Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek ha ez van és már...

Mit tegyek ha ez van és már nem bírom elviselni? Többi lent

Figyelt kérdés
Van egy öcsém aki nem normális. Legalábbis szerintem. Nagyon unom már, hogy így viselkedik, sokszor a legszívesebben úgy megverném, hogy sírva rohanna el.. Bármikor, bármire megkérem, ő vagy nem csinálja meg, vagy úgy, hogy az ember csinálhatja újra maga (pl.: mosogatásnál a fele cucc rajtamarad a tányérokon, még a sárgarépa is..!!) pedig szépen kérem. evvel szemben ő mindig úgy kér meg valamire, hogy légyszíves, stb-t nem tesz hozzá.. tehát amit a normális emberek mondanak: légyszíves adj onnan a polcról nekem egy zsepit! helyett ő ennyit mond: aggyá má egy zsepit .. emellett bűzlik, de mindig. van, hogy 3 napig képes UGYANAZT a ruhát fölvenni, ezekben a 40 fokokban is. 12 éves létére cipőt kötni sem tud, (NEM VICC!!!) hajat mosni képtelen, fogat úgyszintén. dezodort sem használ. és mikor én ezt megemlítem neki akkor ennyit mond rá : haggyál má békén b..dmeg érdekes más nem érzi csak te.. mikor anyukám valamit elfelejt este mondani, reggel megy dolgozni, valamit kiír a hűtőre, ami szerint pl. az öcsémnek kell reggel kenyérért menni, erre azt mondja az öcsém hogy csak én írtam ki, anya mondta volna.. ebből már annyira elegem van, hogy el sem tudom mondani. a szüleim ezt nekem nem nagyon akarják elhinni, mert naphosszat dolgoznak, sokszor napokig nem találkozunk 2 óránál többet. és amikor meg látják mi a szitu, nem tesznek semmit. csak nézik. az öcsém nem tesz értem semmit,hogy segítsen, ellenben az ő hülyeségeinek nekem kell utánajárni.. elhagyott telefon, bérlet, le nem adott papírok, stb. de ő a saját gönceit se képes elpakolni, és mindenért én vagyok a hibás. anyuék nem tesznek semmit, anyának az öcsém a kiskedvence, engem ez nagyon zavar, mert sokszor úgy viselkedik a testvérem, mint egy ötéves kislány. fél itthon egyedül meglenni, akár csak 2 óráról legyen szó, este fél kimenni wc-re, ráadásul úgy beszél, mint aki nem normális. anyámasszonykatonája. egy barátja sincs,akikkel régebben lógott, azok sokszor meg is verték, vagy nem voltak normálisak azok se. tudni kell, hogy az öcsémmel egy szobában alszunk, de az ő "haverja" vasárnap reggel 8 órakor bennt ült a szobánkban, a playstation előtt, és a focistáknak kiabáltak akiket irányítottak.. én még aludtam, de nagyon bosszantott erre felkelni. bezzeg ha én hívom át a barátnőimet, az a legnagyobb baj. mit tegyek hogy vége legyen ennek? 15/L

2012. júl. 10. 16:38
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

beszélj a szüleiddel, ha itthon vannak!!

Ültesd le őket és mondd el amit tapasztaltál!!

2012. júl. 10. 18:30
 2/17 A kérdező kommentje:
hehe.. nálunk a leülés és beszélgetés az abban nyilvánul meg, hogy apum bömbölteti a a tv-t mert filmet vagy hiradót néz, anyum meg mindenkivel kiabál és csak annyit mond hogy hagyjál már békén a hülyeségeiddel ne fárassz már!! és tök ideges lesz. apumat hidegen hagyja a dolog, őt nem érdekli milyen a fia. nálunk az ilyen hogy :na akkor ezt vagy azt csinálunk sosem jön be,egyáltalán nem tartunk össze és nem segítjük egymást, főleg apám meg öcsém.
2012. júl. 11. 00:05
 3/17 anonim válasza:
100%

Próbáltál már beszélni kettesbe, higgadtan a testvéreddel? Lehet hogy segítene, ha kicsit félretennéd a sérelmeket és próbálnál vele kompromisszumot kötni, illetve megkérdezni, miért bánik így veled?

Első lépésként én biztos ezt csinálnám, mondjuk emellett jó lenne a szüleiddel is megbeszélni a dolgot, akármennyire is nehéz. Az én apukámat sem érdekelte soha mi van velünk, de anyuval nagyon jó viszonyt alakítottunk ki egymással, pedig ő is nagyon keveset van itthon. Próbálj meg először csak anyukáddal beszélni erről, hát ha vevő lesz rá...

