Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ti is sírva fakadva jöttök el...

Ti is sírva fakadva jöttök el a védőnőtől mert a gyermeketek produkálja magát és kezelhetetlen nem fogad szót?

Figyelt kérdés
És nem tehettek semmit, mert a gyerek tudja hogy ha idegen helyen vagyunk akármit csinálhat nem szólhatok rá hangosabban, mert én lennék a világon a legrosszabb anya.3 éves fiú gyerekről van szó.

2012. aug. 13. 15:00
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:

Nevetni fogsz :-D,én már nagyon gyakran ráérzek,hogy egy 6-8 éves gyerek problémás e e,az én fiam viseledésének megfelően viselkedik.

VOlt kétszer olyan,hogy várakoztunk orvosnál(nem a hiperaktivitás miatt,hanem mondjuk gyermeksebészeten) és láttam a másik gyereken a tipikus tüneteket,kérdeztem óvatosan anyukát,hogy ugye minden rendben van a gyerekkel a közösségben,na mindjárt mondta ,hogy dehogy van,hiszen másból sem állnak mint nevelési tanácsadóból,meg fejlesztésekből.

Már kétszer szúrtam így ki,mert pontosan megeggyezett a viselkedésük az én fiaméval,ami persze nagyon szélsőséges,de nagyon tipikus.

2012. aug. 13. 20:07
 22/28 anonim ***** válasza:
100%

Az én lányom sem volt együttműködő a 3 éves védőnői vizsgálaton . Bár ő az a csendes bolond típus, csak állt, fogta a kezem, és nem volt hajlandó megmukkani sem. :)

Pedig ismerjük jól a Védő nénit, van egy kisöccse, akihez sűrűn járt.

De mégsem csinált semmit, amit kellett, hagyta. Pl. súly, vérnyomás, stb.

De amikor a szemét akarta megnézni, hogy mutogassa a kezeket, meg a fülvizsgálatnál is csak meredt előre, hogy hagyjuk.

2012. aug. 13. 20:14
 23/28 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok, és eszem ágában sem volt ezért sírni. :)

Persze, büszke lettem volna rá, ha ügyesen megcsinálja amit kérnek tőle, de ha nem, hát nem. :)

2012. aug. 13. 20:39
 24/28 anonim ***** válasza:
100%

Hát a védőnőnél nálunk nincs probléma. Imádja, ha vele foglalkoznak (még a szurikat is boldogan elfogadja, mert akkor ő a középpont).

Nálunk akkor vannak irtózatos cirkuszok, ha nem sikerül magára irányítania a figyelmet. Ezeket a helyzeteket én sem tudom jól kezelni. Többször volt, már, hogy toporzékolva üvöltött az utcán (idegen helyen) és többször jöttek oda hozzám, hogy minek nekem gyerek, ha nem tudom megnevelni...

Ha tudnák, hogy milyen iszonyatos fájdalmat és mennyi sírást okoznak egy-egy ilyen mondattal!

2012. aug. 14. 08:15
 25/28 Kleo25 válasza:
Nálunk sem volt ilyennel probléma, ott tudott viselkedni, nagyjából mindenhol, Én kipróbáltam azt hogy amikor már nem értem el semmit szép szóval akkor megfogtam félre vittem, leguggoltam hozzá, az ő szintjére és elmondtam neki hogy ez nem helyes és bevált,mert 3 évesen is olyan okosak már hogy megértik, de mindig következetesnek kell maradni, írtad hogy otthon a szoba a bünti hely ha nem tud viselkedni idegen helyen akkor mondd meg neki mihelyt beléptek a lakásba az lesz az első hogy mentek a szobába büntiből. ne hagyd rá semmi kép mert ha nagyobb lesz még jobban fogja csinálni, de igaz az valaki írta hogy minden gyerek habitusa más
2012. aug. 14. 15:05
 26/28 anonim ***** válasza:

Nálunk szerencsére nem volt eddig gond a védőnőnél, bár az én lányom sem volt 100%-osan együttműködő anno a 3 éves státuszon, mert a szemészeti vizsgálatnál pl egyáltalán nem mutogatta a jeleket.

