Fradnay kérdése:

Vajon mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Hatalmas problémával állok szemben és szükségem van a kívülállók véleményére.

Van egy hét és fél éves kisfiam Attila. Nagyon szép és értelmes kisfiú akire mindig is büszke voltam. Imádom és büszke vagyok rá. De az utóbbi egy-másfél évben valami nagyon megváltozott. Egyre problémásabb lett a gyerek viselkedése. Lehetetlen vele megmaradni a közösségben. A játszótéren a homokozóban üti a többi gyereket és belenyomja a fejüket a homokba, szétrombolja a többiek építményét, dobálja a játékokat. Emiatt lassan már számkivetettek vagyunk a játszóterekről. Az iskolában sem sokkal jobb a helyzet. A gyerek hangoskodik az órán, kötekszik, verekszik legutóbb pedig megharapta az egyik társát, igen csúnyán. Otthon sem bír magával. Körbe-körbe szaladgál a szobában és közben hangosan üvölt és a szirénát utánozza. Már alig bírjuk idegekkel. Szerintetek keressünk fel szakembert? Nem értem miért lett ilyen amikor mindig foglalkozunk vele, szeretjük és igyekszünk jól nevelni. Ti mit tennétek?

2012. ápr. 18. 07:50
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:

20 as vagyok

kicsit elkanyarodtuk azt hiszem a kèrdezotol

Nem irtad,hogy tortènt-e valami vàltozàs a csalàd èletèben.

Lehet,hogy csak tobb figyelmet igènyel

2012. ápr. 18. 20:56
 22/35 anonim ***** válasza:
44%
Nevelni kell,szigorúnak kell lenni.Nem tudom,hogy mennyit és hogyan foglalkozol vele,meg hogy rendesen jelen van-e az életében az apukája..ja meg,hogy nem könyvből akarod-e nevelni!?Az egyik ismerősömnek is ilyen a gyerek,5 éves és elmentek a pszichológushoz,szakemberhez és a gyerek ugyanolyan maradt továbbra is.Szigorúan kell rászólni,egyáltalán nem szabad ráhagyni semmit.Ilyen gyerekeket nevelnek ma..eszméletlen!Nem vagyok idős,de annak idején azért minket jól megneveltek ütések nélkül is!Ha ránk szóltak,akkor engedelmeskedtünk,aztán utána már tudtuk,hogy mit nem szabad és mit szabad és miért nem szabad!Beszélgess te a gyerekeddel többet,komolyabban!
2012. ápr. 18. 21:32
 23/35 anonim ***** válasza:

Amit már írtak, ki kéne vizsgáltatni, kezelni szerintem is.

Ha pedig nem javul jelentősen a magatartása jövő szeptemberre, akkor egy speciális iskolában jobb lenne neki. Na meg az osztálytársainak is.

2012. ápr. 19. 00:36
 24/35 A kérdező kommentje:
Sokan azt kérdezték, történt e valami családi tragédia. Úgy egy éve meghalt az anyósom rákban. De Attila nem is igazán szerette őt, alig beszélt vele amikor átmentünk hozzá. Épp ezért ezt nem tartom járható útnak. Nem neveljük nagyon szigurúan de következetesen. Én hegesztőként dolgozom napi 12 órát, így elég keveset vagyok otthon. A gyerekkel feleségem van otthon. Az iskolában történt bármiféle a gyerek ellen irányuló negatív dologról meg nem szóltak nekünk. Inkább arról, hogy a mi gyerekünk bántja a többi gyereket. Sok szülő már kimondottan ellenségesen bánik velünk. Azt mondják a gyerekünk egy állat akinek nem iskolában, hanem ketrecben a helye.
2012. ápr. 19. 07:04
 25/35 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Ugyanezen mentem át én is a fiammal. Ha gondolod, írj privit, és amint időm engedi, megosztom veled a tapasztalataimat.

2012. ápr. 19. 13:12
 26/35 anonim ***** válasza:
69%

Én vagyok a 15-ös, nagy sikerű válaszoló.

Szerintem semmi kivetnivaló nincs a válaszomban, kivéve persze a stílust. De hát ugye nem az adja az igazságtartalmát.

Meséljétek már el nekem, hogy miért nem igaz, amit mondok? A kissrác szirénázva, ordítva rohangál otthon; cseppet sincs tekintettel a szüleire, sem senki másra. Nem ismert előtte a tény, hogy mások is vannak a világon. A szülei meg nem tesznek semmi, csak "alig bírják idegekkel".