Sok sikert kívánok Neked! Remélem rendbe jönnek otthon a dolgok!

2012. júl. 11. 12:54
 4/17 anonim ***** válasza:
30%

Lehet hülyén fog hangzani, de az öcséddel próbálj beszélni ha ketten vagytok!!

Ha ez sem járna sikerrel, akkor, mivel te vagy az idősebb, szerintem neked kéne megbüntetni őt!!

A csiklandozás mondjuk egy hatásos fegyver lehet, erről több helyen olvastam már, és egyes szülők állítólag nagy sikerrel használják.

Attól is függ adolog sikeressége, hogy az öcséd mennyire csiklandós és persze hol, mert csak így fog működni!!

Mivel büntetésről van szó, szerintem a "becsurranás" az a pont, ameddig folytatnod, kéne, persze kisebb szüneteket közbeiktatva és jelezni, hogy ezt miért kapja!!

A légzési nehézségre mindenképp figyelni kell, mert ez veszélyes is lehet.

Az, hogy a nővére miatt bepisilt egy kis csiklandozástól szerintem elég szégyenérzetet szolgáltat arra, hogy felhagyjon az ilyen viselkedéssel!!

2012. júl. 11. 17:06
 5/17 anonim ***** válasza:
4-esnek üzenem,hogy egy szadista...:)
2012. júl. 11. 20:47
 6/17 anonim válasza:
47%
Figyelj ha ez így folytatódik nemfogsz tudni normálisan élni ugyogy ha a fenti válaszolók módszerei nem működnek akkor nincs más lehetőség mint a verés. Olyan szinten fenyísd be hogy ne merjen szólni senkinek. Ha ennyire nem tisztel ahogy a fentiekben leirtad akkor nem tudsz mást tenni. Ha legközelebb csinál valami rosszat vagy ami neked nem tetszik verd meg jó alaposan de ugy hogy senki se lássa, mond neki hogy védtelen, nem tud senki és semmi segíteni csak ha változtat a viselkedésén stb. Onnantól kezdve te vagy a főnök.
2012. júl. 12. 11:26
 7/17 anonim ***** válasza:

4-es vagyok.

Kedves 5-ös ha én vagyok a szadista, akkor a 6-os válaszoló micsoda??

Szerintem 6-osnak van igaza!!

2012. júl. 12. 13:45
 8/17 HotChoc ***** válasza:
Nálunk kb. ugyanez van. A 17 éves nővéremet ki kell szolgálni, de ő nem képes odarakni egy légyszit sem...ezt a helyzetet úgy oldottam meg hogy addig nem adtam neki oda azt amit kellett, amíg nem kérte szépen. Bár a többiben nem hasonlítunk, egyet tudok tanácsolni: ha mindenképp megvered, ne vidd túlzásba! Az én tesóm is rengetegszer megvert kicsi korom óta, mostanra abbahagyta, de addig rettegtem tőle.
2012. júl. 12. 23:01
 9/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem értem, hogy miért csinálod meg az öcséd helyett a dolgokat? Nem vesz kenyeret? Hát akkor nem lesz. Szétdobálta a ruháit? Lépd át, hagyd ott, ahol van. Ha utadban van, pakold be egy nagy kartonba (de ne a szennyesbe stb., ahol a helye lenne).

Remélhetőleg anyukád nem fog azért hibáztatni, hogy nem csináltad meg az öcséd helyett a dolgokat, ha mégis, akkor nem az öcsédben van a hiba, anyukád szoktatta erre. Ha így van, az nehezebb ügy.

2012. júl. 13. 20:33
 10/17 A kérdező kommentje:
hogy miért teszem el? egyszerű a dolog. anyukám mindig ennyit mondd: poszívózzatok fel. ágyazzatok meg. takaritsatok ki. ebböl mindig az volt, hogy én csináltam.. de legszívesebben már megfojtanám egy kanál vízben annyira utálatos dög egyébként őt bárki kéri meg bármire leszarja még akkor is ha az ő érdeke.. teszem azt nem adta le a bérletes papírját és utána meg azzal jött anyuméknak hogy vegyenek neki drága pénzért bérletet mert kitöri a lábát télen a hóba meg hogy nem ér be időben ha gyalog kell mennie( város másik fele).. erre fogta az utazási kártyáját (tartósan beteg, ingyen utazhat a városban) és erre azt is elhagyta, így nem tudunk unokatesómékhoz menni, mert így csak 10 % -ot kellett volna fizessünk.. ja, és csak lebaszt kapott érte azt is gyengét engem úgy elgyepáltak volna hogy az orrom vére elered..
2012. júl. 14. 00:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!