Hogy viseljem el a dackorszakot?
Figyelt kérdés
Kisfiam 4-éves lesz,van egy öccse is ő 1,8-éves.A kicsivel nincs gondom legfeljebb hogy hisztis és akaratos néha de ezt nála még tudom kezelni,a nagyfiam ő sokszor kiborit,totál feltud huzni olyannyira hogy utána iszonyat fáj a gyomrom .Előszőr szépen türelmesen kérem hogy ezt ne csinálja elmondom azt is hogy miért ha nem ért belőle akkor ujra,akkor vagy abba hagyja vagy nem ,akkor azt teszem hogy nem figyelek utána már rá mert sajnos akkor jőn az hogy felhuzzom magam és kiabálok,a kőlyők pedig annál jobban csinálja csunya szavakat kiabál incselkedik élvezi hogy bosszant.Én ezt már nem tudom kezelni,a kicsit is biztatja ha látja hogy a szemétben túrkál vagy akármi amiről ő már tudja hogy nem szabad.Olyankor mondom neki hogy már te vagy a nagy fiu neked kell megmondani a tesonak hogy nem szabad nem pedig utánozni,ez tetszik neki de csak addig van hatása amig ujra nemtalál ki olyan dolgot vagy ő vagy a kicsi amit nem szabad,aztán minden kezdődik előről ahogy irtam.Ha lemegyunk a játszora probálok mind kettővel foglalkozzni,de azért ketté nem szakadhatok,ha ő unatkozik és nem kőti le a homokozás de a kicsit igen,akkor mondom neki hogy akkor mennyunk labdázni,akkor egy kis idő után azt is megunja és botokat keresgél,még az nemis volna baj de aztán csapkod vele hadonászik kérem szépen hogy dobja el-nem-elmagyarázom hogy meguti vele a tesot ne hadonászon vele-nem-ha elakarom tőle venni elszalad-mondom gyere ide-nem-majd nem fiygelek rá hisz direkt csinálja.Nevet élvezi és kikészulők azt mondom neki hogy ezért mert igy viselkedik nem játhatsz semmivel sem a homokozoban sem pedig máshol és leültettem a lócára majd egy párperc múlva feláll onnan mintha nem lenne buntetésben és nem érdekli ha rászollok,ellszalad és tovább folytatja.Én most ezt igy ilyen részletesen azért irtam le nektek hogy lássátok hogy mijen nehéz ez a szituácio,és legfőképp arra lennék kiváncsi hogy ti mit tennétek vagy tesztek ilyenkor mikor a kőlyők a dackorszakát élli,de ennyire??2009. jún. 15. 14:25
11/11 anonim válasza:
Ez az oldal nem arról szól, hogy ki milzen helyesen ir, hanem arról, hogy ki mit nem tud, mihez nem ért, stb. Nem kell ennyire hajszálhasogató lenni....senki nem tökéletes, csak azt hiszi magáról.
Keves kérdező! Szerintem ha már semmi sem használ akkor ha egy kicsit ráütsz a kezére, vagy a fenekére, akkor hátha komolyabban vesz. Nem ugy értem, hogy kékre, zöldre vered a gyereket, csak egy kis fenyitésként. Én is kaptam egy két pofont és nincs semmi bajom és azt hiszem, hogy jó hatással volt. Szép szóval is lehet, sőt azzal kell kezdeni, meg türelemmel, de ha nem megy akkor egy kis bünti nem árthat. Büntesd meg, ha rosszat csinál, de feltétlenül dicsérd meg ha jót tesz. Sok szerencsét és nagyon sok türelmet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!