Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Veletek előfordult már 4 éves...

Veletek előfordult már 4 éves körüli gyermeketnél?

Figyelt kérdés
...hogy olyat csaptatok a fenekére, hogy az ujjaid nyoma ottmaradt utána?
2012. júl. 6. 17:30
1 2
 11/16 alaszka ***** válasza:
51%
Kár hogy a kérdező nem írt...kíváncsi lennék miért kérdezte. Amúgy nem hiszem, hogy az anya-gyerek kapcsolat 1 pofonon múlik. Ez csak kifogás az amúgy se felhőtlen viszonyra. Az én lányom is imád engem, és én is őt, semmiféle törés nem következett be nálunk, két perc múlva jött hogy béküljünk ki. Az pl. amikor vki reggeltől estig ordítozik az még ennél is rosszabb szerintem.
2012. júl. 9. 14:02
 12/16 anonim ***** válasza:
85%

Én imádom az anyám, s nagyon jó a kapcsolatunk. Pedig kaptam tőle a seggemre, nem is egyszer. De akkor tudtam, hogy megérdemeltem, mert hazudtam. Soha többet nem tettem. A férjem is azt mondja hogy néhányszor kapott az apjától, de meg is érdemelte, s ezt akkor is tudta. S ő sem én sem haragszunk ezért. Nem agyonvertek, csak egyszer rácsaptak a fenekünkre. Ezt hívja a pszichológia és a pedagógia Makarenkói pofonnak. A jókor adott "pofon" bizony hatásos. Egyszer igazságtalanul letérdepeltettek engem, ezért( s nem megvertek!!!!), máig is megemlegetem otthon, s sokkal jobban fájt a dolog, mert igazságtalan volt. Apám mesélte, hogy az apja soha nem bántotta őt, csak egyszer: Iskolában kipróbálta a cigit, s a tanára észrevette, hogy cigizett, s beírta az ellenőrzőjébe. Az apja, miután megtudta, feldobta az ágyra, s szíjjal megverte. Az apámnak a véleménye: "Őrökké hálás leszek az apámnak azért a verésért,máig áldom a nevét érte, mert soha többet nem gyújtottam rá, így az egészségemet is megőriztem, s egy csomó pénzt megspóroltam."

Az anyám mesélte, hogy sokszor mondtam: Inkább verjél meg, csak ne nézz így rám".

Nem vagyok a verés híve, de szerintem különbség van a Makarenkói pofon és a verés között. Az apám soha nem ütött meg, soha nem szidott le, a hangját sem emelte fel nálam soha, én voltam a kicsi lánya, a szeme fénye, de mégis "féltem" tőle, s anyámnak mondtam meg a rossz jegyemet, vagy egyéb dolgaimat, nem az apámnak.Pedig az anyámtól kikaptam többször is. Szerintem az arany középutat kell megtalálni, nem a szélsőségeket követni.

2012. júl. 9. 15:01
 13/16 anonim ***** válasza:
54%
Kedves 12. azt annyira-de annyira jól leírtad!!!!
2012. júl. 9. 15:13
 14/16 anonim ***** válasza:
72%

Csaptam már a lányom fenekére, igen, egyszer. Ugyan a helye nem látszott meg, de ha újból ilyen vagy hasonló helyzet adódna, akkor újra rácsapnék. A 2éves kislány a konyhában játszott, amíg főztem. Odamentem a hűtőhöz kivenni valamit, és mire visszafordultam, már nyúlt az edényért, amiben főtt a tűzforró leves. Pontosan tudja, hogy nem szabad a közelébe menni, azt is, hogy miért. Inkább rácsapok egy ilyenért a fenekére, legyen belőle sírás, és legyen nekem lelkiismeretfurdalásom, hogy megütöttem, mint hogy leforrázza magát, vagy még komolyabb baj legyen.

De egy hiszti vagy hasonlók miatt nem ütném meg, mert a dolgokat el lehet intézni szép szóval is. De hirtelen ha a gyerek testi épsége van veszélyben.. hát nem tudom, hogy helyes volt-e, de megtettem, nem vagyok rá büszke.

2012. júl. 9. 17:21
 15/16 anonim ***** válasza:
70%

14-es: ugyanezt a hatást érted volna el a 2 éves lányodnál, ha csak elkapod a kezét, és azt mondod, nyugodtan de határozottan, h "nem szabad, mert veszélyes". és ha legközelebb csinálja, ismét ezt teszed. és sok eset után megtanulja, anélkül,h megijedne a szeretett anyukájától, amiért bántalmazza őt, még ha csak egy fenékre verésről van szó, akkor is.

12-es tényleg szépen leírja, csak az a baj, h manapság 50 szülőből 1 olyan nyugodt, megfontolt és kiegyensúlyozott, h igazi makarenkói pofont adjon, a legmegfelelőbb pillanatban, és közben úgy beszéljen, és olyan példát mutasson, h a gyerek teljes biztonsággal megértse, ezt csak azért kapta, mert hülyeséget csinált, nem azért, mert a kb. futóbolond szülője épp kimerült az egész napi stressztől, és most kicsit érzékenyebben reagál. a legtöbb pofon nem makarenkói, hanem a szülő saját frusztrációjából, dühéből, félelméből és tehetetlenségéből fakad. és ezt a gyerek is tökre levágja.

előtte szólónak is igaza van: az egész napos kiabálás, az ún, "szavakkal verés" szintúgy káros a gyerek normális szociális fejlődésére.

2012. júl. 9. 17:37
 16/16 anonim ***** válasza:
54%
Engem is elvertek fiatalabb koromban. És (már amennyire) normális vagyok! Nem támogatom, hogy üsd a gyereket, de amíg olyan kicsi, hogy nem lehet neki szóban elmagyarázni, addig más módszerrel nem tudod neki elmondani, hogy amit csinál, azt nem szabad.
2012. júl. 18. 11:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!