Miért csinálja ezt?

Figyelt kérdés

2 éves volt a kisfiam júliusban, eddig semmi probléma nem volt vele, viszont az elmúlt 1 hétben dobálózik, valamikor ütöget, ha valamit nem engedünk neki akkor kicsit hisztizik(az szerencsére nem vészes)

Valamelyik nap mindent amit talált dobált hozzám, akkor rá is csaptam a kezére, de nem fájt neki csak meg sértődött....viszont a dobálásról nem tudom hogy szoktassam le, mert sokszor odamegy az asztalhoz és mindent dobál le......nem akarom ütni a gyereket ezért csak megfogom a kezét mert tudom hogy nem szereti és úgy szedetem fel vele....mert másképp nem tenné mert úgy vagyok vele hogy ha valamit ledob és neki kell össze szednie akkor hátha meg unja....vagy rosszul csinálom? Meg a másik problémám a bili.....2 hete már nagyon szépen haladunk úgy kezdtem hogy pancsi előtt mindíg belepisilt, utána napközben is sokszor, igaz, csak úgy hogy (csak akkor néztünk mesét) stb.....most meg péntek óta abszolút nem akar rá ülni sem.....wc-re sem.....mit rontottam el? másnál is volt ilyen?

2012. szept. 3. 14:19
 1/2 anonim ***** válasza:

dacos,ennyi:)

Én fiam most lesz 2,de már ilyen!Én is igyekszem lekezelni.

Az jó, hogy felszedeted vele, mondjuk nálunk használt.

Mikor láttam, hogy direkt ledobál mindent,én is felszedettem vele, kb 2x játszotta el,azóta nem.De minden gyerek már.

Ő már kisebb korában kapott azért, mert nekünk hajigált dolgokat,így azt nem teszi.

A bilizés meg olyan dolog, hogy alapból nem fogad szót sokszor, mivel méregeti a határait, most akkor ezt miért tenné???Ezzel kapcsolatban nem tudom mi lenne a jó,mert mi már régebb óta bilizünk,így neki ezzel nincs baja.

2012. szept. 3. 14:33
 2/2 anonim ***** válasza:

Lányom most lesz kettö.

Dackorszaknak hívják. Amit rosszul tettél, hogy a kezére csaptál, ezzel semmit nem tanul, csak azt hogy ha mérges valaki akkor csapni kell.

Amit jól teszel, hogy felszedeted vele, ez a konzekvenica. Ha valamit direkt ledobálunk akkor azt fel is szedjük. èn úgy csinálom ha nem akarja felszedni akkor mehet büntibe ami nálunk a kanappén ülés. Na de ez nem ér semmit ha nincs konzekvencia, ami a felszedés. vagy is ha ledobálta felszedi vagy bünti, erre elöre figyelmeztetem és betartom ha megtörténik. majd a bünti vége a felszedés. Ugyan ez van mindennel. Büntiböl csak konzekvenciával jöhet ki, vagy is ha felszedte, vagy megnéztük mi is volt a baj.

Bili. kicsi még. lehet próbálkozni és kell is, de nem szabad eröltetni. egyszerüen kérdezz rá mindig hogy akarja-e és ha igen egyböl mehettek, de ha nem az sem baj.

2012. szept. 3. 14:43

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!