Hisztériás rohamok 2,5 kislánynál. Mit tudok csinálni?
Csak az elmúlt két nap eseményei: Reggel kelteném, mert oviba kell vinni a négy éves bátyját. Nekiáll hisztizni, hogy fáradt. Apja szól, hogy rosszul aludt, hagyjam, majd elviszi a kisfiút. Fekszik az ágyba, meglátja az ablakból az apját és ordít hogy ő is menni akar.
Nem hagyja magát pelenkázni. Kért kakaót, megcsinálom. Erre ő inkább teát kér. Ez már lefutott kör, mindent kér és semmi sem jó. Mondtam neki, hogy most kakaó van: erre földhöz kente a csészét és rám rontott!
Ma reggel is előadta, hogy fáradt. Most nem engedtem. Ordít mint a lánc, felöltöztettem, nekiállta szaggatni ruháit, hogy ő akart öltözni.
Elvittük oviba a bátyját. Utána bolt. Kiválasztott egy valamit, a bolt előtt földhöz kente, hogy ő kindertojást akart.
A kapuban elkezd üvölteni, hogy menjünk játszótérre. Az ajtóban már az óvodába akart visszamenni.
Kiadtam a reggelit (kakaóscsiga), nem kell. Végül nyammogott egy kicsit és otthagyta. Sajnos nem figyeltem eléggé és a lányom (másfél) kivette a tányérból és beleharapott. Erre szó szerint nekiugrott, lökdöste, ütötte. Úgy kellett lerángatnom róla. Ekkor belémharapott.
Sarokbaállítós bünti van, kb két órát használ.
Jelenleg azon van az ordítás, hogy ő menni akar a nagymamához.
Hazudik: pl: ott áll nyakig csokisan de a bátyja volt (mikor itthon sincs), fellöki a lányomat, utána meg sír, hogy megütötte.
Hullámokban jönnek ezek rá. Van amikor egy hétig semmi, utána meg az élő fába is beleköt.
Semmi rendszer. Még a frontot is figyeltem, de nem az volt.
A "hazudozás" még nem hazudozás, el kell neki mondani, hogy tudod, hogy nem mond igazat, és ennyi.
A hiszti meg sajnos életkori sajátosság. Ha megütnéd, még rosszabb lenne.
Éppen negyed órája volt szintén 2,5 éves lányomnak óriási hisztirohama. Mivel nem ért célt, pontosan tudta, hogy lehet engem kikészíteni. Megáll mellettem, eldobja magát, és dobhártyaszaggatóan üvölt. Na ez, aminél véget ér a türelmem. Megfogtam, bevittem az ágyára. Valahogy tudja, hogy célszerű ott lehiggadnia, mert 5 perc múlva teljesen normális fejjel jön elő.
Szerintem vannak alapszabályok: ne üsd meg, ne légy partner a hisztiben, ne hagyd magad provokálni, különítsd el. De gyereke válogatja, kinél mi a pontos ügymenet ahhoz, hogy minél hamarabb abbahagyja a hisztit.
Potnagyiként dolgozom, 60 éves vagyok 2 felnött gyerekem van és mostanában nagyon sok szülötöl hallok ilyen hiszti
történeteket,a saját unokám 1 éves most minden éjjel 4szer ébred fel és csak ringatva hajlando ujra elaludni !
az én idömben soha nem hallottam ilyeneket,pedig Budapesten sok játszotérre jártunk,anyukákkal beszélgettünk...persze internet még nem volt !
van egy oldal szülöklapja.hu ahol szakemberek válaszolnak !
Szerintem nagyon el van kényeztetve a kislány. Ha egész reggel hisztizett, akkor mégis miért kap bármit is a boltból? Majd kap, ha jól viselkedik!
Ha megveri a kisebbet, akkor el kell mondani neki, hogy az a másiknak fáj, ő szeretné-e, ha neki fájna, csakhogy tudja, hogy mit csinál. Ha ennek ellenére is bántja, akkor pedig büntetés. Ha 2 órával a büntetés után megint hisztizik, akkr megint lehet a büntiszőnyegre küldeni, mert így azt hiszi, hogy bármit megtehet, mert előbb utóbb úgyis ő nyer, mindenki az ő kedvében akar járni. Igen, lehet, hogy így egész nap büntiben lesz, de a következő nap már lehet, hogy jobban viselkedik majd.
Ezen kívül az is lehet, hogy unatkozik, ha kap valami feladatot, ami lefoglalja, akkor lehetséges, hogy kevésbbé lenne rossz.
Az, hogy valaki a testvére ellen hazudik, az szinte természetes, meg kell neki tanítani, hogy ha hazudik, akkor abból csak baj van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!