Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek, hogyan neveljem 3...

Mit tegyek, hogyan neveljem 3 éves nagyon hisztis kisfiú gyermekemet?

Figyelt kérdés
Tegnap 5!!! hatalmas hisztije volt, hosszadalmasan ordított, belém is rúgott, pedig nagyon semmiségek voltak az okok, legalábbis szerintem. Mindig akkor van a hiszti, ha nem az van, amit ő akar. Például nem engedtem, hogy egy olyan dologgal játsszon, ami dísz és törékeny. Elvettem tőle és ordított, de nagyon, de nagyon kitartó. Egy másik dolog, hogy este van, menni kell be, fürdeni, feküdni, de ő nem akar, csak ordít és toporzékol.

2012. máj. 7. 10:07
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Hááát, kedves utolsó, erős egyéniség lesz, az biztos! :-)))))) Köszi neked is részletes választ, jókat írtál, megpróbálom úgy csinálni a dolgokat. Kicsit nehéz lesz, mert ilyenkor annyira ordít, hogy meg se hallgat, de majd próbálkozom!
2012. máj. 8. 09:26
 12/15 anonim ***** válasza:
100%
Kb. ez volt nálunk is, amíg rájöttem, hogy semmit nem oldok meg az ordítással, kiköveteléssel. Választási lehetőséget adok neki. A bemegyünk, fürdünk, lefekszünk históriát úgy oldottuk meg, mint az utolsó válaszoló írta, az órával. Nálunk kilenckor van fürdés, mese, alvás. Párszor elmondtam neki a mutatókat, volt, hogy eltalálta, ha nem még vártunk. Ha közeledett az idő, akkor szóltam neki, hogy jöjjön órát nézni. Azóta rituálé lett. Ovi után, játszó után ő jön magától és nézegeti az órát. Egyéb hisztinél pedig leguggolok hozzá, jó erősen magamhoz ölelem és elmondom neki, hogy most úgy szeretnék beszélni vele, mint apával, nem toporzékolások, rángatózások és rugdosódások közepette. Ilyenkor elmagyarázom neki a dolgokat, puszit váltunk és megegyezünk úgy, hogy mindenkinek jó legyen. Sokszor történt meg, hogy nem volt hiszti csak egyszerűen játék közben megöleltem és megkérdezte párszor, hogy "Most úgy beszélgetünk mint a nagyok?"
2012. máj. 8. 14:26
 13/15 anonim ***** válasza:
Nálunk ugyanez, csak még 2,5 éves! Már épp akartam ide írni, de látom nem vagyok egyedül. Hányásig tud sírni, hisztizni, toporzékolni, kis semmiségek miatt, pl. szakadó esőben ki akar menni, vagy gumicsizmában akar boltba menni 30 fokban, stb. fürdőkád ki-be szállás rendszeres vita. de sokszor az se mindegy milyen ruha van rajta, pedig fiú. Mikor rátörnek a rohamok, hálistennek lány ikertesója nyugodtan végignézni, nem vesz példát. Néha én is már kiabálok, pedig tudom sokra nem megyek, csak már nem tudok mást. pár napja egy kis hideg vízzel öntöttel le ( kb fél deci) mielőtt bárki rosszra gondolna. Hallottam jól bevállt, de nálunk nem hatott.
2012. jún. 5. 07:07
 14/15 anonim ***** válasza:

A hidegvizes módszer megalázó, én nem lennék képes alkalmazni a gyermekemnél. Ez egy ócska módszer a szememben.

A 10-es válaszoló által írottak jó dolgok, valahogy ezt az utat érdemes kipróbálni.

S egyébként meg, mi van ha gumicsizmában akar kimenni 30 fokban? Én egyszer megtettem, hogy gumicsizmába mentünk ki. Vittem magammal a kisszandált a táskában, de ő gumicsizmában jött. Nem lett tőle semmi baja. A többiek meg azt gondoltak, amit akartak. Ezt is megtapasztalta. Azóta nem kérte. De egyébként is sokszor reggel már pizsiben indulna rögtön sétálni. Természetesen ez nem járható út.

2012. jún. 5. 09:19
 15/15 anonim ***** válasza:
10-es vagyok. Az én fiam nyitott esernyővel gumicsizmában jött egyszer boltba 40 fokban kb 2 évesen. Nem tudtam lebeszélni. Cuki volt. :-)
2012. jún. 5. 21:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!