerek, élvezi a fájdalmat. Miért?

Figyelt kérdés
A barátnőm fiáról van szó.A gyerek imád fogászatra menni,hogy kaphasson inekciót,mert élvezi.Más gyerekek a fogászati inekciótól pláne rettegnek.Bogarakkal-hangyákkal haraptatja az ujjait.Arról kérdez hogy mennyire fáj a fül kilukasztása,és hogy ő mikor mehet ilyenre mert sok lyukat akar rá.Már másnak is feltűnt hogy ez nem biztos hogy normális dolog.Háááááát,ti mit gondoltok erről?
2012. szept. 12. 14:59
 1/8 anonim ***** válasza:
77%

Azt gondolom, hogy ezek még nem olyan mértékű fájdalmak, ami aggályos lenne... Nézd, felnőtt emberek között is vannak, akik valamilyen szinten élvezik a fájdalmat, többek között én is, de attól még teljesen normális életet élek, a "fájdalomigényemet" otthon, a hálószobában élem ki a partneremmel, de csak bizonyos keretek között. :)

Azt gondolom, hogy amíg másban és saját magában sem tesz komoly kárt, addig nincs ezzel különösebb probléma...

2012. szept. 12. 15:36
 2/8 A kérdező kommentje:
Amiről te beszélsz az szerintem teljesen más dolog.De nem tudom én sem,épp ezért kérdezem.A lelki fejlődésében lehet valami zavar,talán figyelem hiány,nem foglalkoznak vele eleget.Annyira vissza van fogva mindentől,hogy az egész nyári szünetet a szobában töltötte,mert egyedül nem mehet ki,ha süt a nap azért nem mennek ki vele.Strand,kirándulás a világból látni valamit ilyen nincs,mert nincs pénzük.A számítógép előtt ül a gyerek és ennyi.Szerintem nincs ő vele komoly baj,csak a korához képest,nincs meg benne ami ebben a korban már meg kéne.Tetszenek neki a női fülbevalók is,ájuldozik tőle,a vele egykorú fiúk meg például hatalmasakat faralgatnak a biciklivel.Már 1 éve van görkorcsolyája és tud is menni vele,meg szeretne szegény,de alig megy pár métert az anyja már remeg hogy jó....elég volt gyere be szépen mert el fogsz esni.Ha elesik,majd feláll,és így gyűjt tapasztalatot.De neki nincs honnan tapasztalatot gyűjteni.Persze ezek csak az én gondolataim.Nekem 13 éves lányom van,és teljesen másképp nevelem.Szinte már önálló.Ja,és hogy például 9 évesen még nem tölthet magának üdítőt egy müanyag flakonból,mert biztos magára borítja.Köszi a választ,nem sokan tudnak ehez hozzászólni úgy látom.
2012. szept. 12. 16:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Igazad lehet abban, amit írsz, hogyha túlzottan féltik, akkor megpróbál kompenzálni, és tapasztalatokat gyűjteni... Kérdés, hogy kevésbé ingerszegény környezetben milyen lenne...
2012. szept. 12. 16:17
 4/8 A kérdező kommentje:
Épp erre gondolok,hogy az inger szegény környezet miatt nem fejlődik egészségesen a személyisége sem.A gyerek nevelés kényes téma,mindenki a maga felfogása szerint csinálja.A barátnőm ráadásul meg van győződve róla hogy ő az egyetlen aki mindent jól csinál,és mindenki más hülye.Rettentően meg is hízott a fia (a mozgáshiány,és az ha pl.beszélgetünk és ő közbeszól előkap egy zacskó cipset,vagy cukrot,és a kezébe nyomja hogy tessék,csak most hagyj minket)
2012. szept. 12. 18:42
 5/8 anonim ***** válasza:
41%
szerintem inkabb a sajat eleteddel foglalkozz
2012. szept. 12. 21:36
 6/8 anonim ***** válasza:
Tönkre teszi saját gyerekét. Én a helyedbe elbeszélgetnék vele hogy majd ha a fia kamaszodni kezd nem kis gondjai lesznek vele.
2012. szept. 13. 14:45
 7/8 anonim ***** válasza:
0%
Neked van saját gyereked? Ha igen, neveld őt. Ha nincs, hagyd békén a másikat. Miért gondolod, hogy az a jó, ahogy te nevelnéd?
2012. szept. 13. 15:21
 8/8 anonim ***** válasza:

Egyetértek a 3.-sal. Szerintem beszélj a barátnőddel és mond el az aggályaidat. Nem szabadna így túl félteni a gyereket, ráadásul otthon sem foglalkoznak vele, el van csak úgy magában. Bezzeg, ha valamit önállóan szeretne csinálni, akkor megcsinálják helyette. Nyilván keresi a figyelmet (csak szegénykém nem találja). Talán ezzel a "bátorsággal" akar kitűnni, és bizonyítani.

Valószínűleg nagy lehet a fájdalomküszöbe.

Ne haragudj, de szerintem bután nevelik. Sajnálom nagyon ezt a kisfiút.

2012. szept. 14. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!