Hogyan verjem át a lányomat hogy megigya az innivalóját?
Az hogy eldobja a poharat, dacoskodás. Úgy van vele, na nehogy már erőlködjek, mikor cumisüvegből milyen könnyű. Ha ez az első ilyen szitud vele, készülj fel, mert jön a többi. Ez a dackorszak. Neked meg az a dolgod, hogy szépen elmagyarázd kb tízezerszer ha kell, hogy Te már nagy lány vagy, cumisüvegből a babák isznak, Neked ez a szép poharad. És legyen is neki egy szép, műanyag, kétfüles pohara. Ha eldobja, elmondod neki, hogy nem szabad dobálózni, ha még egyszer eldobja, akkor büntetést fog kapni. A poharat tedd az asztalra és mondd meg neki, hogy ha szomjas, ott találja. Ha kell segítség, szóljon. Egy gyerek se halt még szomjan szerintem ahol van csap, és ivóvíz. Más kérdés ha hasmenése lenne és úgy nem iszik akkor persze bárhogy adni, csak igyon.
A reggeli-esti kakaó, tej nálunk szívószálas kulacsból megy. Otthon napközben pohárból isznak, ha elmegyünk valahová akkor sportkupakos üveget viszünk.
Szörp, tea, gyümilé nem éppen szomjoltók, adj neki vizet.
A tej helyett pedig jó a joghurt, sajt, tejbegríz. Nem muszáj tejet inni, ha máshogy pótolod neki a kalciumot. Kisfiam (4 éves) két és három éves kora közt kb 8-10 hónapig nem kérte az előtte megszokott reggeli-esti kakaóját. Azóta megint isssza, reggel-este 3,5 dl.
Én csak az én történetemet tudom neked leírni, mert az én kislányom csak 4 hét múlva érkezik.
Kiskoromban kb. ennyi idősen kezdtem én is, hogy nem iszok tejet. Így anyu minden reggel kakaót adott neked szívószállal. Nagyon bevált, sőt, talán túlságosan is. Itt vagyok 22 évesen és minden reggel kakaót iszok, még mindig szívószállal :) És tejet azóta sem ittam csak simán.. :/ :D
szia!
az én fiam 15 hónapos és semmit nem fogadott el cumisüveg helyett!pedig mondom neki mindig,hogy nagy fiú már hozzá...földhöz vágja a poharat sír,sír a mamam uvegért (ahogy ő nevezi) :) 4 napja vettünk neki egy ilyet: [link] na végre ezt elfogadja és szereti!!!ajánlom neked!ebből ihat akármit!
A 15. válaszoló vagyok!
Tejet soha nem ittam azóta, amióta tudom, hogy "ez itt az üvegben, pohárban...stb tej." Csak addig tudtak tejjel itatni, amíg nem volt meg olyan szinten az ellenszegülésem, hogy ha kellett, akár kiköptem! :D
De a tejtermékeket nagyon szeretem, a tejes kávé kivételével.
A tiszta tej helyett pedig mindig kakaót kaptam. Abból sokszor még "repetát" is kértem.
Most itt vagyok közel a 3. x-et taposom, és reggel-este kakaót iszom! Olyan nekem a kakaó, mint más felnőttnek a kávé, vagy rosszabb esetben az alkohol.
Nincs olyan nap, hogy kihagynám valamelyik kakaómat.
De a tiszta tej fogyasztásától felfordul a gyomrom...
Két baj van. A cumisüveg és a szörp. Mondták már páran előttem, csak erősíteni tudom. A kicsik már újszülött korukba pohárból kapnak az újsz. osztályon vizet vagy teát. Tehát olyan nincs, hogy tanítani kell pohárból inni. Maximum a pohár fogására kell tanítani.
Csecsemőket itatótálkából szoktak itatni, azt is tudom Neked ajánlani, hátha beválik.
Cumisüveg egyáltalán ne legyen előtte, ha szomjas lesz, akkor meg fogja inni pohárból is, csak türelem kell hozzá.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!