Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Dackorszak, vagy valami baj...

Dackorszak, vagy valami baj lehet?!

Figyelt kérdés
3 éves, gyakorlatilag egyfolytában "elégedetlenkedik", semmi nem jó neki, alig van jó kedve, mérges, verekszik, a beszéd épp csak most kezd beindulni, szobatisztaságra való hajlandóságnak nyoma sincs. Nagy türelemmel, mégis következetesen próbáljuk nevelni, de most elbizonytalanodtam, hogy minden rendben van-e. Sokszor úgy látom, mintha nem lenne a korának megfelelő kapcsolata a külvilággal. Persze sok dologban ügyes, de most azokat emeltem ki, amik aggasztanak. Szerintetek aggódnom kellene? Volt valakinek hasonló a gyermeke, aki aztán később semmi jelét nem mutatta annak, hogy probléma lenne vele?
2012. máj. 30. 21:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
61%

Orvossal beszéltél róla? Esetleg próbáld elvinni gyermekpszichológushoz.

Van olyan ismerősöm, akinek a gyermeke 3 évesen lett szobatiszta és a beszédet is akkor sajátította el, de amúgy rendes ütemben fejlődött és ma már normális iskolás. Amit viszont én a te leírásodból érzek, az az, h autisztikus tüneteket mutat a gyermeked.

Nem akarok vészmadárkodni és nem szeretem, mikor itt a gyk-n már sokan a pár hónapos gyerekükbe is belelátják a RETT szindrómát meg az autizmust, de lehet, h nektek el kéne menni egy kivizsgálásra. Remélem, h minden rendben lesz. :)

2012. máj. 30. 21:36
 2/13 anonim ***** válasza:
53%

"alig van jó kedve, mérges, verekszik, a beszéd épp csak most kezd beindulni, szobatisztaságra való hajlandóságnak nyoma sincs. "

A kedvét Te /Ti "formáljátok". Az én fiam, ha mérges vagyok valamiért elkezd még jobban dacoskodni, csúnyán nézni, hangoskodni...Ha nyugodt vagyok, eljátszogat (egyre többet) egyedül, csendes, szépen beszélget.

A szobatisztaság hasonló. Nem minden gyerek jelzi magától, h "na én most szobatiszta akarok lenni." Egyszerűen el kell kezdeni, nagy nagy türelemmel. Most jön a jóidő, ez a legjobb időszak hozzá.

Következetesség jó ha megvan, de "írányzék" is legyen hozzá!:)

2012. máj. 30. 21:38
 3/13 A kérdező kommentje:
Jaj, második! El kell kezdeni a szobatisztaságra való nevelést? Tényleg nem szól magától? Köszi!
2012. máj. 30. 21:43
 4/13 A kérdező kommentje:
Csak a negatívumokat emeltem ki, ahogy írtam. Kortársakkal szépen játszik, nem agresszív, tud felszabadultan játszani, most ahogy megkaptam az első választ, ráébresztett, hogy azért igazából csak velünk ilyen, és na jó nem is mindig, de hajlamos túlozni az ember, mert nem a legkönnyebb időszak. Mégiscsak a dackorszak lesz ez... 1 éves kora körül is volt egy ilyen korszak, a gyerekorvos javaslatára akkor elvittem neurológushoz, logopédushoz, és hrg-re is, és mindenütt rendben találtak mindent. Ennek ellenére ez a doktornő (akinek szakértelme példátlan) sosem nyugodott meg, és én sem. De lehet, hogy csak egy fura gyerek, de nem beteg. Nem tudom...
2012. máj. 30. 21:52
 5/13 anonim ***** válasza:
62%

"Akkor maradja magadnak a hisztis gyerekeddel együtt"

Szín tiszta intelligencia és jóindulat! Sajnos ilyenek mindenütt vannak, ne aggódj, mindenki kineveti őket! Főleg a normális anyák, akik átérzik a helyzetedet! Az én kislányom is ilyen volt! Pedig tőlünk biztosan nem kapott olyan légkört, ami okozhatta volna, most 5 és fél éves, és egy tündér! Kitartás, túl lesztek rajta!:)

2012. máj. 30. 22:13
 6/13 anonim ***** válasza:
56%

off

kedves kérdező! a két, számodra nem tetsző hozzászólást nem ugyanaz a személy írta, és erre a százalékukból lehet rájönni

a 2-es válaszoló írt neked egy tisztességes, kedves és szerintem nagyon is hasznost választ.

Te erre kigúnyoltad.

Az 5-ös válaszoló meg megvédte a 2-est, és szerintem jogosan.

2012. máj. 30. 22:31
 7/13 A kérdező kommentje:
off
2012. máj. 30. 23:11
 8/13 anonim ***** válasza:
64%

3 évesen ha nem beszél akkor az már megkésett beszédfejlődés, egyetértek az orvosotokkal, szerintem is aggodalomra adhat okot ezek így együtt.

persze aztán írtad, hogy nem is úgy van és túloztál, így nehéz tanácsot adni.

én 2 évesen vittem szakemberhez a fiamat mert kuka volt, most már beszél, szobatiszta, tündéri kisemberke, vidám, kiegyensúlyozott, 2,5 éves.

szerintem ha anya úgy gondolja, hogy valami nincs rendben, akkor menni kell. ha másért nem, megnyugtatásért

2012. máj. 31. 01:35
 9/13 anonim ***** válasza:

Nincs korának megfelelő kapcsolata a külvilággal? Ezen mit értesz pontosan? Kifejtenéd?

A beszéd és a szobatisztasági kérdések szerintem még beleférnek ebbe a 3 éves korba, ez rövidesen valószínűleg változni fog. A dackorszak alatt tényleg sokszor duzzognak, veszekednek, kiabálnak, az enyém is. Nekem egyedül a kapcsolatteremtési képessége tűnt fel, hogy esetleg az gond lehet, de jobb, ha előbb kifejted, hogy is néz ez ki pontosan. Ha csak annyi, hogy nem játszik szívesen, vagy gyakran a korosztályabeli gyerekekkel, még az is belefér. De azért írd le!

2012. máj. 31. 08:51
 10/13 anonim ***** válasza:
Az én lányom is ilyen/volt.Éreztem én is hogy vmi nem oké.Járunk azóta TSMT-re,logopédushoz.A viselkedése rengeteget változott szobatisztasága kialakulóban.Beszédével annyi volta probléma hogy nem volt meg a kölcsönösség,tehát mondta.mondta amit ő akart válaszolni nem válaszolt,kérdezni nem kérdezett.Már ez is nagyon sokat változott.Először nekünk is mindenki ezzel jött hogy autisztikus .Mára már senki nem mondaná rá pedig csak 3 hónap telt el.Azoknak akiknek minden úgy ment mint a karika csapás a gyereke körül,nem méltán lehet büszke magára hogy milyen hamar lett szobatiszta a gyereke az nem a szülő érdeme vagy bénasága ha soká alakul ki.
2012. máj. 31. 12:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!