Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Ő már sosem lesz "normális"?...

Ő már sosem lesz "normális"? Mit tehetünk, hogy ne gíy teljenek a napok? 3,5 éves

Figyelt kérdés
Tulajdonképpen a mi fiúnk egy ki nem mondott problémás gyerkőc. Születése óta nagyon hisztis, akaratos, sírós. Mindenben talál problémát és nem lehet a kedvére tenni. Nevelésibe látták, normális. Oviban mintagyerek s el sem tudják képzelni, amikor mesélem nekik, hogy reggel 6kor üvöltve kel -mint születése óta mindig csakis sírva- aztán amíg oda nem érünk az ovódáa addig végig nyomja. Bent ugye angyal. Hazajön, vagy beül a kocsiba és máris beleköt mindenbe. Olyanokat mond nekünk a 3,5 éves gyerekünk, mint egy okos felnőtt, aki direkt bántani akar. Próbáltuk/juk kezelni a hisztiket, üvöltéseket mindenhogyan. Következetes vagyok és nálunk ez a baj nagyrészt, mert erre csak agresszió a válasz. Nem tudom már mit kezdjek vele, eddig magamat okoltam, de mivel testvére született aki "normális", így eggyértelmű, hogy valami nem stimmel. A tesó is hisztizik, de ég és föld...alig hiszem el..
2012. máj. 19. 20:44
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Az nem lehet, hogy a születése körüli problémák és a kistesó miatt van ez? Mármint láttátok, hogy milyen problémás, szerintem kicsit lehetett volna még várni a következővel.

Amúgy én is ilyen voltam de korántsem ilyen mértékben. Oviban, iskolában mindig nagyon jó. Mert olyan kedvem volt, nem volt rá okom, hogy más legyek. Otthon is szófgadó voltam de igazából semmi sem gátolt abban, hogy megtegyek valamit amit akarok és mindig megmondtam ami gondolok. XDe most mégis itt vagyok, viszonylag normálisan :D

2012. máj. 20. 22:04
 22/25 anonim válasza:
100%

Uh, sokminden a saját lányomat juttatja eszembe a fiadról, csak ő az oviban is otthon érzi magát, s nem titkolja a hisztis énjét...

Viszont amit te írtál az ovis viselkedésről, nekem az jutott eszembe róla, hogy talán "maximalista" és meg akar felelni az oviban az elvárásoknak, ott tökéletes akar lenni, de ez totál lefárasztja és otthon "kompenzál" a tombolással... Megoldásnak talán megpróbálnám ovi után valami tombolós helyre (intenzív sportra, vagy ugrálóvárba :)) elvinni (a szervezett sport az persze megint egy olyan hely, ahol majd meg akar felelni, és csak tovább fárasztja ...); esetleg csak tűrni egy fél óráig, hogy kieressze a gőzt, stb., hátha megnyugszik... (?)

2012. máj. 20. 23:43
 23/25 anonim ***** válasza:

Kistesót is bünteted? Nálunk azóta van javulás (nagy 3,5, kicsi 20 hós) mióta a kicsit is leszidjuk és büntetjük ha rosszat csinál (akármilyen édes mosollyas teszi), ha inni kér a nagy, és erre a kicsi is, nem a kicsi kap először, mert kicsi, hanem aki előbb kérte. Ugyanez játéknál. Nem kell odaadni a kicsinek csak mert neki is eszébe jutott, aki előbb kezd el vele játszani az játszik vele. Ugyanígy mese választás.

Én úgy gondolom, tapasztalom, hogy a nagy nem érti hogy a kicsi miért kicsi és miért van kivételesebb helyzetben. Ő nem érti a korkülönbséget hiszen alig van. Nálunk a kicsi beszél, énekel, sok mindent csinál már önállóan, így hasonlónak tartják magukat.

Kezeld őket egyenlőként, hátha segít.

2012. máj. 21. 14:34
 24/25 A kérdező kommentje:

2,5 évnél több korkülönbséget terveztünk, de mivel a nagy is 1,5 év után sikerült, így nem gondoltuk, hogy a pici azonnal összejön.

A picit nem állítom még sarokba, de ugyanúgy igyekszem "leszidni", persze ez nem lesz olyan cirkusz mint a naggyal, mert ő egészen másképp reagál dolgokra. Hogyha megkérem, akkor nem ellenkezik csakazértis, hanem másodjára már szót is fogad és ekész.

A sportot én is tervezem, de 4 éves kortól lehet csak, legalábbis a fiús sportoknál így van. Itthon van minden a kertben amivel kiélheti magát, a trambulintól kezdve az algútig, igyekszem is mindig tornázni vele, mert az nagyon leköti.TSMT tornára készülünk épp, várom az időpontot, hogy mikortól mehetünk végre.

Voltunk ma a nevtanba, rendesen előadta magát a nagyfiú. A neveési szerint nem kóros, csak nehéz elviselni. Nem működött közre, nem csinálta amit kértek, de ez is mind nekem szólt. Legközelebb csak beadom, úgy jó gyerek lesz. Azért a naurológiára lehet, hogy kérek egy beutalót.

2012. máj. 22. 10:28
 25/25 anonim ***** válasza:

Valahogy belebotlottam a kérdésbe, érdekes volt. Mi újság Veletek most, Kérdező?

Remélem, nem vitted pszichiátriára a kisfiút. Csak nézem, hogy páran itt ezt úgy írták, mintha fogorvosról lenne szó.

Én egy anya-fia viszony körül kezdenék el nyomozni. Talán nem a sarokbaállítós szigort akarja, hanem a dajkálást, mint csecsemőként, nem tudom, de úgy fogalmaznék, hogy mindenképpen többet akar belőled szerintem, a szeretetedből. Esetleg valami megfelelési dolog lehet még.

2018. jún. 3. 20:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!