Verekedés lánytestvérek között?
Az én lányaim is ekkorák, és ők tűz és víz, mint jellemek, néha nagyon jól elvannak, de sokszor órákig piszkálják egymást, nálunk is van verekedés. De nem annyira komoly, hogy félnem kellene egyedül hagyni őket kisebb ideig.
Én szoktam nekik mondani, hogy rossz látni és hallani, mikor ezt vagy azt mondják, teszik, de szerintem ez az egészséges testvérkapcsolat része, hogy nem mindig jönnek ki jól egymással.
3,5 év van a húgom és köztem, és bizony mi is gyepáltuk egymást anno.
Hajhúzás, harapás volt a leggyakoribb, de előfordult gyomorszájon ütés is.
Szerintem amíg egyedül képesek a kompromisszumra és a verekedés befejezésére, addig nincs teendő.
Köztünk 2 és fél év van a húgommal. Nálunk az volt a fő gond, hogy a közös szobában a húgom nem hagyta békén a dolgaimat (ő lehet, hogy mást mondana). Verekedés volt, de azért egymás testi épségét nem veszélyeztettük súlyosan. Mióta külön szobánk van, nincsenek ilyen gondok (meg persze idősebbek, érettebbek is lettünk).
A felszínen látható állandó perpatvar ellenére emlékeim szerint szerettük egymást, és nem akartunk szándékosan maradandó kárt tenni a másikban. De nem szándékosan ez még előfordulhatott volna, erre figyelj.
Utolsó kicsit nyersen,de valójában leírta a lényeget.Valahol még mindig állatok vagyunk, "két dudás egy csárdában" téma szinte minden testvérpár között van,szerintem ez akkor a lehető legrosszabb ha ketten vannak,és azonos neműek:)) meg nehéz életkorban vannak,nálunk ugyanez volt, 3 év korkülönbség:nem sok,de arra elég,hogy sose legyünk egy életszakaszban,nálatok is a nagy már kamaszodik,a kicsi idegesitheti,gyerekesebb még. Majd kicsit egymáshoz nőnek és vége lesz a versengésnek,egymás piszkálásának,idegesítésnek..kitartás.
Ami a lehető legrosszabb (szerintem) ,hogyha folyamatosan nyomatod nekik a "legyetk jótestvérek" "de szeressétek egymást" . Vagy ha a nagynak folyamatosan el kell néznie a kicsi összes idegesitő piszkálódását, mert "te vagy a nagyobb" . Ahhoz még fiatal,hogy ezt megértse,de ahhoz már elég kamasz ,hogy csakazért se csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!