Hogy reagaltok, ha egy kisfiu verekszik a jatszoteren?
A te gyereked?
Mert akkor ilyen esetben AZONNAL felvenni és elvinni a játszótérröl, elmondani neki, hogy aki verekszik, az nem lehet ott. Ezt következetesen végigcsinálni jó pár alkalommal.
Az én kisfiam áprilisban múlt 2, és sajnos ő is elég verekedős volt. Már gyomorgörccsel mentem a játszóra, azon rettegve, hogy aznap épp kit fog megtámadni.
Nekünk is az jött be, amit itt javasoltak: mielőtt megérkeztünk, elmondtam, hogy ne verekedjen, és az első támadásra hazavittem. Ezt nem egyszer kellett eljátszani, hanem hetekig, de megérte, ma már nagyon ritkán fordul elő nála ilyesmi.
De inkább igyekeztem megelőzni az ilyesmit, már tudtam, melyik gyerekeket szokta megütni, és megpróbáltam elvinni onnan, vagy ha lendült a keze, megfogtam, és emlékeztettem, hogy ezt nem szabad. Persze nem lehetsz minden másodpercben a fenekében, egy ekkora gyerek már gyakran szeret egyedül vagy a többiekkel játszani, így nem védhetsz ki minden ilyen esetet.
Így tehát én, ha látom, hogy a szülő minimum rászól a verekedős kétévesre, nem gondolok semmit, legfeljebb együtt érzek. :) Tudom, hogy sokan könnyen ítélnek, hogy "Na, ez sem tud nevelni", de azt vesse ránk az első követ, akinek genetikusan tökéletes a gyereke.
Attól függ, hogy a gyerek szülei, hogy reagálnak. Törekszenek e arra, hogy "megneveljék", vagy csak rászólnak, de tényleges következménye nincs a verekedésnek.
HA látom a szándékot, próbálok türelmes lenni. Ha csak ejnye-bejnye van, akkor távol tartom magunkat tőlük, vagy igyekszem nem akkor menni, amikor Ők is kint vannak, vagy máshova megyünk.
Nálunk is van egy ilyen kisfiú. Szintén áprilisban múlt kettő. Sajnos ők az a kategória, akiknél nincs következménye a verekedésnek. A kisfiú múltkor véresre harapta az egyik kislány kezét. Már régóta tartja rettegésben a kisfiú a játszóteret, változás nincs. Egyszerűen folyamatosan verekszik és sikongat. Kibírhatatlan. Mi már nem is gyakran megyünk oda, ha meg mégis ott vagyunk, és megjelennek, inkább átmegyünk máshova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!