Mit tegyek? SOS?

Figyelt kérdés

Lányom 2 éves most szokott rá arra,hogy bejön a szobánkba este. Nem hajlanó a saját szobájába aludni....

Bátyus is átjárt de őt sikerült vissza szoktatni...A lánykám viszont van úgy ,hogy nem jön át (ha Apa fekteti le) csak üvölt az ágyában....Mit tanácsoltok???

2012. jún. 15. 07:37
 1/9 A kérdező kommentje:
Még valami....Eddig saját szobájában aludt bezárt ajtó mellett és sötétben... SEMMI GOND NEM VOLT!!!!
2012. jún. 15. 07:43
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ilyenkor kezdenek el félni mindentől... ugyanezt csinálta a fiam is... pár hét/hónap és leszokik róla. Amit tehetsz, komolyan veszed a félelmét, sokszor segít egy kislámpa vagy jelzőfény. Viszont módszeresen vidd vissza minden alkalommal, megölelgetve, én kicsit ott szoktam maradni, simogatni a hátát, mindig elmondani, hogy itt vagyok, vigyázok rá, csak én is álmos vagyok és alszom. Mindenki a saját ágyában alszik, apa is, anya is, baba is. A fiamnak van egy rendőrautója is még az ágyban ami szintén vigyáz rá :)

Hidd el jobb lesz nemsokára.

2012. jún. 15. 07:48
 3/9 anonim ***** válasza:

Nálunk segitett, hogy ott voltam a szobában mellette, amig elaludt, de megbeszéltük, hogy csak akkor maradok, ha ö rendeen fekszik az ágyban és nem fecseg, nem ugrál fel, hanem nyugton van.

Esetleg segit, ha éjjelre nyitva hagyjátok kicsit az ajtókat, hogy ha nyugtalanul alszik, át tudj hozzá menni.

Pár hónap alatt átment rajta ez az idöszak.

2012. jún. 15. 07:54
 4/9 anonim ***** válasza:

Ki kell deríteni, hogy "mitől fél".

Az én lányom a farkasoktól meg az oroszlánoktól félt.

"Komolyan vettük". Az ágyát betakartuk egy pléddel (akkor még rácsos volt, a tetejére tettük), és meggyőztük, hogy apa majd elijeszti őket. Pár hétig ez minden esete ment, aztán vége lett...

2012. jún. 15. 08:01
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát egy gond van nem igazán beszél még így nehéz kideriteni mitől fél...Ott vagyok mellette és akkor is üvölt nem nyugszik meg... Van 3 kutyája amivel alszik eddig jól elvolt velük most azzal sem szeretne aludni csak a mi ágyunkba az én párnámon....
2012. jún. 15. 08:13
 6/9 anonim ***** válasza:
Add neki a párnahuzatodat, vagy egy "anyaillatú" pólót, hátha csak ennyi kell neki, hogy érezze az illatodat, mintha ott lennél vele.
2012. jún. 15. 13:19
 7/9 anonim ***** válasza:
Maradj vele a szobájában, amíg elalszik, mesélj neki, ne olyan mesét, amitől félhet, állatokról, vagy szeretik a gyerekek, ha az ő életéről mesélsz, pl. arról a napról, , hogy mi történt, valami mulatságosat. El fog aludni mese közben, fogd a kezét, itt írta valaki, simogasd a hátát, duruzsolva, halkan beszélj hozzá.
2012. jún. 15. 17:34
 8/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat....Kipróbáljuk.

Talán tesó szobájába alvás????

Milyen ötlet?

2012. jún. 15. 22:08
 9/9 anonim ***** válasza:
Attól függ mennyi idős a tesó, és ő mit szól az ötlethez. Nem szabad a tesó kárára "rásózni" a gyereket.
2012. jún. 20. 14:47

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!