Mit tegyek a kisfiammal?
Kisfiam 4 éves lesz nyáron ,közli velem mikor azt mondom neki gyerünk alvás délután ,hogy nem most buszozok!
egyszerüen olyan aranyos volt még oviba járás elött szótfogadott stb...most meg rá se lehet ismerni .
Ha meg azt mondom márpedig mész akkor olyan hisztit lerendez hogy legszívesebben agyonverném!
Ugy kiborít!Annyira akaratos.
Nem tudom mit tegyek
segitsetek!!
Ja és félek is hogy mi lesz mert nyáron érkezik a hugica!!
előre is köszönöm
üdv egy 29 hetes kismama
Szerintem csak stresszeled magad. Hormonjaid dolgoznak, és fáradt vagy, és izgatod magad mi lesz később.
A kisfiad fejlődik, nem mindig ugyanazok a rutinok kellenek neki, ne felejtsd el a rugalmasságot, és változásokat. 4 évesen már sokan sokan nem alszanak.
Ne is veszekedj vele ezen, neked is könyebb lesz.
Nyugodj le, játszogass vele. Értem, hogy fáradtabb esetleg ingerlékenyebb vagy, de csak ha olyat kérsz tőle, amiből már kinőtt (mint du. alvás) ezzel csak a cirkuszt erősíted. Értem, hogy jól esne, ha aludna még, de attól, hogy te ezt akarod, attól még ő nem, és már nem is fontos az ekkorán, és csak magatoknak nehezíted a szitut. Nehéz nehéz, de játsz vele, foglald el, neked fizikailag nehezebb, de idegileg mindkettőtöknek megéri, adj ennek esélyt.
Először is nyugi.
A kisfiad 4 éves lesz, ez a kor pedig az első dackorszak kezdete. Ilyenkor kóstolgatja a gyerkőc, hogy meddig lehet elmenni a szülőknél, feszegeti a határokat és persze roppant mód élvezi a dolgot. :)
Nővérem kislánya 3,5 éves, és ugyanezeket csinálja, mint a Te gyereked.
Amikor a kiscsaj behisztizik, ő úgy oldja meg a dolgot, hogy nem szól hozzá. Kis idő múlva a makrancos hölgyike maga kér bocsánatot és bújik az anyjához. :)
27/L
Na ja persze 4 éves gyerek mozgékony ",közli velem mikor azt mondom neki gyerünk alvás délután ,hogy nem most buszozok!"
jaj délután minek altatni szegény gyereket hogy este aztán fenn legyen ez hülyeség amit az oviban (régen énis megtapasztaltam). Aztán a másik "Ha meg azt mondom márpedig mész akkor olyan hisztit lerendez hogy legszívesebben agyonverném!" Pl: az oviba nem kell mondani oda mentek csak beviszed ha kell akkor a karodban és kész. Gyereket nem gyepálni kell hanem nevelni
Nem szabad mindent megvenni főleg ha hisztizik mert akkor mindig ezt fogja csinálni ha kell neki valami. És akkor elég kemény 8éves koráig csinálja EXTRÉM esetben. Ja egy gyerekkel játcani kell 1-2 órát aktivan foglalkozni kell Pl: rajzolni, autózni, buszozni :)
Ja és ha nagyon hisztizik akkor hidegvízzel megmosod az arcát 10mp és már meg is nyugszik de nem agresszívan kell hanem finoman. És egy gyerekkel nem kell orditani főleg ha hisztizik
mert olaj a tűzre
15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!