Lehet, hogy Asperger Szindromas? Akinek a kisfia az, vetne egy pillantast erre?
nyugodtan vidd el kint orvoshoz, mi már túl vagyunk a vizsgálaton, így mondhatom, hogy nincs akkora szerepe, hogy beszéli-e a nyelvet.
első körben a szülőket kérdezgetik, jó hosszú a kérdőív amit ki kell tölteni, majd azt újra átbeszélni a pszichiáterrel.
ezután a gyerek játékát nézik meg, tehát, hogy mennyire utánoz, kompenzál, ismeretlen játékokból mit képes kihozni, mert az is nagyon fontos, hogy mondjuk ha kiraksz elé egy doboz fa kockát akkor mit kezd vele?
épít vele valamit amit a fantáziájából szed vagy csak azt építi vele amit tőletek látott?
nálunk a fiamtól egy szót nem kérdeztek.
amúgy az "igen" az ijesztő. nekünk azt mondták, hogy a kérdésre igennel kezd el válaszolni (mert hogy az én fiam is 2 évesen visszamondta a kérdést) akkor megnyugodhatunk.
mert hogy az autisták nem igen használják az igent, egyszerűen nem tudják értelmezni, a saját érzéseikre, igényeikre formálni ezt a szót.
még az lehet érdekes, hogy leültök és megkéred, hogy vágjon szomorú arcot, mosolygósat, mutassa meg mit csinál mikor büszke, fél, stb. tehát az érzelem kifejezéseket tudja-e használni ha kifejezetten kéred.
na meg arról nem beszélve, hogy az autizmus nem úgy működik, hogy fekete vagy fehér, ez egy spektrum betegség és nagyon hosszú az a sáv amin ez mozog.
vadaskert honlapján egész jó le van írva az autizmus, olvasd el, nekem sokat segített.
meg vannak tesztek a neten, én azokat kitöltöttem, érdemes azokat is böngészni :)
kisfiam pont 3 éves, és teljesen egészséges
folyékonyan beszél, egész nap be nem áll a szája, de arról nem tud mesélni, hogy mit csinált aznap, amíg nem voltam vele, semmit nem mond, elkezd másról dumálni
az autók a mindene, mostanában csak és kizárólag az autóival játszik
ismeri a számokat és a betűket (a gyerek laptopján tanulta meg) 100-nál tovább tud már számolni, és leolvassa minden autó rendszámát, a betűket is
állandóan számol, mindent, a lépcsőfokokat, a vonalkódot, meg bolondozik is a számokkal játék közben, az egyik figura a 7-es, a másik az 5-ös stb
ha a cumi meg a maki nincs meg, baj van
nem lehet a társaságában beszélgetni, mert ő mondja mondja egyre hangosabban, néha halandzsázik is
négykézláb soha nem hintázott, de szerintem a tied csak ezzel nyugtatja magát
Ez egy magyar család blogja, akik Angliában élnek, és a kisfiuk Aspergeres. Én csak olvasni szoktam, de nagyon szimpatikus a lány aki írja, szerintem tudna neked tanácsot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!