Ti is sírva fakadva jöttök el a védőnőtől mert a gyermeketek produkálja magát és kezelhetetlen nem fogad szót?
Hi-hi :-D !
Képzeled el mindezt ADHD-s gyerekkel,bár akkoriban amikor még védőnőhöz jártunk még nem volt diagnosztizálva a probléma .A gyermekorvosnál ha várakozni kellett addigra kitört a botrány (ekkkor már tudtuk,hogy ADHD-s),egyszer úgy nekem ugrott a gyerek,hogy az összes anyuka elképedt ,mert az egyik kisgyereknek nem akarta visszaadni a kisautóját én pedig visszaadattam mégis,majd a fiam nekem jött rúgott,csípet és harapott...szerencsére éppen szólítottak,hogy mi következünk,mert az arcomról lesült a bőr,hazafelé alkalmaztam egy kis lelkiterrort,mert nem szóltam hozzá,majd könyörögve sírni kezdett,hogy ne haragudjak és igaz még szeretem ezek után is.
Semmit nem tudtunk beszélni a védőnővel,vagy a gyermekorvossal,mert a gyerek mindent meg akart fogni,kinyitni,rá akart mászni mindenre...és én pedig türelmesen elmondtam,hogy ezt nem szabad kisfiam,de határozottan megfogtam és nem engedtem neki,hiába is sírt.
Volt egyszer egy idősebb helyettes védőnő aki beszólogatott ,hogy majd ő megrendszabályozza :-) .
A lényeget lehagytam,az idegrendszer érésével ,még az ADHD-s fiam is kitűnően viselkedik mára 6 évesen !
A tiéd is kinövi majd :-) !
Megkérdezhetem hogy 3 évesen miért kell védőnőhöz járni? Illetve minek vérnyomást mérni? Én csak laikus vagyok, nem tudom máshol hogy vannak ezek, de nálunk úgy, hogy a védőnőnk 3hónapos korában látta utoljára a fiam aki novemberben lesz 3 éves. A kiskönyvben az adatokat a gyerekorvos töltötte ki. Csak olyan furi nekem ez. Egyébként az én fiam sem lenne hajlandó vérnyomástmérni az biztos, nem bírja ha piszkálják. A gyerekorvoshoz ha mentünk mindig megvártuk hogy utoljára menjünk be, mert akkora volt az üvöltés.
Egyébként meg szerintem a ti védőnőtök nem együtműködő. Miféle védőnő aki nincs tisztában egy három éves gyerkőc sajátosságaival?
Uhh....akkor mi is alkalmatlanok leszünk nyílván ha mennün kell, tuti nem fogja a fiam kibírni....:)
Nem vagy egyedül :)
Ne csináljátok már,nem olyan nagy ördöngősség,hogy ne lehetne egy ilyenre rávenni egy gyereket.:)
Kérdező!A 12-es kommenteddel kapcsolatban mondom,hogy ha van ilyen hely,ami bevált és már arra a hatásos nevelési szintre értél Vele,hogy elég,ha csak mondod a "büntiszobát",akkor az nagyon jó,az a szoba megvár míg hazaértek.:) Így nyugodtan akárhol vagytok (bevásárolni,orvosnál védőnőnél stb...) lehet Neki mondani.Csak ugye figyelj a következetességre,hogy utána otthon váltsd is be.Majd írd meg hatásos-e!?:)
Ja és azt el tudjátok mondani,hogy a 4-es 5-ös Válaszoló miért lett lepontozva? Mert nem értem!:O
:) Köszi és kitartást Mindenkinek!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!