Mit tennétek 9,5éves gyerekkel mikor dühkitörése van?
Szia!
Második válaszoló vagyok. Látom az a baj, hogy senki sincs a családban rajtad kívül aki észrevette, hogy gondok vannak a gyerekkel így nem számíthatsz segítségre. Pedig valahogy meg kell oldani ezt a helyzetet. Szerintem akkor érhetsz el eredményt ha összejátszotok az anyóssal. Ülj le vele, mond el, hogy mi a problémád az unokájával, értesd meg vele, hogy amit ez a gyerek csinál az nem jó, sőt káros. Káros rá nézve és a káros a környezetére nézve is, ugyanis teljesen kikészít idegileg téged és te nem vagy hajlandó a lelki nyugalmadat más elkényeztetett gyereke végett kockáztatni. Nagy lány már, értesse meg velem anyósod, hogy normálisan kell viselkedni. Biztos, hogy nagyon nehéz lesz a mamának rá ébredni arra, hogy az imádott unoka minden baj forrása, de ezt neki is be kell látnia és tenni kell ez ellen. Úgyhogy én a helyedben megpróbálnék segítséget kérni az anyósomtól, mert egyedül sokkal nehezebb dolgod lesz. Ha már ketten vagytok akik "nevelitek" a gyereket jobban fog hallgatni rátok. A mobilon való árulkodásról is minél előbb le kell szoktatni a kisasszonyt. Érjétek el, hogy TI szabjátok a szabályokat és ne Ő. Az egy dolog, hogy otthon minden megtehet, de most nem otthon van. Ha minden kötél szakad és semmilyen módon nem lehet a kislányt megnevelni adjátok be egy nyári táborba, neki is jó lesz, mert kitölti az energiáját meg nektek is, mert nem kell folyton idegeskedni miatta. Beszélj a gyerek szüleivel, vesd fel nekik ezt a tábor dolgot és hátha ők is jónak látják és beadják valahová. De előbb azért próbáld jobb belátásra bírni anyósodat és ezt a kis lányt.
Sok sikert. Majd írj, hogy mi újság!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!