Tehát: a gyerek nyilvánvalóan önző, magának való. A többi szülő szerint "ketrecbe kéne zárni".

A szülei meg semmit nem tettek ez ellen és nem is tesznek. Hagyják, hogy üvöltve rohangáljon, ha kedve tartja.

Tehát, akkor miért nem igaz, hogy a szülei nevelése következményeképp a gyerek egy kibírhatatlan, önző majom lett?

Ha már ilyen sok itt a hozzáértő, gondolom, mindenki tisztában van azzal a ténnyel, hogy a azok a felnőttek lesznek az addikciókra (pl. drog) jobban hajlamosak, akiket gyerekként meleg-megengedő családban neveltek fel.

A gyereknek nincs korlát, ezért világ életében bizonytalan lesz. A korlát ugyanis biztonságot jelentene neki. De itt nincs. A szülők lusták nevelni, könnyebb idegeskedni, mint rászólni és nevelni.

Ezen kívül anyuci, meg apuci kiskedvence, aki mindent megtehet.

A drogos kopaszok nem véletlen ilyenek? Mindent megtehetnek, nincsenek korlátok, és azt hiszi, övé a világ, senkire sincs tekintettel és agresszív.

Na mármost. Én nem mondtam, hogy ez a gyerek egy drogos gyilkos lesz. Én azt mondtam, hogy ha a szülei nem változtatnak ezen a nevelésen, akkor minden eséllyel egy semmirekellőt nevelnek fel. Éppen azért mondom, mert most még nem késő váltani. Ha most még jó irányba kezdik el nevelni, normális embert is nevelhetnek belőle.

Köveket betárazni!!!!!!!:D

2012. ápr. 19. 14:27
 27/35 anonim ***** válasza:

15-ös! Nem csak a stílusoddal, a mondanivalóddal is gond van. Olvasd el figyelmesen a Kérdező sorait. leírta, hogy a probléma a gyerek 6 éves kora körül kezdődött, előtte nem állt fenn. Gondolod, akkor kezdték kényeztetni?

Nem tudom, milyen területen vagy képzett, de nyilván nem vagy tisztában vele, hogy vannak hiperaktív, viselkedészavaros, részképesség zavaros gyerekek. Egyiküknél sem működik az általad felvázolt nevelési elv.

Tudod, az én fiamnál mi okozta a viselkedészavart elsős korától? Fel nem ismerten diszlexiás volt. Csakhogy okos volt a szentem, és IQ-ból pótolta a hiányosságait. mindamellett frusztrálta a saját problémája, amit valójában nem tudott megnevezni, és bizony Ő is úgy viselkedett, mint most a Kérdező gyereke.

És nem hiszem, hogy én csesztem volna el a dolgokat, mert a testvéreivel soha nem volt ilyen gondom.

És igen, a stílusod bizony nagyon gáz volt. Nem hiszem, hogy segítségért hozzád forduló embert illik így lealázni.

2012. ápr. 19. 15:07
 28/35 anonim ***** válasza:
Én egyetértek veled előző, csak sokszor az ilyen nevelhetetlen, agresszív gyerekek valójában fogyatékosok, ezért hiába a szigor, a korlátok.
2012. ápr. 19. 15:07
 29/35 A kérdező kommentje:
Ma felhívtam telefonon egy szakembert akiről sok jó véleményt olvastam. Részletesen elmondtam neki a problémát. Azt mondta van egy két elképzelése, de természetesen látni szeretné a gyereket. Megkérdeztem tőle, hogy milyen vizsgálatokat akar lefolytatni. Azt felelte, hogy rajzoltatni fog vele, játszani, beszélgetni és akkor más sokkal okosabb lesz. Május közepére kaptunk időpontot. Remélem én is okosabb leszek.
2012. ápr. 19. 17:15
 30/35 anonim ***** válasza:

Szia én vagyok az 6-os.

Írj légyszíves arról hogy kipróbáltatok bármit is a 3 oldalból? Ha igen milyen eredményre jutottatok? Ha nem miért nem?

Megjegyezném, miért kell egy rossz gyereket rögtön hiperaktívak (amibe személy szerint én nem hiszek szerintem ilyen nincs is hogy hiperaktív de ez a magán véleményem, és valszeg a tapasztalatlanságom ilyen téren.)

nak titulálni?

2012. ápr. 19. 20:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!