Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek hogy a lányom...

Mit tegyek hogy a lányom végre megfogja a poharat és abból igyon?

Figyelt kérdés

A kislányom 2 és fél éves és mivel ez már nem az elsö olyan eset hogy kanállal lkell adjam a szörpöt és a tejet a legelsö eset után visszatért a cumisüveghez de mivel már nagy arra gondoltam ráveszem a pohárra.Csak az a baj hogy fél a pohártól probáljam meg a kezébe adni hogy játszon vele amig ismerkedik vele?

vagy Probáljam másképp?

2012. aug. 11. 16:50
 1/7 anonim ***** válasza:
Csőrös pohárral próbálkoztál?
2012. aug. 11. 16:55
 2/7 anonim ***** válasza:

majd ha szomjas lesz, akkor nem fog tőle félni. Tudja, hogy kap cumisüveget.

Szerintem:

1. vegyél neki valami mesehősös poharat, amit imád, válassza ki ő, megbeszélitek, hogy akkor abból kell innia

2. fürdőkádban próbálkozzatok

2012. aug. 11. 17:00
 3/7 A kérdező kommentje:
én már mindennel probálkoztam az a baj hogy ö nem tudja mondani ha szomjas max hisztizni kezd de hiába adom az üveget a kezébe nem kell neki eldobja
2012. aug. 11. 17:22
 4/7 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Esetleg kérj a védőnőtől tanácsot. Az ő jelenlétében add oda poharat a lányodnak, hogy ő is lássa mi történik. Hátha van valami tapasztalata, mi lehet a megoldás.
2012. aug. 11. 17:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Elvittem a lányomat egy kicsit sétálni és elfelejtettem innivalót vinni magammal és ezért bementem a boltba vettem Kubu üdítőt aminek ez a csőrös teteje van, és láss csodát megitta az innivalót.

Előtte még soha nem ivott ilyenből, sőt csak a cici kellett neki.

2012. aug. 11. 17:43
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hagyd egy kicsit békén ezzel a pohár témával. Odakészítheted evésnél, hogy megpróbálja ha van kedve, de ne tukmáld rá. Mi történik, ha csak 3-6 hónap múlva fog pohárból inni? Semmi. Lehet, hogy őt megnyugtatja, ha a megszokott cumisüvegét használhatja, azért ragaszkodik hozzá. Lehet, hogy amikor nagyon szomjas, vagy fáradt, semmi kedve kísérletezni, és gyakorolni, azért hajítja el a poharat. Hidd el, mindenki megtanul idővel "felnőtt" evőeszközöket használni. Ha erőlteted, csak még nagyobb ellenállást váltasz ki belőle. És valójában semmi nem múlik azon, hogy tud-e, akar-e pohárból inni, vagy sem.
2012. aug. 11. 18:39
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én azt csináltam,hogy a cumi gumit be vagdostam ollóval,mikor már megszokta hogy jobban jön belőle1-2 hét,levágtam a tetejét.Aztán mikor már azt is megszokta lecsavartam a tetejét és megkérdeztem tőle nem lenne kényelmesebb pohárból,aztán pár napra rá pohárból ivott.

Ha nem beszél még,taníts neki egy jelet a szomjúság kifejezésére,hamar visszajelel ennyi idősen már.Sok sikert!

2012. aug. 11. 21:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!