Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Problémás gyerekek » Mit tegyek, hogyan neveljem 3...

Mit tegyek, hogyan neveljem 3 éves nagyon hisztis kisfiú gyermekemet?

Figyelt kérdés
Tegnap 5!!! hatalmas hisztije volt, hosszadalmasan ordított, belém is rúgott, pedig nagyon semmiségek voltak az okok, legalábbis szerintem. Mindig akkor van a hiszti, ha nem az van, amit ő akar. Például nem engedtem, hogy egy olyan dologgal játsszon, ami dísz és törékeny. Elvettem tőle és ordított, de nagyon, de nagyon kitartó. Egy másik dolog, hogy este van, menni kell be, fürdeni, feküdni, de ő nem akar, csak ordít és toporzékol.

2012. máj. 7. 10:07
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Kicsi korától ilyen? Vagy mostanában lett ennyire hisztis?
2012. máj. 7. 10:12
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
nem tudsz mást csinálni,mint kibirod és természetesen nem engedsz neki.
2012. máj. 7. 10:14
 3/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ez ebben a korban érthető, ha nem is klassz ezt végighallgatni.
2012. máj. 7. 10:33
 4/15 anonim ***** válasza:
65%

Szintén 3 éves és nagyon hisztis fiam van.

Türelemmel vagyok felé, akármennyire is nehéz. Néha szakad a cérna és ordítok sajnos, mert már égnek áll a hajam, hogy nem ért a szóból.

De általában nyugodtan közelítek felé ha hisztis. Elmagyarázom, hogy azzal nem játszhat, mert dísz, nem játék, de jöjjön ide, megnézheti, aztán visszarakjuk a helyére. Esetleg adok mást, ami érdekes lehet és azzal játszhat.

Este... néha az enyém sem akar bemenni, de ilyenkor "kemény" vagyok, ha azt mondtam alvás idő van meg vacsora, akkor az van, be kell menni akármennyire is hisztizik. Ezt is nyugodtan próbálom neki elmagyarázni és pl felajánlom, hogy fürdés közben fújhatunk buborékot.

2012. máj. 7. 13:08
 5/15 melvin válasza:
76%
Legyél nagyon következetes.A nem az legyen nem,és tarts ki mellette.1-2 hét után rájön,hogy hiába hisztizik nem ér el vele semmit.Ha hisztizik,hagyd,majd megnyugszik,esetleg hideg víz..(első gyerekemet én is így csesztem el,a másodikat már nem:))
2012. máj. 7. 14:45
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

ha valamit elveszel tőle, kapjon mást, vagy ha ragaszkodik hozzá, nézzétek meg, fotózzátok le, próbáljátok lerajzolni...

fürdés: volt hogy a fiam se akart jönni 100*ik kérésre, fogtam, beletettem ruhástól. De ezelőtt megpróbálhatod hogy gyere hozz egy kisautót, csináljunk habos vizet és lemoshatod, vagy legyél tűzoltó engedheted a vizet (tusból engedi és oltja az odaképzelt tüzet a fiam)

2012. máj. 7. 14:48
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 3,5 éves a fiam, születésétől!!! kezdve hihetetlen hisztis. Ő most is azt játsza, amit már képes volt 2 hnaposan is levágni. Amikor hisztizik, vagy rosszat csinál, akkor elküldöm gondolkodni egy sarokba. Persze üvölt mint állat, de ha az oviba mintagyerek, akkor itthon sem ártana viselkednie. Igyekszem átnézni rajta, sarok, szmolok 3-ig, 10-ig, hogyha nagyon belelohalja magát, akkor megmosom az arcát. Szinte rémisztően tudja magát előadni, hányásig sír stb....kitartás, nem lesz jobb, egyre rafkósabbak :) De az oviba még egy hisztit sem vágott, le..:)
2012. máj. 7. 21:03
 8/15 anonim ***** válasza:
100%
Azért ha az oviban minta gyerek kell egy hely ahol önkontroll nélkül felszabadult lehet. Ez pedig az otthona vagy jobb esetben ovi után 1-2 óra a játszón.
2012. máj. 7. 21:08
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Igen, igazából elmondhatom, hogy mindig is ilyen hisztis volt, de hát első gyerek, nagyon összehasonlításom nincs és ezek szerint ugye tapasztalatlan is vagyok.

Nagyon kitartó, ha valamit akar. Nagyon ritkán fordul elő, hogy el lehet terelni a figyelmét. Kértem tanácsot anyukámtól, nagymamámtól, azt mondták, hogy kezdetektől elkényeztettük és mindent megengedtünk neki. Na bumm, ezt helyre kell hozni. Mondtam a férjemnek is, hogy segítsen, mert ez egyedül nem fog menni.

2012. máj. 7. 22:34
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

Nézd a jó oldalát: felnőttként valószínűleg céltudatos, erős egyéniség lesz. Ne nyomd el ezeket a tulajdonságokat hanem tanítsd meg neki hogy kezelje a tulajdoságait, a habitusát. Ha hisztis probáld meg az ő oldaláról nézni. Pl a dísztárgy neki érdekes, színes, tiltott. Add a kezébe mondd el neki hogy ez üvegből van ami törékeny, balesetveszélyes. Kérd meg keressen a lakásban még üveget. Nézzétek meg az ablakot. Ès már nincs is a dísztárgynál. Ki lehet nézni az ablakon mi mindent lát. És már el is felejtette a díszt. Fürdésnél ha azért nem akar menni mert pont a kedvenc meséjét nézi tegyétek előbbre vagy hátrább a fürdést. Vagy mond hogy válasszon egy mesekönyvet hogy mit szeretne fürdés után.

Szerintem nem érdemes mindig tekintélyt elvárni és csak azért kikövetelni vmit mert én azt mondtam. Persze vannak szituk mikor muszáj. Pl úttestre nyilván nem rohanhat ki sose, de van amiben lehet engedni vagy inkább úgy mondom választást adni. Meseolvasás előtt vagy után fürdessz? Vagy egy másik megközelìtés pl ha 8-kor van fürdés magyarázd el neki előtte 20 perccel mikor van 8 óra az órán hol állnak a mutatók. Figyelje és ha odaér menjen fürödni. És ha eltalálja nagyon megdícsérni.

2012. máj. 7. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!