Ti is sírva fakadva jöttök el a védőnőtől mert a gyermeketek produkálja magát és kezelhetetlen nem fogad szót?
Nevetni fogsz :-D,én már nagyon gyakran ráérzek,hogy egy 6-8 éves gyerek problémás e e,az én fiam viseledésének megfelően viselkedik.
VOlt kétszer olyan,hogy várakoztunk orvosnál(nem a hiperaktivitás miatt,hanem mondjuk gyermeksebészeten) és láttam a másik gyereken a tipikus tüneteket,kérdeztem óvatosan anyukát,hogy ugye minden rendben van a gyerekkel a közösségben,na mindjárt mondta ,hogy dehogy van,hiszen másból sem állnak mint nevelési tanácsadóból,meg fejlesztésekből.
Már kétszer szúrtam így ki,mert pontosan megeggyezett a viselkedésük az én fiaméval,ami persze nagyon szélsőséges,de nagyon tipikus.
Az én lányom sem volt együttműködő a 3 éves védőnői vizsgálaton . Bár ő az a csendes bolond típus, csak állt, fogta a kezem, és nem volt hajlandó megmukkani sem. :)
Pedig ismerjük jól a Védő nénit, van egy kisöccse, akihez sűrűn járt.
De mégsem csinált semmit, amit kellett, hagyta. Pl. súly, vérnyomás, stb.
De amikor a szemét akarta megnézni, hogy mutogassa a kezeket, meg a fülvizsgálatnál is csak meredt előre, hogy hagyjuk.
Utolsó vagyok, és eszem ágában sem volt ezért sírni. :)
Persze, büszke lettem volna rá, ha ügyesen megcsinálja amit kérnek tőle, de ha nem, hát nem. :)
Hát a védőnőnél nálunk nincs probléma. Imádja, ha vele foglalkoznak (még a szurikat is boldogan elfogadja, mert akkor ő a középpont).
Nálunk akkor vannak irtózatos cirkuszok, ha nem sikerül magára irányítania a figyelmet. Ezeket a helyzeteket én sem tudom jól kezelni. Többször volt, már, hogy toporzékolva üvöltött az utcán (idegen helyen) és többször jöttek oda hozzám, hogy minek nekem gyerek, ha nem tudom megnevelni...
Ha tudnák, hogy milyen iszonyatos fájdalmat és mennyi sírást okoznak egy-egy ilyen mondattal!
Nálunk szerencsére nem volt eddig gond a védőnőnél, bár az én lányom sem volt 100%-osan együttműködő anno a 3 éves státuszon, mert a szemészeti vizsgálatnál pl egyáltalán nem mutogatta a jeleket.
Esetleg próbáljatok meg áttérni a büntiszékre, büntiszoba helyett. MI is ezt használjuk a már lassan 6 éves lányomnál, és nagyon bevált, idegen helyen is, mivel az mindenhol van. Pont ma kérdezte, hogy ha esetleg máshol szék van, de óra nincs, akkor honnan tudom, hogy lejárt az 5 perc? Érzem? :)))
Vérnyomásmérőtök nincs otthon, vagy valakitől nem tudtok kölcsönkérni? Méregesd magadnak otthon a vérnyomásod, úgy, hogy a fiad is lássa, ha kíváncsi lesz és ki akarja próbálni, mondd meg, hogy ez sajnos csak felnőtteknek jó, ami neki való, az a védőnéninél van, és legközelebb, ha mentek, kipróbálhatja. Nem biztos, hogy beválik, de hátha.
És kitartást, előbb utóbb el fog múlni ez az időszak! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!