Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek? Van egy 3 éves...

Mit tegyek? Van egy 3 éves kisfiam, aki minden éjjel bepisil.

Figyelt kérdés

Minden este visit,hogy nem kell neki a pelus,mikor elaludt akkor csúsztatom rá!Már kipróbáltam,hogy 1 hétig nem adtam rá,hát úszott minden a pisitől!Annyira mélyen elalszik reggelig,hogy felébreszteni se lehet!

Tanácsokat,ötleteket várok!Aki tud segitsen!

A válaszokat előre is köszönöm!

2009. júl. 23. 20:01
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Köszi a válaszokat!Majd kipróbálok minden lehetőséget,meglátom mi válik be!

Mindenkinek kellemes szép napokat!

2009. júl. 24. 11:30
 12/22 anonim ***** válasza:
76%

Én 6 éves koromig pisiltem be, anyukám nem szólt semmit, max hogy menj el wc-re alvás előtt. De azóta egyzser sem pisiltem be... na jó a lényeg az hogy én 6 éves koromig pisiltem be, ez embertől függ, hogy mikor fejlődik nála ez ki.

12/F

2009. júl. 24. 16:52
 13/22 anonim ***** válasza:
35%

Szia.Indíthatnátok egy kis füzetet és ha nem pisil be kap egy piros pontot a füzetbe,ha összegyűlik neki 10 piros pont kaphat egy matricát,vagy egy kis csokit.Ha bepisil,mert ez is előfordulhat kap egy fekete pontot.10 fekete pont után áthúztok egy piros pontot.:) Mi így csináltuk persze már 6 éves és 5 évesen már nem pisilt be.(:

Sok szerencsét.

3 gyermekes családanya

2009. júl. 24. 20:04
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

[link]

A nem megfelelő szoktatásnak káros következményei vannak.

5 éves korig nem probléma ha ágybavizel-

Nyilvánvaló a kisfiad még nem érett meg rá

Persze jó lenne kevesebb pelenkát használni?

Csak úgy szoktasd hogy gyermekednek is sikerélmény legyen.

2009. júl. 24. 20:19
 15/22 A kérdező kommentje:

Szia!

Igen,tudom,hogy káros következmények is lehetnek,ezért is lettem volna kiváncsi a különböző módszerekre és tényleg sokba van a pelus,már nem igazán tudom megvenni!

Köszönöm a sok választ és jótanácsot,majd próbálkozunk!Ha van még ötlet,köszönettel fogadom!!

2009. júl. 25. 21:06
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Én emlékszem rá hogy óvodás korban végig bepisiltem, sőt 1 osztályos koromban is volt rá példa, de már nem olyan gyakran. Egyszer csak kinőttem.
2009. júl. 25. 22:33
 17/22 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kell felébresztened, csak vidd be a biliét(biztos megvan még) és ültesd rá, és súgd a fülébe pisiljél. Ezzel igazából nem zökkented ki az álomból, de mégis megpróbálod a pisilést. A lepedő alá szoktál tenni valami védő huzatot(bőr darabra gondolok)? Ha igen akkor a lepedőt elég csak öblíteni, és mégis olcsóbb mint a pelus. Igaz munkaigényesebb. Egyébként 5 éves korig, normális dolog, és nem igazán foglalkoznak vele. Ne erőltesd, még agyilag nem érett meg rá. Kitartást és sok sikert
2009. aug. 1. 16:22
 18/22 anonim ***** válasza:

Az éjszakai bepisilésnek ebben a korban lelki oka van. De ez nagyon mélyre el van ásva, és sokszor csak felnőttként tud az ember ezzel szembenézni.

Amit érdemes megtenned: szerezz be frottíros tetejű gumislepedőt, és tedd alá éjjelre.

Ne próbáld észérvekkel rávenni, hogy NE PISILJEN BE mert nem a butasága, figyelmetlensége miatt történik ez, tényleg nem tehet róla.

Ne szidd ne bántsd ne is figyelj erre, és jobb ha egyszerűen ennek nem is szentelsz semmi figyelmet. reggel egyszerűen öltöztesd át, mintha ez a lenne a legtermészetesebb, és vidáman folytassátok a napot.

Nagyon sok lelki nehézséget okozhatsz azzal, ha felébreszted, stresszeled, vagy bármi módon befolyásolni akarod.

Képzeld el azt, hogy mondjuk azt várnák el tőled, hogy éjjelente repülj egy kicsit.

... és minden reggel azzal jönnének, hogy

Na megint nem repültél, pedig ebben a korban már tudnod kéne! ... vagy...

Ha mostantól sikerül, akkor kapsz egy új ágyat, amivel kényelmesebben repülhetsz!

Neked milyen lenne?

hasonlóan Lehetetlen küldetésnek érzi ő is ezt. úgy érzi olyan dologgal kapcsolatban kellene máshogyan tennie, amire nincs befolyása.

Szeresd továbbra is és legyél hajlandó ezt elviselni.

Egyszer csak mintegy magától el fog múlni.

De ebben sokat segít

ha nem zárt szobában alszik,

ha van egy kis derengő fény,

ha tudja hogy ott vagytok neki és nincs egyedül,

ha sokat beszélgettek vele, és ha meghallgatjátok valóban, és még ha néha vad dolgokat is mond elfogadjátok és nem értékelitek le. Előfordul, hogy halálról beszél, vagy hogy ő meghalt, mondjátok neki, hogy meséljen róla, de ne nevessétek ki, vagy ne éreztessétek hogy nem hisztek neki.

...és ha nincs stresszelve...

e lehet rajta segíteni

2009. aug. 8. 09:44
 19/22 A kérdező kommentje:

Szia!

Köszönöm a jótanácsokkal ellátott választ az utolsó válaszolónak.Nagyon szemléletes volt!

Hát a kicsi semmibe se szenved hiányt,mindig meg van hallgatva és a nagyobb tesói is sokat foglalkoznak vele!Azért nem értem ezt az egész bepisilést,mert a nagyobbak már 2 évesen mind szobatiszták voltak és véletlenül se pisiltek be.

Veszek olyan lepedőt és kipróbálom azzal a pelenkanélküli éjszakát!:)))

2009. aug. 8. 22:08
 20/22 anonim ***** válasza:

Én vagyok a tanácsosztogató.

Nagyon szívesen.

Az én fiam is bepisilt és 8-9 éves volt amikor egyik napról a másikra elmúlt, mintha sosem lett volna.

Én is kerestem a megoldást,és ezért néztem ennek jobban utána, és ha gondolod, privátban szívesen megosztom a miérteket.

2009. aug. 10. 09:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!