Mennyibe kerül, a magán gyermekpszihiáter?
Az elmondásod alapján tényleg nem pszichiáterre van szükség. Autizmus, gyermekkori skizofrénia, súlyos hiperaktivitás, kényszeresség, depresszió, én eddig úgy tudtam, ezek tartoznak a pszichiáterre.
Pszichológus esetleg szóba jöhetne, ha a gyerek általános képességei miatt (is) aggódsz, vagy felmerül, hogy valami lelki ok miatt nem beszél. Bár ez inkább a csak bizonyos helyeken pl. óvodában elnémuló gyerekek szoktak lenni.
Szerintem is nyugodtan várd meg a beszédvizsgálós időpontot, ha kell, ők tovább fogják küldeni a gyereket.
De nagy valószínűséggel nem kell, logopédiai terápiát és sok esetben mozgásfejlesztést javasolnak, és egy év múlva kontrollra kérik vissza.
Utolsó! Senki nem diagnosztizált semmit. Az anyuka leírta, mik a "panaszok", és többségünk ez alapján értetlenkedik, miért kell a pszichiáter.
Ha kell, nyilván elmennek, és senki nem mondja, hogy ne, de ha úgyis előbb kaptak időpontot logopédushoz, pszichológusoz, ők talán kompetensebbek a témában, mint a védőnő, akik ugyebár sok mindenhez értenek, de még több dologhoz sajnos nem.
Egyébként ha akkora gond lenne, akkor a gyerekorvos dolga lenne, hogy küldje őket, ír egy beutalót, amivel talán hamarabb kapnak időpontot.
Úgy beszéltek a pszichológusról, mintha az valami ártó szellem volna. Ha egészségesen elviszed fogorvoshoz, vagy fülészetre, senki nem mondja, hogy jaj, el ne vidd... bezzeg a pszichológushoz el ne vigye, még a végén egy szakember állapítja meg, hogy neki nem szükséges járni, mert "jók a fogai"...
A sok névtelen, hiteltelen hozzászóló (amilyen én is vagyok) miért értékesebb szerinted, mint egy szakember? (csak költői kérdés volt.)
A pszichológus nem ugyanaz, mint a pszichiáter.
Olvas el jobban a kérdést.
Először is, te sem a konkrét kérdésre válaszoltál.
Másodszor, senki nem gondolja, hogy akár a pszichológus, akár a pszichiáter ártó szellem lenne.
Ha elolvastad rendesen a kommenteket, akkor láthatod, senkinek nincs kivetnivalója egyik ellen sem, csak minek, a pszichiáter, ha nem indokolt és elég a pszichológus.
Ha egy pszichológus látja a gyereket és úgy gondolja ő is, az anyuka egészen biztos elviszi pszichiáterhez is (bár lehet amúgy is). Azt gondolom, ebben a kérdésben egy logopédus, korai fejlesztő, pszichológus kompetensebb, mint a védőnő.
Ennyi...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!