Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennétek 9,5éves gyerekkel...

Mit tennétek 9,5éves gyerekkel mikor dühkitörése van?

Figyelt kérdés
A sógornőm gyereke elég agresszív, ha nem az van amit Ő akar. Egész nyáron itt lesz(anyósomékkal lakunk).Anyósom is folyton védi. Ököllel üt, mindegy hogy gyerek vagy felnőtt, trágár kifejezéseket üvölt. Tele van vele az utca. Sosincs otthon, mert a szülők pénzt keresnek gyereknevelés helyett. Mit tudnék tenni,hogy ne idegeljem ki magam? Babát tervezünk,de így nem fog összejönni. Folyton Ő van porondon,idegességemben remegek és sírok,mert sajnálom,hogy ilyen rossz a lelkivilága,de attól nem lehet minden úgy ahogy Ő akarja!
2009. jún. 30. 20:16
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
De nem tudom elviselni,hogy mit csinál. Nagyon szeretem anyósomat, anyámként nézek rá, fáj ha bántják!
2009. júl. 8. 16:03
 22/28 anonim ***** válasza:
54%

Azt írod,hogy a te gyereked biztos nem lesz ilyen.Nos én is így terveztem,mégis sokszor minden igyekezetem ellenére kicsúszik a gyerekem a kezem közül...

Most nálunk is a dühkitörések vannak porondon,7 éves fiú.Tegnap egy párnával akarta megfolytani a barátját.Persze csak fenyegette,nem fogott hozzá.

Ilyenkor a leghatásosabb tényleg az,hogy elküldöd lehiggadni,menjen mossa meg az arcát igyon,üljön le stb...

A leghatásosabb pedig a megelőzés.Foglald le,kérd meg apróságokra,pl segítsen főzni,mossa meg a zöldséget,hozzon ide valamit,menjen el a sarki boltba valamiért stb..Dicsérd meg,nehogy dühöngeni kezdjen ha valami nem sikerül.

Nálunk ez most úgy néz ki beválik.

Ne kiabálj,és ne üsd meg,mert akkor csak az ellenségének fog tekinteni,és a családot is magad ellen fordítod bármilyen kedves is az anyósod.

Ha elérsz valami eredményt nála akkor finoman mod el a szüleinek,hogy milyen jól boldogultatok,talán lesz igényük arra,hogy ezt otthon is folytassák.De nehogy panaszkodj a gyerekre,mert te még nem vagy szülő,nem tudhatod,hogy egy szülő akkor is leharapja a gyerek miatt a másik fejét,ha az igazat mond neki a gyerekről.

Ha meg nem megy a nevelése,nem tehetsz mást,nyeld le a békát,és számold a napokat szép csendben amíg hazamegy.Elvégre nem neked kell nevelni,csinálják azt a szülei.

2009. júl. 17. 07:06
 23/28 anonim válasza:
54%
kezébe nyomnék 1ásót azt túrja fel a kertet,egyből elmegy a kedve
2009. dec. 15. 21:37
 24/28 anonim ***** válasza:
Ne foglalkozzatok vele. Ha elkezd visítani stb, tegyetek úgy mintha észre se vennétek, és egy idő után (jobb esetben pár perc) abbahagyja. Tapasztalat. Ha kell, ismételni. Amikor viszont normálisan viselkedik, jutalomból tényleg figyeljetek rá.
2010. jan. 11. 03:40
 25/28 anonim ***** válasza:

Hát én simán elvenném a mobilját amíg alszik. Aztán az lenne, hogy "elvesztette". A hazamenetel előtti napon meg furcsa mód előkerülne a hűtőszekrényből vagy a szennyestartóból.

Nehogy már egy taknyos mondja meg hogy mi legyen..

2010. márc. 19. 09:37
 26/28 anonim ***** válasza:

Sőt, ha nagy a szája, egyéb kedvenc tárgyai is "eltűnhetnek". Te meg adhatod az ártatlant:)))

Basszus, úgy látszik, csak egy gyerek lehet gonosz? Önvédelemből mi is azok lehetünk szerintem, tanulja meg hogy határok vannak. Aztán a cuccokat visszakapja amikor elmegy, de addig hadd higgye hogy elvesztek.

2010. márc. 19. 09:38
 27/28 anonim válasza:
Én úgy gondolom, hogy az ütlegelés tényleg nem a legjobb módszer, legalább is arcon csapni nem biztos, hogy érdemes. Simán levegőnek nézni, amikor hisztizik szintén nem célszerű, mert attól nem fogja abbahagyni. Először is meg kéne beszélni az anyóssal, hogy a gyerek érdekében ne hagyja annyiban a hisztit, és na védje, nyugodtan lehet hivatkozni arra, hogy ha most nem tanulja meg, 25 évesen is ugyan ezt csinálja, csak akkor már a kapcsolatai mennek tönkre benne. Javaslom elsősorban a jó viselkedés jutalmazását, és legelőször a jutalom megvonását, másod sorban a büntetést. Ha a gyerek csak azt hallja, hogy rosszul viselkedik meg sem próbál jó lenni, de ha tudja, hogy azt is észre veszik, máris jobban megéri. A jutalom lehet édesség, vagy esti TV nézés, vagy ha még abban a korban van, mese olvasás. A büntetés lehet szobafogság, házimunkában való segítség (lehetőleg ne törékeny dolgokkal). De mindez csak akkor valósítható meg, ha senki nem engedékeny vele szemben.
2010. máj. 10. 19:01
 28/28 anonim válasza:

Hát most lehet hogy le fogok hurrogni de én azt javaslom neked hogy:Szépen amikor ketten vagytok akkor vidd be 1 szobába hogy senki ne lássa hozd rá a szívbajt éresztezsd vele hogy te mondod meg mi lesz és hogy hogy viselkedjen.. én nekem van 1 öcsém most már 19 éves de ő is ilyen volt 8 évesen teljesen ugyan ilyen hisztizett meg minden ha meg beköptem hogy ütöget vagy szemétkedik én voltam a szemét mert "még kicsi legyen neked több eszed" egyszer bevittem a szobába lehúztam a redőnyt falhoz állítottam és ököllel olyat bele vertem a falba a feje mellé hogy elkezdett sírni ezután elkezdtem neki mondani hogy szétverem a fejét ha nem hagyja abba a baromságait.. természetesen beköpött én meg letagadtam mondván azért hazudik mert én eddig nem hagytam neki a hisztit el hitték ezután megint be a szobába ököl a falba..

bele rúgtam a szekrénybe a széket felrúgtam közben ordítottam vele lelkileg megtörtem.. ezután ha csak rá szóltam már elkezdett félni és lám nem lett lelkileg sérült semmi és ma már jóba vagyunk!! én a helyedbe ezt tenném de ne üsd meg mert akkor lesz bizonyítéka hogy valóban "bántottad"!!Sok szerencsét hozzá!!

2011. aug. 26. 17:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!