Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Autista, aspergeres gyereketek...

Autista, aspergeres gyereketek hogy fogadta a bölcsit az elválást?

Figyelt kérdés
Kislányom autista gyanus. Most folynak a vizsgálatok, de én majnem biztos vagyok, h az. Decemberbe lesz 3 éves, októbertől bölcsiba kell, h adjam mert vissza kell mennem dolgozni. A rémálmom a bölcsi nagyon félek több okból is. Nagyon válogatós pár ételt hajlandó csak megenni, amik a bölcsi étlapján vannak azon kívül szinte semmit. nagyon bujós, neki nincsen semmilyen alvókája, engem szorít, simogat, miközben elealszik, utána beteszem az ágyába. Tulajdonképpen én vagyok az alvókája, hogy fog így elaludni? Ezen kívül vannak sokásai pl ő nyitja zárja az ajtókat, de egymás után 20-szor kimegy meg bejön, meg imád kezet mosni, azt is vagy 50 szer. Meg még sok ilyen szokása van, ha ebben korlátozzák, akkor visít, hisztizik. Gyerekekkel ritkán játszik, inkább egyedül vagy velem. Tudom, hogy közösségbe kell adnom, de félek, h korai ez még, járunk feljlesztésere igazából most kezdett el aktívan fejlődni, mint a beszéde, mint a beszédértése. Viszont bonyolultabb dolgokat nem ért meg, én nem tudom neki elmagyarázni, h miért krll bölcsibe járnia, mert nem érti meg, h anyának, meg apának dolgozni kell és nem maradhat vele senki otthon. Nagyon félek, h mi lesz így vele. Kérem akinek van tapasztalata segítsen!

2012. szept. 8. 13:32
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
azon kívül= azok közűl
2012. szept. 8. 13:34
 2/14 anonim ***** válasza:
78%

Én csak ovis beszoktatásról tudok beszámolni, az simán ment - túl simán, szinte mindegy volt, hogy oviban van, vagy velem. De minden auti más, szóval nem biztos, hogy a kislányodra is igaz lesz.

Egyébként a lányom szerette úgy is az ovit, hogy eleinte nem nagyon játszott a gyerekekkel. Ő is nagyon válogatós, alig eszik. Mostanra (lassan 6 éves) sikerült elérni, hogy egyáltalán megkóstoljon ételeket az oviban.

Sok konfliktusa van a társaival, óvónénikkel... De megszokták, elfogadták, tudják kezelni most már.

2012. szept. 8. 16:56
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
nálunk sem volt baj a beszoktatással,eleinte nem evett a bölcsibe semmit le sem ült az asztalhoz később már kóstolgatott.Most óvodás itthon sosem aludt délután ott lefekszik és alszik.Eszik,játszik.Neki kifejezetten jót tett a közösség.
2012. szept. 10. 10:45
 4/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, annak is aki privátban írt.

Várok még tapasztalatokat, előre is köszönöm.

2012. szept. 10. 11:06
 5/14 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy autista? Én is 100%-ig biztos voltam benne, hogy az én gyerekem az (ennél sokkal durvább tünetekkel), aztán kiderült, hogy "csak" egy behozható idegrendszeri éretlenség. 3,5 éves.

Bocs az offért!

2012. szept. 13. 00:42
 6/14 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, írtam privit.
2012. szept. 13. 12:15
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az 5-öshöz.

Autizmus gyanúja, végül csak elmaradás az idegrendszer érésében. Fejlesztőpedagógus, szenzomotoros torna, és fél év alatt akkora változás, hogy rá sem lehet ismerni a gyerekre.

2012. szept. 20. 07:21
 8/14 anonim ***** válasza:
53%

7-es válaszoló, írhatnék privit?

Nálunk is hasonló a gond és szeretnék tőled kérdezni.

2012. szept. 20. 08:32
 9/14 anonim ***** válasza:
Nyugodtan írj :-)
2012. szept. 20. 08:58
 10/14 A kérdező kommentje:

Megkaptuk a diagnózist, autista a kislányom, ez már nem kérdés. Járunk fejlesztésre, mintmár írtam.

Szeretném, ha a kérdéssre válaszolnának, akiknek bölcsis, ovis a gyereke. Előre is köszönöm.

Azt még hozzáteszem, h kislányomnak nagyon is szüksége van a mi közelségünkre, szereti az érintést, nagyon bújós, hozzánk szalad menedékért idegen társaságban, de csak velünk ilyen, se felnőtt, se gyerek társasága nem érdekli, ezért is félek az elválástól.

2012. szept. 20. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!