Mit tennél ha gyanítanád, hogy a gyereked tett fel itt egy kérdést?
Tényleg olyan mintha ő tette volna fel. Az én fiam is 13 éves, és táncol, és még a stílusa is hasonló, és lehet, hogy tényleg elhanyagoltuk egy picit. Ezt nagyon sajnálom, de már próbálok kevesebbet dolgozni és többet törődni vele.
Nem merem tőle megkérdezni, egyszerűen félek a választól.
Kétségbe vagyok esve.
Írtátok páran, hogy el kéne neki egy atyai nyakleves, de bántani semmi képen nem szeretném, ha kiderülne, hogy tényleg az ő kérdése.
Őszintén fogok vele beszélni.
Valójában tényleg nem az a lényeg, hogy most ő tette-e fel a kérdést, vagy nem. Tényleg egy jó figyelmeztető jel volt ez, hogy többet kell vele foglalkoznunk.
Ha tényleg ő az, akkor pedig megpróbálom elfogadni őt, és segíteni. Elég nehéz lehet neki így is, én nem akarok még nehezíteni rajta, vagy még sokszorosítani a problémáit.
A linket meg úgy látszik kitörölték a kérdésemből az adminok, bár nem értem mért.
Ami probléma még felmerült bennem az, hogy ha ő az akkor sejtem, hogy ki a másik fiú, az ő szüleinek elmondjam, vagy beszéljek azzal a fiúval, esetleg egyszerre velük?
Semmiképpen se beszélj a másik fiúval és a szüleivel!
Ha a fiúval beszélsz lehet rosszul érzi majd magát és emiatt eltávolodik a fiadtól. Amiatt ő téged fog okolni stb.
A szüleinek pedig nincs jogod elmondani.
Emellett nem is biztos, hogy ők most valóban homoszexuálisok stb. nagyon sok kérdés van még itt, amire lehet csak évek múlva kapsz teljes választ.
Ne kavarj bele a másik srác életébe. Jó lenne, ha a szülei foglalkoznának vele többet, de ezt máshogy próbáld elérni, ha segíteni szeretnél rajta. Pl. egyszer mondd a szülőknek, hogy kissé depressziósnak, lehangoltnak tűnt a fiuk, van-e valami probléma otthon tudsz-e valamiben segíteni. Vagy esetleg szervezz közös programokat ahová elviszed a fiúkat szórakozni, ha már a szülei nem teszik meg.
A te fiaddal pedig legyél többet együtt, amennyiben ő is szeretné. Kérdezd meg milyen napja volt vagy vegyél neki időnként egy csokit, de a legfontosabb, hogy érezze szeretitek és jelent nektek valamit. És a mindennapi nehézségek ellenére mellette álltok.
Túlságosan ne akarj rátelepedni és ne várd el, hogy ő majd most meg fogja beszélni veled az érzéseit, főleg a másik fiúval kapcsolatban. Ha akarja el fogja mondani. De ne próbáld meg kihúzni belőle.
Ha egy idő után újra érzi, hogy szeretitek őt és megbízik benned akkor majd el fog mondani ilyen dolgokat is.
Szerintem nem biztos, hogy rá kellene kérdezned, mert akkor lehet "ciki" lenne neki. Inkább éreztetni kell vele, hogy mennyit jelent a nektek és akkor lehet nem fogja megtenni azt sem amire készül.
Egyébként én az írásából azt vettem ki, hogy ha meg is teszi nem az a fajta aki emiatt később kikészülne, ha esetleg megbánná.
Hát beszéltem vele még tegnap este.
Elmondtam neki, hogy sejtem, hogy meleg, és azt is hogy ki a barátja.
Láttam rajta hogy szégyelli magát előttem, és félt, hogy megfogom verni, pedig soha még egy pofont se kapott tőlem, se az anyjától.
Megnyugtattam, hogy megvédem bármitől, és hogy sokkal többet leszünk együtt.
Rákérdeztem arra is hogy véghez vitték e amire készültek, és azt mondta hogy már szombaton igen, méghozzá azért akkor mert akkor voltak pont egy éve együtt.
A fiam kérdezett rá, hogy szeretnék-e beszélni a barátjával, erre én azt mondtam neki hogy először beszéljen ő vele és ha nem probléma nekik akkor szívesen beszélgetnék velük.
Elvileg ma délután meg is ejtjük majd ezt a beszélgetést.
Remélem minden jól fog elsülni.
Arra viszont megkért, vagy inkább könyörgött, hogy az anyjának ne mondjam el. Nem értem mért. Biztos vagyok benne, hogy a feleségem is segíteni próbálna neki.
Én azt hittem te vagy az anyja :DD elnézést kérek.
Ne tudd meg én hogy örülnék ha apám így tolerálná a dolgaimat... anyukám valamennyire sejti, de ő se rajong érte. Apám kitagadna (miután megvert). Nagyon jó, hogy te nem így viselkedsz. Gratulálok.
Azt tudom tanácsolni, hogy ne hozd szóba a témát mindig, mert akkor szégyenbe hozhatod őt. Legyetek vele többet, szeressétek legyetek kedvesek, de ne csak emiatt a dolog miatt hanem egyébként is.
Lehet azért nem szeretné ha az anyukája is tudná, mert épp elég volt neked elmondani. Vagy lehet veled van jobb kapcsolatban és úgy érzi az anyja nem értené meg.
Tartsd tiszteletben a kérését, különben elvész a bizalom.
Elég öntudatosnak tűnik, és ha már ilyen fiatalon tisztában van önmagával szerintem később el fogja mondani magától.
De jó, hogy így tudtok beszélni a dolgokról, őszintén meg is lepődtem.
Sok szerencsét a délutáni beszélgetéshez.
Gratulálok, apuka! Tényleg, tiszta szívből!
Izgultam értetek, hogy mi lesz, én se gondoltam, hogy az apuka vagy... Bocsi, az előítéletek az apákkal szemben, meg ilyesmi :-)
Remélem, hogy el tudod érni, hogy ne szégyelje magát előtted és az anyukája előtt!
Erőt és kitartást nektek!
Hát szerintem már el is lehet felejteni ezt a kérdést mert már megoldódott a problémánk.
Egyébként aki azt kérdezte, hogy félek a gyerekemtől, valami iszonytató módon hülye lehet, vagy csak érzelmileg nulla.
Nem gyerekemtől féltem, hanem a választól, hogy meleg. Szerintem minden apának ez a rémálma, nekem sajnos valóra is vált.
A másik meg hogy szerintem azért nem árt az a gyereknek ha tudják a szülei hogy milyen oldalakat nézeget.
Te, utolsó válaszoló, meg olvass vissza egy kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!