Asperger szindrómás a gyereked, mik voltak a tünetek babakorban?
Szia
Én írtam a honlap címet. Én is ugyanezzel küszködök, mint Te. Egy nagyon ritka betegsége van a kisfiamnak, de én még ott sem találtam hozzá hasonlót sem. Azért írtam, mert talán ott találsz olyat, aki tud Neked valamit mondani róla.
Szia!
Az én kisfiam most múlt 2 és fél éves és most zajlik a kivizsgálása Asperger szindróma irányába. A doktornő az elmondott tünetek alapján aspergeresnek véli a fiamat, a jövő héten megyünk vissza a gyerkőccel.
Szóval én azt vettem észre, hogy már 1 évesen olyan furcsa volt, más mint a többi gyermek, nehezen barátkozott, nem szerette a testi kontaktust. Aztán 2 éves kora körül lett nagyon egyértelmű, hogy az én fiam tényleg más mint az átlag gyermek.
Az alábbi furcsaságok figyelhető meg nála:
Mezitláb csak lábujjhegyen jár (amióta járni tud), szertartások, rituálék, alvási problémák, szűk körre korlátozódó érdeklődési kör, szocializációs problémák, zajra-hangra érzékenység, nem szereti a testi kontaktust, nem tud mászókázni, páros lábbal ugrálni, labdát elkapni, nem lehet vele általános dolgokról beszélni, mert mindig az autóknál kötünk ki, az új dolgoktól, helyzetektől szorong, érzelmi kitörései vannak ok nélkül, érdekli a jármű, de nem lehet vele utazni - mert hangos, érdekes a beszédje, hanghordozása, sajátos érdeklődési kör, érzelmeit nem tudja megfelelő módon kimutatni és alkalmazni, ami az átlag gyereknek érdekes, az őt hidegen hagyja stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!