10 éves kislányom minden északa bepisil mit lehetne tenni?
és az orvos nem ajánlott pszihológust?
a bepisilés egy ekkora gyereknél ha nincs fizikai probléma akkor lelki probléma. ö már elég nagy hogy tudja hogy szégyen és rossz ßerzßes pisiben lenni, aludni. hogy érez a bepisilés után a gyerek. velemi is megtörtént kb 12 évesen hogy egyszer bepisiltem és a mai napig emlkészem mekkora szégyenben voltam, pedig nem szidtak le.
de ha mindenapos probléma akkor elég komoly lelki oka lehet.
Én is azt vallom, hogy ha nem szervi elváltozás vagy baj az oka, akkor csakis lelki, az viszont igen rendesen.
Minél előbb vigyétek pszichológushoz!!
Szia!az én öcsikémnél volt ilyen gond. Egyszerűen olyan mélyen aludt, hogy nem ébredt fel arra, hogy pisilni kell. Azt mondta a doki, hogy meg kell figyelni, kb mikor pisikél és akkor előtte felébreszteni és kikísérni wc-re.Egy idő után hozzászokik és megy magátol, felébred és nem lesz gond. Így is lett, azóta sincs semmi baj.
Minden jót!Hidd el ez be fog válni!:)
Minden rendben van a családban (jó viszony a családtagok között, anyagiak) és a suliban? Pl. nem bántják a gyerekek? Próbálj meg vele őszintén beszélgetni, hogy valami nem nyomja-e a lelkét, nem biztos, hogy rögtön meg tudja mondani, mert lehet, hogy benne sem tudatosult még. Visszatérő álmokból esetleg lehet következtetéseket levonni.
Én 10 éves koromig minden éjjel bepisiltem, pelenkában aludtam, és egy iskolaváltás megoldotta (a volt ofőm "terrorizált" kisiskolásként). A gyógyszeres, "felületi" kezelés ezt nem oldotta volna meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!