4 éves kisfiam Asperger - szindrómás. Van valakinek ilyesmi korú gyermeke, aki szintén aspergeres?
Kiváncsi lennék, van-e hasonló viselkedésű kisfiú vagy kislány... Az én fiam már 2 évesen minden számot és betűt ismert, 3 évesen már leírt mindent, fél éve pedig már idegen szöveget is értelmesen olvas. Gyermekpszichológus szerint nagyon magas az intelligencia szintje, viszont más dolgokban, amit én is észrevettem már régen, le van maradva a korabeliektől. Például egyedül enni kanállal még 3 évesen nem tudott, vagy 3 és fél évesen lett szobatiszta. Néha ok nélkül sikítozik itthon vagy tömegközlekedésen. Nem tud elvegyülni a többi gyerek között, szerepjátékot /pl. orvosost) nem tud játszani. Hosszasan csak írja a szavakat, 4-5 jegyű számokat. Mostanában kezd kitörni a számok világából, végre szinez, vagy autót tologat. Repkedő kézmozgása még most is aktív. Homokozni utál, zavarja, ha koszos a keze vagy a lába. Sokszor elbambul, hosszú percekre is. Élményeket, napi történeteket nem oszt meg egyáltalán, beszélgetésbe csak kérdés-válasz jelleggel vonható be. Pl. -Reggeliztél?
-Igen. Van köztetek olyan, aki "ráismert" a csemetéjére a fent leírtakból? Köszönöm.
Nekem 5 és fél éves aspi kislányom van. Elég tipikus, amiket írsz, sok dolog ismerős. :)
Mondjuk az én kislányom nagyon is beszédes, ha épp olyanja van... elképesztő választékosan beszél! Mondjuk ő "csak" 4 és fél évesen tanult meg olvasni. És valamiért az oviban szeretik őt... már megszokták, megtanulták kezelni.
Most már van mellette gyp asszisztens is, nagyon sokat segít!
Szia!
Ne haragudj,de ez nem igy van mindenkinél,amit irtál az autizmisrol:
"Nem autista, láttam autista gyermeket már, aki dűlöngve ücsörgött magában egész nap, meg a fejét a falba verte, ha épp dühkitörése volt"
Az én kislányom autista,de ilyet nem csinál.Lehet,h van ilyen is,de nem mindegyik!Ezért is van az,h ha valaki nem látta még az én kislányomat,egyböl ez ugrik be neki!Az autizmus is nagyon széles skálán mozog,de ennyire ne általánosits kérlek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!