Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Veletek előfordult már 4 éves...

Veletek előfordult már 4 éves körüli gyermeketnél?

Figyelt kérdés
...hogy olyat csaptatok a fenekére, hogy az ujjaid nyoma ottmaradt utána?
2012. júl. 6. 17:30
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
62%

NEM!

Megerősítést vártál a fegyelmezési módszeredre?

3,5 éves anyukája

2012. júl. 7. 12:46
 2/16 alaszka ***** válasza:
64%
Az én kislányom bőrén minden meglátszik, ha picit erősebben tartom, mikor mondjuk felemelem. És igen, volt már ilyen. Mielőtt nekem esnének néhányan, nem verem a gyerekem, de a fenekére kapott már nem egyszer, és ha épp nincs rajta nyáron nadrág, akkor meglátszik az ujjlenyomat.
2012. júl. 8. 22:30
 3/16 anonim ***** válasza:
64%

nem ütöm a gyerekemet.

szerintem neked sem kellene.

az agresszió agressziót szül, amíg kicsi, más gyerekeken fogja levezetni, nagyobb korában rajtad. ne csodálkozz majd, ha tizenévesen hozzád vág valamit (ha épp meg nem üt puszta kézzel), annyi ezresem lenne, ahány ilyen történetet ismerek...

2012. júl. 9. 09:49
 4/16 anonim ***** válasza:
58%
Most ennyit kap. Tiniként pofont, aztán meg meglepődsz, ha visszakapod. Szerintem gondold át, hogyan fegyelmezed, most még nem késő. És nem azt kell tesztelni, hogy kinek-mennyire látszik az ütésnyom a bőrén. Én is meg tudlak ütni, és hidd el látszani fog! Ha szép szóval nem éred el, amit akarsz, akkor az nem a gyerek hibája!
2012. júl. 9. 10:30
 5/16 alaszka ***** válasza:
90%
Ne túlozzunk már....ti soha nem kaptatok a feneketekre gyerekkorotokban? Én nem sokszor, de biztos hogy kaptam, ha mondjuk a 23. felszólításra sem fogadtam szót. És ettől még soha nem jutott eszembe megütni anyámat, még a gondolata sem merült fel, és nagyon jó a viszony közöttünk. Egy fenékre csapás, még nem a világ vége, és nem egyenlő a gyerekveréssel. A gyerek kb. 2 percig emlékszik rá, de az adott pillanatban megállítja a hülyeségben, amit épp csinált. Senkit nem buzdítani akarok, hogy csapjon oda, de vannak gyerekek akikre nem mindig hat a szép szó, sőt a hangosabb szó sem. És az én lányomnak van néha olyan dilije, amit sehogy sem lehet kezelni, hiába szólok rá 20x. Ez eddig kb. 3 alkalommal fordult elő, húú de szar anya vagyok.
2012. júl. 9. 11:24
 6/16 anonim ***** válasza:
33%

3-as, 4-es válaszát vedd figyelembe!

ha velem előfordulna, amit a kérdésben írsz, lesülne a bőr a képemről szégyenemben!

nagy hőstett megcsapni a gyereket, így kinyilvánítani, ki z ököljogi felsőbbrendű...

ne csodálkozz, ha ezt tanulja meg! (akarok valamit --> odacsapok, és elérem)

2012. júl. 9. 13:00
 7/16 anonim ***** válasza:
5-ös: én 25 éve emlékszem szinte minden pofonra, fenékre csapásra, tenyérbecsapásra és körmösre, annyira megalázó volt! nekem ettől sosem volt, nem is lesz tiszteletteljes viszonyom anyámmal (most én vagyok, aki ordibál vele, persze, nem ütöm meg, de durván bánik vele, ha valami nem tetszik).
2012. júl. 9. 13:03
 8/16 alaszka ***** válasza:
62%
Egy kis fenékre csapást kevertek össze a gyerek agyonverésével! Se ökölről nem volt szó, se körmösről. Sajnálom, hogy ilyen tapasztalataid vannak, de azért más. Örülj, hogy a gyereked olyan szófogadó, hogy rászólsz és kész. Az enyém elég akaratos és temperamentumos gyerek, és nála van mikor nem működik semmi, hiába szólunk rá. Egyszer itt összevesztem valakivel, mert az volt a kérdésem, hogy a gyerekem csúnya beszédet tanult az oviban, és ezt itthon ránk alkalmazta, hogy hülye, meg ennél durvábbakat is. Erre egy anyuka közölte itt velem, hogy az ő gyereke egyszer mondott neki ilyet, de akkorát kapott, hogy azóta se mondott hasonlót. Én ilyesmit nem tettem, főleg nem az arcára...És hogy én milyen anya vagyok, hogy hagyom hogy a gyerek lehülyézzen, stb...
2012. júl. 9. 13:19
 9/16 anonim ***** válasza:
90%

alaszka, kicsi ütés is ütésnek számít! mert nem az okozott testi fájdalmon van a hangsúly, hanem a gesztussal okozott lelki fájdalmon! főleg, ha temperamentumos a gyerek, még veszélyesebb, h durva megaláztatásnak éli meg!

olvass utána, sok-sok pszichológus, nevelésszakértő komolyabb érvekkel is alátámasztja ezt, nem mint én, mezei anyuka...

2012. júl. 9. 13:34
 10/16 anonim ***** válasza:
93%
Én írtam, hogy ez nem jó megoldás. Igen, pontosan tudom, hogy hányszor ütöttek meg, mert egyetlen egyszer fordult elő! Azóta sem bocsátja meg magának anyám, mert ott vége szakadt a jó viszonyunknak. Apu soha az életben, és anyu sem, korábban. Ha értelmes emberek találkoznak, akkor megtalálják a közös hangot! Akár gyerekről, akár felnőttről van szó! Ha valamit 28x kell elmondani, ott már gond van, de nem a gyerek viselkedése miatt! A tiszteletet nem fizikai fenyítéssel kell kivívni. Mert az addig tart, amíg a fizikai erőfölény...
2012. júl. 9. 13:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!