Hogy viseljem el a dackorszakot?
Szerintem alapvetően a kőszőnőm (köszönöm)-re és a TV-ét (tv-t)-re gondolt.
És az utolsÓ, Írni,attÓl, Írtam, kekeckeDsz, beszÓlogass miatt is fogsz kapni..
Egyébként a szuperdada tényleg jó, én is ajánlom viasat hiányában a könyvet.
/Ha diszgráfia (na, ezt én nem tudom, hogy kell) miatt írsz helytelenül, akkor elnézést/
Nem, a rengetegszeresen összetett mondatai (szinte az egész litániája egy mondat), és a pl.: "mennyünk" szava ingerelt fel.
Én nem mernék írni ilyen csapnivaló helyesírással egyetlen mondatot sem, még névtelenül sem! Szégyen.
A kérdésére pedig a válaszom: ha többet és nyugodtabban közelit a gyerekéhez, minden másképp fog alakulni. Nekem is két kicsim van, kis korkülönbséggel.
Nem várhatod egy 4 évestől, hogy órákig eljátszadozzon egy valamivel.
Hát nézd, szerintem azért egy felnőttől, 2 gyerekes anyukától elvárható, hogy ha már feltesz egy kérdést, vagy ír valamit, figyeljen rá, hogy helyesen tegye. Persze 1-2 elgépelés előfordul mindenkinél, de azért vesszőket, pontokat és ékezeteket használjunk már.
Senki nem megbántani vagy sértegetni akart, de milyen példa ez az itt kószáló 10-14 éveseknek, akik amúgy is rákaptak már a szlengekre??
Milyen lesz majd, amikor 3 év múlva a 7 éves fiad nem kér segítséget a leckeírásban, mert többször is rosszul mondod neki? Vagy majd minden egyes szóért szótárhoz nyúlsz?
Nem azt mondtuk, hogy nem tudsz írni, de hidd el, könnyű alkalmazkodni az internet világához, és bizony a valóságba visszatérni sokkal nehezebb!
Egyébként tanácsokat is kaptál, de mi nem ismerjük a fiaidat, nem tudjuk "megjavítani őket".
Fordulj hozzá határtalan türelemmel, játszóterezzetek sokat, itt a jó idő, vond be a házimunkába, nem is sejtenéd, milyen örömmel segítenek!
Foglald le a nagyot is, tölts vele minél több időt, féltékeny az öccsére.
Bizony az egész nevelés kérdése, (most nehogy azt vedd ki a szavaimból, hogy rosszul neveled!), magára akarja vonni a figyelmet, hogy okkal vagy ok nélkül, azt csak te tudhatod.
Sok szerencsét és remélem minden helyrejön és jó testvérek lesznek.
(nem tudom pontosan hanyadik, az vagyok aki a diszgráfiát írta)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!