Fradnay kérdése:

Vajon mihez kezdjek?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Hatalmas problémával állok szemben és szükségem van a kívülállók véleményére.

Van egy hét és fél éves kisfiam Attila. Nagyon szép és értelmes kisfiú akire mindig is büszke voltam. Imádom és büszke vagyok rá. De az utóbbi egy-másfél évben valami nagyon megváltozott. Egyre problémásabb lett a gyerek viselkedése. Lehetetlen vele megmaradni a közösségben. A játszótéren a homokozóban üti a többi gyereket és belenyomja a fejüket a homokba, szétrombolja a többiek építményét, dobálja a játékokat. Emiatt lassan már számkivetettek vagyunk a játszóterekről. Az iskolában sem sokkal jobb a helyzet. A gyerek hangoskodik az órán, kötekszik, verekszik legutóbb pedig megharapta az egyik társát, igen csúnyán. Otthon sem bír magával. Körbe-körbe szaladgál a szobában és közben hangosan üvölt és a szirénát utánozza. Már alig bírjuk idegekkel. Szerintetek keressünk fel szakembert? Nem értem miért lett ilyen amikor mindig foglalkozunk vele, szeretjük és igyekszünk jól nevelni. Ti mit tennétek?

2012. ápr. 18. 07:50
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
60%

Tudod mit azt tesztek amit akartok. Bár a fent említett gyermek nem tegnap lett elcseszve.

És akármennyire nem tetszik nektek igen van gyerekem! egy 6 éves tündéri kislány.

A gyermek jó okos és intelligens.

A nevelése: a gyermek bármit megtehetett kivéve amit nem szabadott de amit nem szabad azt tűzzel és vassal irtottam.

Minden rossz cselekedetét mérlegeltem hogy hogy milyen "büntetést" alkalmazzak hogy a gyermek tanuljon belőle és felfogja tettének következményét. És egy fenti szituációt így oldanék meg. Nyilván félre értetted a válaszom, mert nem tanítanám neki azt hogy dobáljon hanem bemutatott tartanék hogy milyen az áldozat szerepében lenni. és kifejteném neki h. "látod milyen rossz neki? neked is ilyen rossz? gondolj bele neki milyen! Ugye te sem szeretnéd még egyszer ezt kapni? hát ö sem."

Volt hasonló szituáció a hajhúzogatás... amit így intéztem el ahogy fent írtam. Az eredmény a felismerés és azóta nem csinálja.

A gyermekemet nem verem.

A rosszaságát megbeszélem vele.

De ami a legfontosabb nem fenekelném el ha eltör egy tányért. Tulajdonképpen nagyon kevés dologért fenekelném el mert az nálam a büntetés csúcsa.

2012. ápr. 18. 11:22
 12/35 anonim ***** válasza:
0%
hmm,általában az ilyenek verik agyon a gyerekeiket otthon...
2012. ápr. 18. 12:02
 13/35 anonim ***** válasza:
67%

Azért ne állítsuk be 6-ost vadállatnak! Nyilván nem veri a gyerekét, csak szerencsés, hogy jó természetű, könnyen kezelhető kislánnyal áldotta meg az ég. Már írtam, hogy nagyon nem helyeslem ezt a nevelési módszert, és valóban jól írta az egyik válaszadó, a gyereket inkább viccnek tekintené, hogy anya is ilyeneket csinál.

De azt még fontosnak tartom leírni, hogy a nehezen kezelhető gyerekek nevelése még több odafigyelést igényel. Náluk minden mondatra, minden mozdulatra oda kell figyelni, még inkább szavakkal kell nevelni Őket, mint az átlag gyereket.

2012. ápr. 18. 12:36
 14/35 anonim ***** válasza:
88%

Újra a 6 os.

Kedves 12 es. feltételezésed sértő. De semmi gond, nyilván a szövegértéseddel van probléma de erről nem tehetsz csak ne tanítsd meg a gyermekeidnek.

Én igyekszem tudatosan nevelni a gyerekem.

Mielőtt megszületett, megbeszéltük az anyjával, azokat az irányokat amikhez feltétlenül ragaszkodunk majd a nevelés során. (Ebből látszik hogy én apuka vagyok nem anyuka. bocs hogy nem írtam.) Én lettem a szigorú de néha gyerekes és jó fej apu az anyja lett az engedékenyebb de komoly anyu. Azért hogy a gyerek tudjon kihez "menekülni" (és ezt csak képletesen írom mielőtt egyesek ostort vélnek felfedezni a kezembe....)

Tehát ilyen koncepcióra épült a történet.

Ha velem játszik a gyerek és ezt ajánlom minden szülőnek, váljon ö is gyerekké mutasson neki marhaságokat, vesszen vele össze azon hogy most ki énekelje el a dalt, hallgassa meg és reagáljon rá akár gyerekesen.

Óriásit nevetnek a gyerekek a hülyéskedésen. (alig lehet őket összekaparni) :D Miközben annyi dolgot el meglehet tanítani nekik hogy az csuda.

Az anyuka nem igazán avatkozik bele ebbe a játék mezőbe, lévén ö a komoly, általában szemlélőként van jelen. s ha már ö is be szál akkor az az igazi nagy game. És ezt előre letisztáztuk.

Na de!

Minden gyermek életében előfordul hasonló szituáció amint a kérdező felvetett.

Itt jön képbe a szigorú apuka szerepem. amit bizony a fentiekkel orvosolok, pl a fent irt hajhúzogatós eset.

Én igen meghúztam a lány haját mikor megrángatta a másik buciját de nem erőből csak annyira hogy fájjon neki. Nem kell elásni mert homokot dobál.

