Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tennétek 9,5éves gyerekkel...

Mit tennétek 9,5éves gyerekkel mikor dühkitörése van?

Figyelt kérdés
A sógornőm gyereke elég agresszív, ha nem az van amit Ő akar. Egész nyáron itt lesz(anyósomékkal lakunk).Anyósom is folyton védi. Ököllel üt, mindegy hogy gyerek vagy felnőtt, trágár kifejezéseket üvölt. Tele van vele az utca. Sosincs otthon, mert a szülők pénzt keresnek gyereknevelés helyett. Mit tudnék tenni,hogy ne idegeljem ki magam? Babát tervezünk,de így nem fog összejönni. Folyton Ő van porondon,idegességemben remegek és sírok,mert sajnálom,hogy ilyen rossz a lelkivilága,de attól nem lehet minden úgy ahogy Ő akarja!
2009. jún. 30. 20:16
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Az a baj, hogy semmit sem csinálhatok lelkiismeret furdalás nélkül,mert egyből le vagyok b.szva! Mert így nem lehet nevelni! Pedig szép szótól kevés gyerek lesz jobb!! Néha pofon,büntetés. A bünti be van ígérve, de sosem tartják be, mert már nem rossz, akkor miért büntessük?!! Lehet nem is a gyereken húzom így föl magam, hanem azon,hogy nem tehetek ellene, de ma megmondtam anyósomnak tenni fogok róla hogy ne folytatódjon a dolog, és otthagytam,azt csinál amit akar!
2009. jún. 30. 22:12
 12/28 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj ide. Nekem sajnos mindig az ilyen félrenevelt,elkényeztetett,vagy egyáltalán nem nevelt gyerekek jutnak(: ELső:jelöld ki a határokat,halkan,de nagyon komolyan elmondod neki,TE ki vagy,és neki hol a helye a családban. Ha nálatok van ,azt csinálja,amit te mondasz,nincs apelláta. Ha nem akar engedelmeskedni,fogd meg a kezét,nézz a szemébe,mindaddig,míg ő nem fordítja el a tekintetét. Ha rájön a 10 perc,nyugodtan várd ki a végét,rá se nézz,csinálj úgy,mintha levegő lenne. (ha nincs közönség,kinek csinálja?) Ha arrogáns vagy agresszív veled,fogd le a kezét,ne üsd meg,de addig el ne engedd,amíg le nem nyugszik. Légy nagyon következetes. A mobilt nyugodtan felejtse el egy időre. Ha a szüleire hivatkozik,hogy ott ezt vagy azt megteheti,nyugodtan mondd: természetesen,ha édesanyád ezt megengedi,meteheted- otthon,amikor vele vagy. Itt viszont mások a szabályok,itt azt teszed,amit én mondok. Nehogy már a farok csóválja a kutyát! Állj a sarkadra,és ne engedj neki. Be fog hódolni,de végig következetesen tarts ki az általad felállított szabályok betartatása mellett. Nem lesz könnyű,de meglátod,hamarosan respektálni fog.
2009. jún. 30. 23:40
 13/28 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Második válaszoló vagyok. Látom az a baj, hogy senki sincs a családban rajtad kívül aki észrevette, hogy gondok vannak a gyerekkel így nem számíthatsz segítségre. Pedig valahogy meg kell oldani ezt a helyzetet. Szerintem akkor érhetsz el eredményt ha összejátszotok az anyóssal. Ülj le vele, mond el, hogy mi a problémád az unokájával, értesd meg vele, hogy amit ez a gyerek csinál az nem jó, sőt káros. Káros rá nézve és a káros a környezetére nézve is, ugyanis teljesen kikészít idegileg téged és te nem vagy hajlandó a lelki nyugalmadat más elkényeztetett gyereke végett kockáztatni. Nagy lány már, értesse meg velem anyósod, hogy normálisan kell viselkedni. Biztos, hogy nagyon nehéz lesz a mamának rá ébredni arra, hogy az imádott unoka minden baj forrása, de ezt neki is be kell látnia és tenni kell ez ellen. Úgyhogy én a helyedben megpróbálnék segítséget kérni az anyósomtól, mert egyedül sokkal nehezebb dolgod lesz. Ha már ketten vagytok akik "nevelitek" a gyereket jobban fog hallgatni rátok. A mobilon való árulkodásról is minél előbb le kell szoktatni a kisasszonyt. Érjétek el, hogy TI szabjátok a szabályokat és ne Ő. Az egy dolog, hogy otthon minden megtehet, de most nem otthon van. Ha minden kötél szakad és semmilyen módon nem lehet a kislányt megnevelni adjátok be egy nyári táborba, neki is jó lesz, mert kitölti az energiáját meg nektek is, mert nem kell folyton idegeskedni miatta. Beszélj a gyerek szüleivel, vesd fel nekik ezt a tábor dolgot és hátha ők is jónak látják és beadják valahová. De előbb azért próbáld jobb belátásra bírni anyósodat és ezt a kis lányt.

