Ő már sosem lesz "normális"? Mit tehetünk, hogy ne gíy teljenek a napok? 3,5 éves
Bátyám is hasonló volt, de kinőtte. Most inkább egy csendes zsenire emlékeztet. Abszolút nyugodt, már már szorongásos szinten tartja magát és kitűnő tanuló az orvosin, nemsokára végez.
Kb felső tagozat körül kezdett megváltozni, de addig egy pokol volt. Szóval szerintem elhamarkodott azt mondani, hogy ilyen marad. Viszont ettől függetlenül lehet, hogy érdemes lenne kivizsgáltatni.
kistestvérre vigyázzatok.
"kistestvérre vigyázzatok."
Ezt picit kifejtenéd?
Amúgy olyan kis fogyelmetlen. Mindig elesik, átesik, naponta eltőr egy játkot, midnent tönkretesz. Megbotlik, ráesik, ...
Ha az oviban teljesen kezelhetö, és nem is értik az ovónök mi van, akkor az otthonnal van a baj.
Vagy maga a családi környezettel, vagy maga a neveléssel.
Mivel nehéz így kívülállóként bele látni a problémaitokba, nehéz megmondani mit is tehetnél, mit csinálsz esetleg rosszul, ezért én azt ajánlom, hogy vegyél pár nevelési tanácsadó könyvet. Nem ördögtöl valóak azok és rengeteg negatív példával írják le, mi is az amit elrontasz, hogy is kellene másképp tenni.
egy két jó tanács.
Soha ne a gyerekre legyél mérges, mindig a tettre.
"Nagyon mérges vagyok rád, mert kiborítottad a vizet, hogy csinálhattál ilyet. "
vagy
"Nagyon mérges vagyok, mert minden csupa víz most, legközelebb sokkal jobban figyelj."
Ugye van közte külömbség. Az elsöböl az jön le hogy béna vagyok, anya megint le fog szidni. Másodikból anya mérges arra amit tettem, de én nem vagyok rossz csak legközelebb jobban kell figyelnem...
A másik. Nem dacot szül. Ne mondj nemet, mondj alternatívát. "Csokit akarok". NEM "DE én akkor is azt akarok most...."
vagy
"csokit akarok" Majd lesz az ebéd után/délután...
Szerintem kisfiad nagyon okos.
Valószínü sírposságga valami miatt jött bébiként, pl hasfájás, több törödés kellett, éste mindent megakartál neki adni, ugrottál sírására, próbáltál mindent, és most kihasznál titeket.
Kedves Utolsó!
Beletrafáltál a közepébe, mert 2 hetes korától 4 egész hónapon keresztül üvöltött mint a sakál. Mindent kipróbáltunk, az öszes homeót, kemikáliát, mindig kézbe volt, sátétunk vele, aludni is csak mellettem vagy adamo hintába. Egész éjjel fent voltam, leköltöztem a hinta alá, hogy amikor felkel -kb 10 percenként- akkor ne üvöltsön már annyit. Egyszerűen nem lehetett vele mást csinálni. Ez tény, hogy itt kényeztetve volt, de hogyha nem ez volt, akkor üvöltés és azt pedig nem úgy mint más gyerek ..ááááá... a szomszéd rám akarta hívni a gyámot, hogy én egész nap ütöm vágom a gyerekem...hihetetlen hanggal és akarattal nyomta, és ez még ma is tart. Én nagyon következetes lettem, nem engedek, de hiába.
Ha nem a nevelés az oka(mondjuk túlságosan elkényeztettétek ,túl engedékenyek voltatok,hiszen első gyerek) akkor érdemes lenne utána nézni bizonyos viselkedési problémákra.
Én egy kis füzetben felírnám az észrevételeimet a gyerekkel kapcsolatban.Bizonyos helyzetekben hogy viselkedik.
Hogy viselkedik a kistestvérével,az állatokkal,szülőkkel.Mikor miért kap hisztirohamot.Hogy reagál bizonyos helyzetekre,mondjuk amikor büntetést szabtok ki,vagy elvesztek valamit tőle vagy tiltás van.
Nagyon fontos,hogy ha leírod akkor mint "kívülálló" írd le.Legyél pártatlan,vagyis ne azt írd,hogy csak egy kicsit hisztizett,hanem durva hiszti volt,a fejét a falba veri..(ha ez lenne a valóság akkor inkább az igazat)
Később ha már 1-2 hónapja őszintén írod a tapasztalatokat amiben a fiad értelmi és érzelmi viselkedését rögzítetted,magad is kisebb nyomozásba kezdhetsz.A tüneteket összevetve megtalálhatod,vagy gyaníthatod az okokat amit később akár az orvosoknak is elmondhatsz.
Akár lehet Nárcizmus tulajdonságai vagy lehet Antiszociális személyiségzavarai..
rengeteg jellemzői vannak,a gyengébb fokozattól a legerősebbig.Te mint szülő a lehető legjobban látod,tapasztalod a fiad viselkedését.Így te többet tehetnél az okok kiderítésére.
De az is lehet,hogy pusztán csak el van kapatva,és a fejetekre nőtt.(de legalább ezt is megtudod)
remélem minden jóra fordul
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!