Elver a főnököm 4 éves gyereke. Ilyen esetben mit csináljak?
Fél éve dolgozok apukának,anyuka még nem dolgozik otthon van a kisfiúval.Hetente 1szer bejön gyerekestül,ott vannak vagy 4-5 órát,ő a férjével leginkább,a gyerek meg randalírozik.
Nem az irigység szól belőlem,de kőgazdagok és úgy,ahogy van el van kapatva a gyerek,és emellett persze nem foglalkoznak vele,ezt volt szerencsém megtapasztalni.
A kicsi sem hülye és már rájött,hogyha rosszul viselkedik legalább figyelnek rá,bár abban sincs köszönet.
Kiabálnak vele egy sort,majd elzavarják a sarokba nevelés gyanánt.
Eleinte fájt érte a szívem,de nem dadának vettek fel,így mi mást csinálhatnék,mint folytattam a munkát.
Aztán úgy 1 hónapja rácsapott a kezemre,mert az egyik hivatalos papírra akart rajzolni,de én nem adtam oda.Megpróbáltam elmagyarázni neki,hogy mi a helyzet (adni másik lapot),de elkezdett üvölteni és szaladt az anyjához.Azóta ha jön nekemvágja a lapdáját,hátba ver,belekarmol a kezembe,egyszer pedig úgy fülbevágott,hogy bizisten még a könnyeim is lefolytak.
Az anyja merő egyszerűséggel azt mondja,hogy csapjak neki vissza,akkor majd megtanulja,hogy ne bántson engem,mert visszakapja.
Nekem is van gyerekem,sose vertem és a másét se szándékozom.
Ti mit csinálnátok?
Túl jó munka ahhoz,hogy ilyenért felmondjak,de ahhoz viszont túl önérzetes vagyok,hogy egy kis 4 éves verését jópofizva eltűrjem.
Végig nem hallgat,ha csak megpróbálok hozzáérni,hogy meghallgasson meg már üvölt és szalad anyához.
Előre is köszi!
Nem hallgat meg.
Nem érdekli,egy jottányit se.
Ha ne adj Isten jó passzban van és hajlandó beszélgetni,akkor is csak addig,amíg ő beszél.
Az a baj,hogy az a gyerek már annyit kapott,hogy tényleg nem lehet hozzáérni,mert már sívít.
egyszer megpráltam egy ilyen ütés után megfogni a kiskezét,hogy álljon meg és hallgasson meg,de én még gyereket így üvölteni nem hallottam.
Attól tartok, ez a kisgyerek nem elkapatva van, hanem elhanyagolva, de nagyon.
Nem tudsz mit tenni, ha megüt, kénytelen vagy lefogni, ha visít, ha nem. Legjobb, ha előre elcsíped.
Ha ezek után a szülők a szemed láttára eltángálják szegényt, feljelentheted (fel kell jelentened...) őket gyermekbántalmazásért.
pedig én vagy rácsapnék a kezére (nem nayot, csak lássa a saját ütésének következményét), vagy hiába üvölt addig fognám nem durván a kezét amíg magától abba nem hagyja.
Az a baj ugyanis, hogy nem szabad hagynod magad, vagy hamarabb kiszállni a harvból, az őérdekében sem. Kell, hogy tudja, nem ő főnök.
Voltam bébicsősz, ott is ez volt, gyerek tiszta h.ülye volt... Ráadásul ott még cinkesebb helyzet áll fent, mert a szülőknek a gyerek volt a kis angyalbögyörő... Szóval nemhogy visszaütni, rosszat szólni sem igazán mertem rá.
Pedig ugyanez, ütött, rúgott, kiabált, hisztizett, tombolt, mert tudta, hogy ezekkel bármit elér.
Hidd el, ha nekem azt mondta volna üssek vissza, simán kap egy akkora sallert, hogy többet eszébe nem jut...
Mindegy, ettől függetlenül erőszakmentesen is meg lehet oldani. Én például felhagytam a kedves ugyubugyu szavakkal. 5 éves kissrác volt egyébként, és simán úgy kezeltem, mint vmi beosztottamat, vagy nem tudom. Szóval nem ez a tetettet kedvesség, hogy "jaaaj hát ilyet nem szabad" pontosan tudja a kis sz.aros, hogy nem szabad, épp azért él vissza a helyzetével. Ha felém rúgott én dobbantva tapostam közvetlenül elé, hogy rugdosni én is tudok, ha megütött elkaptam a kezét, és addig tartottam (nem szorosan, csak tartottam) amíg elnézést nem kért, minden gyökérsége után nem emelt hangon, csak nagyon kimérten és határozottan megmondtam neki, hogy velem sajnálom, de nem fogsz szórakozni, és megmondom a szüleidnek, hogy mit csináltál, úgyhogy a ma esti tévézésről lemondhatsz, stb. Valamit mindig kitaláltam.
Hát 1.5 hétig ment a brutális hiszti, komolyan néha szívem szerint felképeltem volna, de aztán rájött velem kapcsolatban, hogy nem lehet szórakozni, mert nem tűröm el. Ha én vittem valahova, akkor rendes volt, jött mint a kis angyal, abbahagyta a tombolást, a rugdosást, meg mindent. Persze a szülei továbbra is ráhagytak mindent, úgyhogy velük felvette a szokásos stílusát - nagyon rafkós kis kölök volt - de velem normálisan viselkedett.
Egyébként miután nem volt ilyen idióta szerintem egészen szerethető kissrác lett, és szívesebben foglalkoztam vele.
Annyi a lényeg, hogy lássa rajtad, hogy Veled, személy szerint nem szórakozhat. Lehet, hogy a szüleivel, meg bárki mással bármit megtehet, de kisgyerek, és így megvan azaz előnyöd, hogy dominálhatsz fölötte. Komolyan beszélj vele, ne gügyögj, meg ilyenek, ért ő mindent, nem h.ülye. Ha az anyjáék esetleg nem értik, elmondhatod, hogy nem akarod bántani, csak megmutatni, hogy veled ne szórakozzon.
Nálam bevált, egy próbát szerintem megér.
Szerintem is csak egy módszer van erre: elkapni a kezét, vagy egyéb módon megakadályozni, hogy bánthasson. Ha éppen ülsz és közelít feléd, állj fel, hogy világosan lássa, te vagy a nagyobb. Ha le kell fogni, fogd le, hadd ordítson, ha a szülők odajönnek, meg kell hogy értsék, hogy meg kellett védened magad. Ne engedd el, amíg le nem nyugszik. Amíg ordít, ne is próbálj vele beszélni. Ha abbahagyta, akkor kérdezd meg tőle, akar-e inkább a barátod lenni, mert azzal jobban jár. Ha lefogod, azzal nem ártasz neki, így legalább megtanulja, hogy ne kezdjen ki nála nagyobbakkal.
A főnöködnek meg mondd meg, hogy a gyereke nem hagy téged dolgozni, ezért jobb lenne, ha nem hozná oda az anyja, vagy ilyen esetben téged engedjenek elmenni a dolgaidat elintézni, mert semmi értelme ott ülnöd, ha nem tudsz a munkádra figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!