Sok sikert. Majd írj, hogy mi újság!

2009. júl. 1. 08:33
 14/28 anonim ***** válasza:
72%
Nézd a Viasaton a Segitség, szülő vagyok c. műsort, tök jó dolgok vannak benne. A lényeg tényleg az, hogy legyél következetes, ha már a szülei nem azok. De ha megütöd, vagy kiabálsz, azzal nem érsz el semmit.
2009. júl. 1. 12:00
 15/28 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletesn egyétértek azzal aki azt írta hogy össze kell fognotok felnőtteknek,anyósnak és együtt ugyanúgy nevelni!A következetesség lényege hogy MINDIG MINDENKINEK MINDENHOL ugyanazokat a szabályokat kell betartani.Ha a gyerek mentséget kap valakitől ki is fogja használni,ahhoz húz majd,ezáltal neked nem lesz tekintélyed(vagy annak aki fegyelmezni akarja).Én is amondó vagyok hogy jelölj ki neki egy dühöngő sarkot(szobát,udvart stb),ahol lenyugodhat.Aztán mindenképpen úgy beszélj vele hogy figyeljen rád,nézzen rád,ne szóljon közbe,ne vagdalkozzon,ne hajtogassa az igazát,mert most te beszélsz,és végig kell hallgatnia.Anyósod is álljon úgy a dolgokhoz hogy erősítse a gyerekben hogy neked is fogadjon szót.és viszont.Aztán kérdezz rá,mit érez,mit gondol a szüleiről,erről a helyzetről hogy nálatok lakik,stb.Beszélje ki magát,hallgassátok meg.Hát nem irigyellek,de ez ám az igazi kihívás!
2009. júl. 2. 00:48
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen és a Viasaton ami megy a Segítség szülő lettem! tényleg nagyon jó!!!pont ilyen esetekről van szó,ezeket a problémákat oldják meg.SOK SIKERT!
2009. júl. 2. 00:49
 17/28 anonim ***** válasza:
41%
Hát ha tényleg gyereket akarsz akkor van egy rossz hírem ilyenek a gyerekek.Hogy akarsz gyereket ha egy 9 éves gyerek így kikészít hogy sírsz meg remegsz ugyan kérlek ez csak egy gyerek nem egy szörnyeteg akitől így kell félni.
2009. júl. 2. 19:05
 18/28 A kérdező kommentje:
Kedves 19:05-ös! Az én gyerekemet én fogom és olyannak nevelni ahogy én elvárom! Az biztos, hogy nem lesz ilyen gyerekem!!!
2009. júl. 2. 19:15
 19/28 A kérdező kommentje:
Nincs Viasat a kábelen nekünk sajna!!
2009. júl. 2. 19:16
 20/28 anonim ***** válasza:
66%
Hogy őszínte legyek, én biztos nem nevelném a helyedben. Nevelje meg az annya... Ha meg gondok vannak vele, küld oda az anyósodat, nevelje ő... csináljon belőle hülyét.
2009. júl. 8. 11:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!