Ilyenkor volt példa hogy az anyához fordul "védelem és megértésért" Aki mint engedékeny de komoly anyuka természetesen megérti a gyereket de hangsúlyozza hogy bizony ez azért jogos volt mert.... így meg úgy.

A gyereket egyenrangú félként szerintem nem szabad kezelni.

Nekünk kell gyerekké válni ahhoz hogy egyenrangúnak tekinthessük.

A kérdezőnek hogy ne csak a rossz cselekedetéről írjak ami a homok dobálózós fejnyomkódos, amit bizony így kezelnék ahogy írtam. (ez volt a szigorú apa de most nézzük a jó fejet

Azt írod hogy nem bír magával otthon sem mert szirénázik és rohangál, és nem bírjátok idegekkel. pedig pont fordítva kéne hogy gondolkodjatok, (mert valójában nem tesz rosszat.) Szirénázik? ez egy akkora játék kezdete lehet hogy nem igaz :))

Milyen sziréna mentő tűzoltó pfuu rendőr akármii az be akarok szálin. Mekkora buli eloltani egy tüzet? vagy üldözni a betörőt, vagy beinjekciózni a beteget? így gondolkodj és cselekedd.... Ne felejtsd el te is voltál gyerek. (szerencsés vagy h fiad van, mert lehet vele műanyag katonázni...)

2012. ápr. 18. 14:06
 15/35 anonim ***** válasza:
15%

Tudod mi a baj? EZ:

"Imádom és büszke vagyok rá. "

Egy kis majmot neveltél belőle, egy kis önző dögöt, aki most azt hiszi, övé a világ.

Ne szólj rá, és ne neveld. Ne korlátozd! Ezzel eléred, hogy ha felnő, drogos legyen és a saját szüleit is megverje.

Bocsánat, hogy azt írtam le, amit először gondoltam. Talán sikerül profitálnod belőle. Hiszen mindig az a legjobb barátod, aki a legőszintébb hozzád, nem?

2012. ápr. 18. 15:13
 16/35 anonim ***** válasza:
mellesleg hát igencsak
2012. ápr. 18. 15:16
 17/35 anonim ***** válasza:
28%

71%-os! Mélyen hülye vagy!

Tudod, mi anyák általában imádjuk a gyerekeinket és büszkék vagyunk rájuk. És nem ettől lesznek drogokok, sokkal inkább az oda nem figyeléstől, szeretetlenségtől!

2012. ápr. 18. 16:00
 18/35 anonim ***** válasza:
60%

A 15-ös hozzászóló tudatlanságán nagyon jót mulattam. Remélem, nem veszitek komolyan azt az embert, aki szerint a „drogosok” és „szülőverők” (muhaha) azokból lesznek, akiket elkényeztetnek.

Node, a kérdező azt írta, egy-másfél éve van ez a gondja gyerekével. (Addig nem kényeztette, aztán hirtelen elkezdte, mi?)

Véletlenül nem akkortájt kezdte az iskolát? Nem lehet, hogy ott vannak problémái, és ezért az egész pálfordulás?

Nem ismerem a szitut, de simán előfordulhat ilyen viselkedésbeli defektus akár attól is, ha mondjuk egy gyereknek valamiért rosszabbul megy a tanulás, és úgy érzi, megbélyegzik ezért. A rossz tanulás oka pedig akár olyan prózai is lehet, mint hogy nem látja a táblát rendesen vagy nem hallja a tanítónőt – amely okokat egy szem- vagy fülvizsgálat kizárhatna.

De lehet, hogy kissé diszlexiás (hány olyat hallottam már, hogy rossztanulónak könyvelték el a gyereket, mert nem vették észre, hogy nem hülye, csak nem tud rendesen olvasni, ergó nem érti a feladatokat – és erre is van megoldás.

Igaza van mindenkinek, menj el a nevelési tanácsadóba, kérj egy időpontot először te egyedül (így szokták egyébként csinálni mindig), beszélj a pszichológussal! Nyilván sok mindent látott már, és adhat tanácsot. Ha nem szimpi, keress másikat, de kérj segítséget olyan szakembertől, aki segíthet kideríteni az okokat, amelyek lehet, hogy tök egyszerűek, csak ti nem látjátok, mert benne vagytok a helyzetbeen nyakig.

A nevelési tanácsadó nem mumusok gyűjtőhelye, és nem hülye az, aki segítséget kér – ellenkezőleg, az az ostoba, aki nem!

2012. ápr. 18. 17:20
 19/35 anonim ***** válasza:
Nem egészen értem a dolgot: a 15-ös választ- ami lássuk be, egy baromság-, 47%-ra értékeltétek, a 17-est meg- amiben leíródik, hogy ez baromság-, azt meg 0%-ra. Valaki magyarázza el nekem, hogy jött ez össze!
2012. ápr. 18. 18:44
 20/35 anonim ***** válasza:

Kedves mindenki.

Nekem van egy 2 ès fèl èves kisfiam aki szintèn igen csak agresszivvà vàlt az utobbi idoben.Es ,mint ahogyan azt a 6-os vàlaszolo is irta èn is megmutattam neki milyen az amikor belerugnak vagy meglokik.Mert o ezeket csinàlja.Eloszor persze probàltam erèlyes ràszolàssal,hogy ezt nem szabad!!De ez nem hasznàlt igy...gondoltam ha o is àtèli az àldozat szerepèt akkor talàn megèrti a kis eszèvel ,hogy nem jo dolog az amit csinàl.Es ettol fuggetelenul èn is annak a hive vagyok hogy, eroszak eroszakot szul,de itt nem azon van a lènyeg ,hogy vissza adom neki azt amit o csinàl velem vagy màsookkal.

2012. ápr. 18. 20:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!