Esetleg próbáljatok meg áttérni a büntiszékre, büntiszoba helyett. MI is ezt használjuk a már lassan 6 éves lányomnál, és nagyon bevált, idegen helyen is, mivel az mindenhol van. Pont ma kérdezte, hogy ha esetleg máshol szék van, de óra nincs, akkor honnan tudom, hogy lejárt az 5 perc? Érzem? :)))

Vérnyomásmérőtök nincs otthon, vagy valakitől nem tudtok kölcsönkérni? Méregesd magadnak otthon a vérnyomásod, úgy, hogy a fiad is lássa, ha kíváncsi lesz és ki akarja próbálni, mondd meg, hogy ez sajnos csak felnőtteknek jó, ami neki való, az a védőnéninél van, és legközelebb, ha mentek, kipróbálhatja. Nem biztos, hogy beválik, de hátha.

És kitartást, előbb utóbb el fog múlni ez az időszak! :)

2012. aug. 14. 22:17
 27/28 anonim válasza:
Nem tudom,úgy látom én vagyok az egyetlen..Én azt a szülőt nem nézem normálisnak amelyiknek a gyereke szétszed mindent,és a szülei vigyorognak rá vagy le se szarják.Mi az hogy nem kiabálsz rá és nem ütöd meg?Miután elmondod neki nem egyszer hogy ne csinálja,és azért is,akkor igenis szólj rá úgy,hogy vegye észre magát,és ha olyat tett üss a kezére.Persze,nem bírom az olyat,sőt utálom és elmebetegnek tartom azt aki ok nélkül üti a gyereket..de ha megérdemli,akkor megérdemli.Sose nézem hülyének az olyan szülőt,aki akárhol,rendre utasítja a hisztiző gyerekét.Mikor azt látom,hogy a gyerek tombol,mint egy őrült,és az anyja/apja meg nem mozdul,hanem csak ejnye bejnye kisfiam/kislányom,hát akkor fő az agyvizem.Ilyenkor lekevernék mindkettőnek egyet.
2012. aug. 30. 21:10
 28/28 anonim ***** válasza:
Szerintem itt két összefüggő probléma van, a gyermeked viselkedése és a saját frusztrációd. Valójában te szorongsz, attól félsz, hogy a gyerek mások előtt szégyent hoz rád, hogy nem tudod megoldani a problémát, hogy mások előtt felsülsz anyaként. Ezt persze a fiad azonnal megérzi, és úgy is viselkedik, hogy téged kicsináljon. A megoldás, hogy meg kell vele értetni, te vagy a főnök. Otthon, utcán, védőnőnél, bárhol. Nem szabad, hogy rossz anyaként definiáld magad. Értesz hozzá, szereted a fiadat és meg tudod oldani a problémát. Minden gyerek génjeiben hordozza a viselkedési mintáit. Pl. születik egy gyerek, akinek a viselkedése egy 10-es skálán 9, de rosszul következetlenül nevelik, így kamasz korára már csak 7-es. A másik egy nehéz gyerek, születésekor 3-as, de jól és türelmesen nevelik, így eléri a 6-os szintet. Akkor most melyik a jó gyerek? És ki a jó anya? Látod, minden relatív. Azt javaslom vezess be egyértelmű szabályokat. Magyarázd el neki mik azok a viselkedési formák, amiket nem tűrsz el, és következetesen "büntesd" ha elköveti őket. A legjobb módszer, hogy leülteted egy félre eső helyre, annyi időre, amennyi éves. Akkor kezd el ketyegni az óra, ha már beletörődött, hogy ott kell maradnia. Ha letelt a büntetése kérjen bocsánatot, de úgy, hogy mondja ki, mit követett el. És ezt mindenhol alkalmazd, nyugodtam mond azt a védőnőnek, hogy most nagyon hisztis a fiad , kiviszed leültetni az udvarra, amíg megnyugszik.
2012. aug. 31. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!