Mit tennétek 9,5éves gyerekkel mikor dühkitörése van?
Azt írod,hogy a te gyereked biztos nem lesz ilyen.Nos én is így terveztem,mégis sokszor minden igyekezetem ellenére kicsúszik a gyerekem a kezem közül...
Most nálunk is a dühkitörések vannak porondon,7 éves fiú.Tegnap egy párnával akarta megfolytani a barátját.Persze csak fenyegette,nem fogott hozzá.
Ilyenkor a leghatásosabb tényleg az,hogy elküldöd lehiggadni,menjen mossa meg az arcát igyon,üljön le stb...
A leghatásosabb pedig a megelőzés.Foglald le,kérd meg apróságokra,pl segítsen főzni,mossa meg a zöldséget,hozzon ide valamit,menjen el a sarki boltba valamiért stb..Dicsérd meg,nehogy dühöngeni kezdjen ha valami nem sikerül.
Nálunk ez most úgy néz ki beválik.
Ne kiabálj,és ne üsd meg,mert akkor csak az ellenségének fog tekinteni,és a családot is magad ellen fordítod bármilyen kedves is az anyósod.
Ha elérsz valami eredményt nála akkor finoman mod el a szüleinek,hogy milyen jól boldogultatok,talán lesz igényük arra,hogy ezt otthon is folytassák.De nehogy panaszkodj a gyerekre,mert te még nem vagy szülő,nem tudhatod,hogy egy szülő akkor is leharapja a gyerek miatt a másik fejét,ha az igazat mond neki a gyerekről.
Ha meg nem megy a nevelése,nem tehetsz mást,nyeld le a békát,és számold a napokat szép csendben amíg hazamegy.Elvégre nem neked kell nevelni,csinálják azt a szülei.
Hát én simán elvenném a mobilját amíg alszik. Aztán az lenne, hogy "elvesztette". A hazamenetel előtti napon meg furcsa mód előkerülne a hűtőszekrényből vagy a szennyestartóból.
Nehogy már egy taknyos mondja meg hogy mi legyen..
Sőt, ha nagy a szája, egyéb kedvenc tárgyai is "eltűnhetnek". Te meg adhatod az ártatlant:)))
Basszus, úgy látszik, csak egy gyerek lehet gonosz? Önvédelemből mi is azok lehetünk szerintem, tanulja meg hogy határok vannak. Aztán a cuccokat visszakapja amikor elmegy, de addig hadd higgye hogy elvesztek.
Hát most lehet hogy le fogok hurrogni de én azt javaslom neked hogy:Szépen amikor ketten vagytok akkor vidd be 1 szobába hogy senki ne lássa hozd rá a szívbajt éresztezsd vele hogy te mondod meg mi lesz és hogy hogy viselkedjen.. én nekem van 1 öcsém most már 19 éves de ő is ilyen volt 8 évesen teljesen ugyan ilyen hisztizett meg minden ha meg beköptem hogy ütöget vagy szemétkedik én voltam a szemét mert "még kicsi legyen neked több eszed" egyszer bevittem a szobába lehúztam a redőnyt falhoz állítottam és ököllel olyat bele vertem a falba a feje mellé hogy elkezdett sírni ezután elkezdtem neki mondani hogy szétverem a fejét ha nem hagyja abba a baromságait.. természetesen beköpött én meg letagadtam mondván azért hazudik mert én eddig nem hagytam neki a hisztit el hitték ezután megint be a szobába ököl a falba..
bele rúgtam a szekrénybe a széket felrúgtam közben ordítottam vele lelkileg megtörtem.. ezután ha csak rá szóltam már elkezdett félni és lám nem lett lelkileg sérült semmi és ma már jóba vagyunk!! én a helyedbe ezt tenném de ne üsd meg mert akkor lesz bizonyítéka hogy valóban "bántottad"!!Sok szerencsét hozzá!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!