17 éves lány nevelése?

Figyelt kérdés
Van egy 14 éves lány testvérem. Néha nem teljesen normális. A szüleim próbálták már elvinni pszichológushoz, de eredmény nem volt. Több embernél is voltak már, de szintén semmi változás. Nincs több ötletünk. Legyszíves segítséget, ha tudtok. Engem is sokszor idegesít, és unom,hogy mindig "Én legyek az okosabb". A válaszokat előre is köszönöm.
2012. jún. 12. 19:34
 1/10 anonim ***** válasza:

de mi a baja?

miket csinál?

2012. jún. 12. 19:37
 2/10 A kérdező kommentje:

Véletlenül 14-et írtam, igazából 17.

Én egyébként 14 éves fiú vagyok.

2012. jún. 12. 19:38
 3/10 A kérdező kommentje:
Pl. A falhoz vágta a vadi új telefonomat.
2012. jún. 12. 19:38
 4/10 anonim ***** válasza:

Ez így teljesen értelmetlen, amit írtál. Az ember a pár évvel idősebb/fiatalabb tesóját folyamatosan hülyének tartja, ez nem újdonság. Mit csinál, és miért?

A telefonod falhoz vágása is lehet jogos, de most nem kreálok köré sztorit. Nem tudhatom, mit történt, mert nem írtál semmi konkrétumot. Manapság pedig nem sok olyan em ber van, akinek nem kelne el egy pszichológus. A világ ilyen.

2012. jún. 13. 11:19
 5/10 A kérdező kommentje:
Néha normális néha nem. Egyik pillanatról a másikra változik. Engem pedig a szüleim arra tanítottak, hogy a pénzért megdolgoztak, és egy 60 ezer forint értékű tárgyát ne dobják neki a falnak. És van amikor fogalma sincs arról, hogy hol a határ. Nem gondol előre, nem látja a következményeket, meg tud bocsánatot kérni. Nem látja a jót bennem, hogy mindenért megbocsátott, és azt hogy nem állok rajta bosszút.
2012. jún. 13. 21:29
 6/10 anonim válasza:
Ismerősek ezek a dolgok amiket leírtál. Nekem is van egy öcsém aki szintén nem tud bocsánatot kérni igazán, és aki csak másban látja meg a rosszat, de önmagában nem :( Szerintem légy türelmes vele( tudom, hogy nehéz), de hidd el nem biztos, hogy ez nem lesz rá hatással, sohasem tudhatod. Segíts neki, és nagyon fontos, ha valamit mondani szeretne hallgasd meg és töltsetek időt együtt. :)És hidd el a tinik hangulata percről percre változik, majd meg látod, ha kicsit idősebb leszel.
2012. jún. 29. 15:47
 7/10 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy ez normális egy bizonyos pontig. Megpróbálom kibírni, lehet hogy magától kell rájönnie.
2012. júl. 7. 12:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia Kistesó! Nagyon nehéz lehet ez most neked, és nagyon sajnálom, hogy át kell ezen menni, de ez a korotokkal jár. A ővéred szerintem alapjáraton egyszerűen féltékenységből vágta falhoz a drága telefonodat, még akkor is, ha kőkeményen megdolgoztál érte. Mivel te vagy a "várva várt fiú" a családban, nála eleve hátránnyal indultál emiatt. Ha a szüleitek/nagyszüleitek még abajgattak is (mama arany kakaskája, apa kis büszkesége") bizony évek alatt ez nagyon mérgező tud ám lenni... Nekem két húgom van, és 19 évesen jöttem rá, hogy nem a kisebbik tesóm tehet arról, hogy anyám elkényezteti. Mikor ez tudatosult bennem, megbocsátottam a soha el nem követett bűneit, és őszintén tudtam szeretni, és nyitni felé. Fura is volt neki, hogy megölelem, ne,m pedig bele rúgok. Remélem, hogy a tesódnál hamarosan elérkezik ugyanez a pont, és olyan jóban lesztek, mint én a húgommal.
2012. júl. 13. 17:02
 9/10 A kérdező kommentje:

Azt írtátok, hogy közös programokat kéne vele csinálnom, de hogy ha mindig az rá a válasz, hogy most nem jó.

Azt remélem én is, hogy idővel ez változik.

A mostani helyzethez képest viszont csak javulhat.

2012. júl. 13. 17:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Haver hívd a pszichiátriát ott majd leszedálják-
2013. márc. 23. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!